מסדי נתונים / מסד הנתונים הראשון שלך / עבודה עם אקסס
עבודה עם אקסס
כשאתה מפעיל לראשונה את תוכנת האקסס או כל תוכנה אחרת, אתה נשאל עם איזה מסד נתונים ברצונך לעבוד. בחר במסד נתונים ריק. כאשר אתה נשאל היכן אתה רוצה לשמור את מסד הנתונים, בחר בתיקיה ללא שום מגבלת נגישות. אני מציע ליצור את מסד הנתונים בתיקיה שבה אתה מאחסן את דפי האינטרנט שלך.
השלב הבא הוא לעבור לטאה הטבלאות וללחוץ על כפתור "חדש". אנחנו נשתמש במצב העיצוב כדי להעביר את הנתונים שיש לנו לטבלאות. אני לא הולך להחזיק לכם את היד בתהליך הזה, אתם ילדים גדולים ובוגרים ואני סומך עליכם שתוכלו להבין לבד את הכפתורים והתפריטים שיש שם.
כמה דברים שכדאי שתשימו לב אליהם: דבר ראשון, אל תשכחו להגדיר מפתח ראשי. דבר שני, שימו לב לאורך השדות, שדה הדואר האלקטרוני, לדוגמא יכול להכיל עד 50 תווים, לא נראה לי שקיים אדם בעל כתובת כל כך ארוכה, אם תקצרו את טווח השדה תחסכו הרבה מקום. דבר שלישי, הימנעו מרווחים בשמות השדות, זה יכניס אתכם לצרות בהמשך הדרך.
עכשיו, כאשר יצרנו את הטבלאות, הגיע זמן לקשר ביניהן. אבל קודם כל, נאי רוצה להבהיר עוד מונח חשוב. בואו נניח שטבלת הלקוחות שלנו נראית כך:
במבט מהיר נוכל לראות ששני הלקוחות מחזיקים במכונית שמספרה הוא 2. אם נבדוק את טבלת המכוניות נגלה שמכונית מספר 2 היא יגואר.
יש סוג מסוים של מערכת יחסים בין שתי הטבלאות הללו, ומכיוון שמכונית אחת מטבלת המכוניות יכולה להופיע אצל רבים מהלקוחות, הקשר הזה נקרא "יחיד לרבים".
יחיד לרבים הוא הסוג הנפוץ ביותר של קישור בין טבלה לטבלה והיחיד שנעסוק בו במסד הנתונים הנוכחי. כמו כן ישנם גם קשרי גומלין של יחיד ליחיד ורבים לרבים שעליהם לא נתעכב.
אנחנו יודעים שיש לנו הרבה קשרי גומלין במסד הנתונים שלנו, וכדאי שניתן לאקסס לזהות אותם. בחר "קשרי גומלין" מתפריט ה"כלים". הכנס את כל הטבלאות למסך. אתה אמור לראות תיבות קטנות שמייצגות את הטבלאות במסד הנתונים שלך. צור את הקישור ע"י גרירה של השדה הרלוונטי מטבלת היחיד לשדה הרלוונטי בטבלת הרבים. במסך שיופיע, לחץ על כפתור ה "צור" ואתה מסודר. כשתסיים יופיע קו שמחבר בין הטבלאות. כאשר תסיים לחבר הכל, תראה שכל טבלה מחוברת לאן שהוא, ושזה בעצם די מגניב.
עכשיו כשיש לנו מסד נתונים חי ונושם, הגיע זמן לחבר אותו לשרת האינטרנט.
עמוד הבא: שיעור 3 - הקדמה >>
|
|
|
|