u מחשבי כף יד- מערכות הפעלה - Windows
דף הבית >  מערכות הפעלה > Windows > ...

מערכות ההפעלה של Windows

ההתחלה של Windows Windows CE 2.0

ברבעון השני של 2001, אחרי חמש שנים אומללות למדי, זכו סופסוף מחשבי כף-היד מבוססי Windows CE לעדנה. מכשירי הפאלם מוסיפים להוביל את השוק, אבל הפער הצטמצם משמעותית. בעיקר בזכות כמה הצלחות מפתיעות של מוצרים ספציפיים, בראש ובראשונה iPaq של קומפאק, שהגדיל תוך שנה את היקף מכירותיו ביותר מ-600 אחוז.

ההתחלה של Windows

מיקרוסופט כמעט אף פעם לא מובילה מגמת שוק. בדרך כלל היא מצטרפת למשחק רגע לפני שנעשה מאוחר מדי, כשהיא נעזרת פחות בחדשנות טכנולוגית ויותר באסטרטגיות עיסקיות מבריקות ובמערכת שיווק משומנת. המקרה של מחשבי כף-היד אינו שונה. חברות כמו Psion ו-Sharp הבינו את הפוטנציאל של מחשבים זעירים, עוד כשמיקרוסופט שקדה על ההחדרה של Windows 3.1. הן הציגו את האבות הקדמונים של מחשב כף-היד בן ימינו, כבר בראשית שנות התשעים.

רק לאחר שחברת U.S. Robotics הציגה את Pilot, מחשב כף-היד הראשון במשפחת פאלם והמוצר זכה להצלחה חסרת תקדים, מיקרוסופט מיהרה להגיב עם מהדורה קומפקטית של מערכת ההפעלה שלה: Windows CE.

נאמנה לתפיסה השלטת בעולם ה-PC, מיקרוסופט לא ניסתה להציע שילוב קנייני של חומרה ותוכנה (כמו מחשבי פאלם, או להבדיל - המחשבים הגדולים). במקום זה, היא הציעה מערכת הפעלה סטנדרטית, עם ערכות פיתוח ומפרטים גלויים, וניסתה לשכנע את היצרנים הגדולים לאמץ אותה ולפתח מחשבי כף-יד שיתבססו עליה.

אבל Windows CE נחלה כישלון חרוץ. רבים מייחסים את הכישלון הזה לניסיון של מיקרוסופט להעביר את חוויית המחשוב האישי לסביבת המחשבים הזעירים. מעבר לניגוד המהותי בין הרעיון הזה לבין התפיסה היסודית של מחשבי כף-היד, ומעבר לעלות היישום הגבוהה יחסית, התברר שהמשתמשים פשוט לא מעוניינים בזה. ואם לא היה בכך די, הסתבר ש-CE היא מערכת הפעלה יציבה אפילו פחות ממערכות ההפעלה השולחניות של מיקרוסופט. גם אנשים שיכלו להשלים עם נפילות מערכת כשדובר במחשב האישי שלהם, לא רצו מערכת הפעלה לא יציבה במחשב זעיר נייד ויקר, שמשמש לניהול זמן וארגון מידע אישי.

 

Windows CE 2.0

גם Windows CE 2.1, למרות הפוטנציאל האדיר, לא עשתה את העבודה. המימשק נותר מגושם ועקומת הלימוד לא היתה תלולה מספיק. למעט מספר יוצאי דופן, מחשבי ה-CE החדשים נותרו כבדים, גדולים ויקרים מדי, ונוחים פחות לשימוש ממחשבי הפאלם. לא עזרו האפשרויות הבלתי רגילות שמיקרוסופט הציעה למפתחים, כולל מימשקי הפיתוח ל-C ול-Visual Basic. גם לא העובדה ש-CE 2.x היתה מערכת ההפעלה הראשונה שהציגה צבע על מחשבי כף-יד. מיקרוסופט ניסתה לשכנע שזה עניין של זמן, וש-Windows CE היא מערכת ההפעלה של העתיד.

את ההצלחה הגדולה ראתה מיקרוסופט רק במערכת ההפעלה הבאה שלה היא ה Windows CE 3.0. 

WindowsCE 3.0 Windows Pocket PC 2002
palmos השוואה בין פאלם לבין פוקט פי סי palmos 5.0
linux

EPOC