כללי > התקנה > התקנה

התקנה

התקנת פיתון היא ענין פשוט מאוד, ובו בעת גם נושא גדול ומורכב. תקצר היריעה מלפרט את כל הקונפיגורציות השונות בהן ניתן להתקין את פיתון – בהתאם למערכות ההפעלה השונות, בהתאם לשימוש שנעשה בשפה (האם אנו מתעתדי להשתמש במשערך בלבד, או שאנו זקוקים גם לספריות בינאריות כדי לקמפל מודולים בינאריים משלנו). רשימה (חלקית!) של מערכות ההפעלה להן ניתן למצוא גרסא של פיתון כוללת את סולאריס, לינוקס, FreeBSD, AIX, גרסאות DEC שונות, HP-UX, Cray, SGI, BeoS, Macintosh, Cygwin וכמובן מערכת ההפעלה "חלונות". אולם, אם ברצוננו להתחיל להשתמש בפיתון במהירות, התקנה בסיסית של פיתון על המחשב הינה פשוטה וקצרה ביותר, עבור רב מערכות הפעלה אלו.

למשל, התקנת פיתון עבור "חלונות" היא פשוטה למדי. לאחר שהורדנו את תכנת ההתקנה בסעיף הקודם, כל שנותר לנו לעשות הוא להריץ את תכנת ה setup המצורפת, להקיש Next מספר פעמים (אין צורך לשנות אף הגדרה) ולאחר שהעתקת הקבצים הסתיימה – אנו מוכנים להתחיל לשהתמש בפיתון.

התקנת פיתון עבור לינוקס אף היא פשוטה מאוד (וכפי שנכתב לעיל, רוב גרסאות לינוקס המגיעות היום מכילות כבר את פיתון בתוכן). ניקח למשל את גרסת פיתון עבור RedHat המגיעה בצורת חבילת rpm (פורמטר חבילות תכנה הנתמך על ידי לינוקס מאת RedHat וכמה הפצות אחרות) ונשתמש בפקודה rpmadd כדי להתקין את פיתון. גם כאן – מאמץ מינימלי לפני שנוכל להתחיל להשתמש בשפה.

 
עמוד ראשי
הקדמה
התקנה
שימוש
התחלה
פונקציות
זרימת התכנית
טיפוסי נתונים
זרימת התכנית - מתקדם
תכנות מונחה עצמים
מודולים
כללי
שלבי הפרויקט
דוגמאות הרצה