מסדי נתונים / מסד הנתונים הראשון שלך / עבודה עם טפסים

עבודה עם טפסים


בדרך כלל, כאשר מישהו משתמש ב SQL הוא משתמש במשתנים בתוך ההצהרה. למשל, אם מישהו נכנס למסד הנתונים שלנו ומזין שם, שם משפחה וכתובת דואר אלקטרונית, ישנו סיכוי יותר מסביר, שנרצה לשלוף את המידע הזה באמצעות שאילתה. חמוש בכל הידע העומד לרשותך, כנראה תשגר את השאילתה הבאה לאוויר העולם:

SELECT fname. Iname, FROM Clients WHERE email = variableholdingmail


יפה. אבל איך תוכל לראות את התוצאה של השאילתה? על ידי שימוש בטפסי HTML וכמה שורות קוד ב VBScript.

למען אילו מכם שמימיהם לא התעסקו עם HTML ובטח שלא עם טפסים, אל תדאגו. זו מלאכה מן הקלות שבנמצא. שימו לב לקוד HTML הבא, שיוצר תיבת טקסט פשוטה:

<form action="nextpagage.html" method="GET" name="myform"> <input type="text" name="thebox" align="TOP" size="25"> <br> <input type="submit" value="Take a Look" align="MIDDLE"> </form>


הכנס כל טקסט שבראשך לתיבת הטקסט שהתקבלה ולחץ על הכפתור. כאשר הדף הבא מופיע, הסתכל טוב על הכתובת שבשורת הכתובת בדפדפן. ברגע שתסיים עם הבדיקה, תחזור הנה ונמשיך לעבוד.

ברוכים השבים. אני מניח ששמתם לב לשני דברים. דבר ראשון, שכתובת הדף שנפתח זהה לערך שהכנסתם בפקודת ה action. דבר שני, החלק השני של הכתובת מורכב מסימן שאלה ולאחריו הטקסט שכתבתם. אני גם מניח ששמתם לב לכך ש thebox מתאים לפקודת ה Name שהכנסתם תוך כדי יצירת הטופס.

הדברים שבאים אחרי סימן השאלה ידועים גם בשם querystring. הטקס יופיע שם מסודר לפי זוגות של name=value מופרדים באמפרסנד (&).
ראית את תיבת הטקסט בפעולה. בוא נבדוק עכשיו אלמנטים אחרים בטופס, שיהפכו לשימושיים כאשר נבנה את דפי האינטרנט שלנו. האלמנטים שנסקור כעת הם האלמנט המוחבא ותיבת הסימון.

והרי הקוד:


<form action="nextpage.htnl" method="get" name="form2"> <input type="hidden" name="hiddenvalue" value="hiddenstuff"> <br> <input type="Checkbox" name="check1" value="yup"> Checkbox here <br> <input type="submit" value="Take a Look" align="MIDDLE">


שים לב, שברגע שלחצת על הכפתור, הערך שמופיע באלמנט הנסתר יכלל ב-querystring, ללא הבחנה אם תיבת הסימון נבחרה או לא. אם תיבת הסימון נבחרה, גם הערך שלה יכנס ל querystring.

עכשיו נבחן כפתורי רדיו ותיבות גלילה. כאשר אנו משתמשים בקבוצה של כפתורי רדיו, רק אחד מהם יכול להיבחר. אתה יכול להוסיף לקבוצת הכפתורים כמה כפתורים שרק יעלו בדעתך, אבל אל תישכח לוודא שפקודת הname תהיה זהה בכולם. אם אתה רוצה שאחד מן הכפתורים יהיה בחור מראש, הכנס פקודת Checked לתוך התג. בתיבת גלילה, אין שום קשר בין הערך המוצג למשתמש ובין הערך שמועבר ל querysting. כמו תמיד, מה שמועבר זה ערכה של פקודת ה value.

הקוד ליצירת האובייקטים האלו הוא:


<form action="nextpage.htnl" method="get" name="form3"> <input type="radio" name="radios" value="radio1" checked> <b>This is radio1</b> <br> <input type="radio" name="radios" value="radio2"> <b>This is radio2</b> <br> <select name="dropdown"> <option value="1">drop down list 1</option> <option value="2">drop down list 2</option> </select> <input type="submit" value="Take a Look" align="MIDDLE"> <form>


עוד דבר אחד שכדאי שתדעו על טפסים: בתג פתיחת הטופס, ישנן שתי אפשרויות לשיטת ה method : GET ו POST. שיטת ה GET, בה השתמשנו עד עכשיו שולחת את זוגות ה name=value ישירות אל ה querystring, בשיטת ה POST, המידע נשלח ישירות אל השרת דרך פקודת header מסוימת. כמובן שישנה אפשרות לגשת אל המידע הזה, ואני אסביר איך בדף הבא, אבל המשתמש לא יוכל לראות את הערכים בפקודת ה value, ויותר חשוב מכך, הוא לא יוכל להוסיף את הדך לרשימת המועדפים שלו.

כאן מסתיים הקורס הקצר בטפסי HTML, ואנחנו חוזרים קצת ל SQL.



עמוד הבא: עוד על SQL >>




רקע
שעור 1
רקע
הכל אודות המידע
בדיקת כלים
אפליקציה לדוגמא
שעור 2
הקדמה
מסד נתונים יחסי
הגדרת טבלאות וקישורם
עבודה עם אקסס
שעור 3
הקדמה
מערך דו-ממדי
VBScript עם ASP
עבודה עם טפסים >
עוד על SQL
תפירת הטלאים
שעור 4
הקדמה
משתמשים בפקודת
Include

מפענחים עוד חלקים
מהקוד

מתיחת פנים