דף הבית >  סקירה כללית  >תהליך ההתפתחות >...

סקירה כללית של עולם מחשבי כף היד

תהליך ההתפתחות

ההצלחה של Psion הניעה חברות אחרות להתעניין בכניסה לתחום ה-PDA . הגדולות שבהן היו : Apple Computers, hp , מוטורולה, שארפ וסוני.

מעצם היות מחשב כף היד קטן במידותיו, קיימת בעיה של הכנסת נתונים למכשיר, קיימות שתי אפשרויות להכנסת נתונים: הראשונה, מקלדת קטנה , השניה היא מערכת לזיהוי כתב יד והפיכתו לטקסט. הבעיה עם האפשרות הראשונה היא גודלה - זה מאד לא נוח לעבוד עם מקלדת כזו, ואילו לגבי האפשרות השניה צריך היה להקים מערכת כזו באופן שיהיה נוח ויעל לעבוד איתה-דבר מסובך לכשעצמו.

בטכנולוגיית ניוטון של Apple היה ניסיון לתמוך בהכנסת נתונים בתוכנה מורכבת לזיהוי כתב יד. ב- 1997 Apple השיקו את eMete , מחשב כף יד חדש שהמשיך עם טכנולוגיית ניוטון. למרות ההקדמות במשך הזמן בטכנולוגיית ניוטון היא מעולם לא הייתה מהירה או מהימנה מספיק. ב-1998 הודיעה Apple על הפסקת הפיתוח של מערכת ההפעלה ניוטון.

ב-1995 פאלם נקנתה ע"י US Robotics וכשנה לאחר מכן שוק מחשבי כף היד השתנה כאשר הוצע לשוק מוצרי ה- Pilot . ללא המקלדת, הכנסת נתונים במחשבי כף יד הייתה באמצעות ממשק עט ומסכים רגישים למגע, תוך כדי שימוש במערכת כתב יד גרפיטי של החברה, שמבוססת ע"י מסך רגיש למגע ואלף בית מסויים שלוקח בערך 20 דקות ללמוד איך לכתוב אותו. מערכת זו אפשרה לכתוב את הנתונים ישירות על המסך והמערכת תרגמה זאת לטקסט.

בעקבות השינוי בבעלות US Robotics נהיו מוצרי פאלם מובילים בשוק בתחום מחשבי כף היד. ההצלחה שלהם הובילה לחלוקת השוק למשתמשים משני סוגים: אלו שהשתמשו במכשירים עם מקלדת ואלו שהשתמשו במכשירים עם ממשק עט, ללא מקלדת, הבחירה תלויה בהעדפת המשתמש וברמת הפונקציונליות הדרושה.