עמוד 2 מ-6

מפת האתר

טרור >> גידול בארסנל הטרור הוירטואלי (המשך)

גידול בארסנל הטרור הוירטואלי

המרכז הלאומי להגנת תשתיות


המקרה של קמיליאון, שאושר בידי האף.בי.איי, כאילו נתפר במיוחד עבור 'המרכז הלאומי להגנת תשתיות', ה - NIPC, שהוקם לאחרונה. ה - NIPC נועד לסכל את האיומים הקיימים לגבי הבנקים של ארה"ב, רשתות התחבורה, משאבי החשמל והמים, ובמקרה של קמיליאון, רשתות הצבא.

תוך שילוב הכוחות המשותפים של מספר סוכנויות מודיעין ואכיפת חוק, ה - NIPC מסוגל לערוך חקירות שחורגות בדרך כלל מתחום סמכויותיה של סוכנות בודדת.

לדוגמה, במקרה של קמיליאון, ה - NIPC היה מסוגל לבקש מן הסי.אי.איי לאסוף מידע בחו"ל אודות איברהים, לשלוח סוכני אף.בי.איי להציב עליו מעקב בביתו, ולהורות למנתחי המערכות של המרכז עצמו לעקוב אחר המידע באינטרנט ולנתח אותו.

מומחי אבטחה מזהירים כי קיימת אבחנה ברורה בין נערים שמפצחים להנאתם אתרים ברשת ובין טרוריסטים וירטואליים המנסים לגרום נזקים רציניים. אולם מבחינתו של מייקל ואטיס, ראש אגף באף.בי.איי אשר משמש בתפקיד ראש ה - NIPC, לאבחנה כזו אין משמעות.

"הצרה היא שבמקרה של התקפה על רשתות, אין לנו שום דרך לדעת האם מדובר בנער אי-שם באמריקה או באיום רציני זר," אמר ואטיס. "בין אם המתקפות באות מעובד ממורמר, או האקר שמנסה להפגין את כישוריו, או מלוחם שמנסה להשיג גישה למידע צבאי רגיש, בכל המקרים הללו תפקידנו למנוע את ההתקפות על התשתיות הלאומיות."

ואטיס סרב להתייחס לשום מקרה בודד הנתון כרגע בעיצומה של חקירה על ידי ה - NIPC. קמיליאון, לעומת זה, לא נצר את לשונו. בדיווח שלו לאתר אבטחת המחשבים AntiOnline, הוא אמר שבמשך חודשים האף.בי.איי הציב מעקב על ביתו, צותת לטלפון שלו וניטר את קשרי האינטרנט שלו.

קמיליאון אמר שבידי הסוכנים הפדרליים היה אפילו תעתיק השיחות שהוא ניהל עם איברהים (שמקום מושבו הוא לכאורה בניו דלהי, הודו) בצ'טים באינטרנט.

 

לעמוד קודם         לעמוד הבא