דף הבית > מחשבי כף יד > מכשירים נוספים > המשך ה-eBookMan > ...

 

מבפנים

יש כמה דברים שבגללם אנשים לא ימהרו לרכוש את ה-eBookMan

נתחיל עם מערכת ההפעלה. ה-eBookMan של Franklin משתמש במערכת הפעלה של Franklin שאמורה , לפי היצרן, לבצע מס' משימות באותו זמן. אבל נסו להקשיב לקובץ מוסיקה MP3 בשעה שאתם רקוראים ספר אלקטרוני ותיווכחו שלא ניתן לבצע זאת.

בדרך כלל, ה-eBookMan איטי בהתממשקות לאפליקציה בפעם הראשונה, ולאחר מכן זמן ההתממשקות הוא ממוצע.

בנוסף, בשעה שאפשר להשתמש במקלדת להכנסת נתונים ל-eBookMan, ניתן גם להשתמש בכתב יד רגיל ולא בצורה מסוימת שצריך ללמוד, אבל, האם זה אומר שניתן לכתוב על כל מקום במסך כמו ב-Pocket PC? לא. האפליקציה של כתב היד ב-eBookMan דורשת לכתוב באזור שמוקצה לכך, בתחתית המסך. וזה לא ממש כתב יד רגיל, לוקח זמן להתרגלך ללמוד איך צריך לכתוב.

נושא נוסף שקשור לסינכרון. תוכנת ה-desktop של eBookMan משתמשת ב-Intellisync לסינכרון עם Microsoft Outlook וכוללת בתוכה את היכולת לגרור קבצים מהמחשב האישי ל-eBookMan, אולם בשעה של-Palm ול-Pocket PC יש דרכים פשוטות על מנת לבצע סינכרון, ב-eBookMan צריך להתממשק עם אפליקציית ה-desktop על מנת לבצע סינכרון - לא ממש ידידותי למשתמש.

אבל אחת האכזבות הגדולות של ה-eBookMan מתגלה כאשר מנסים להשתמש בכרטיס MMC של SanDisk עם 32MB, מכיוון שמערכת ההפעלה והאפליקציות הבסיסיות תופסות כמעט חצי מה-RAM, זה נראה הכרחי אם רוצים להסתובב עם ספרים, מוסיקה וכו', אבל כמו שהזכרנו קודם הדבר היחיד שניתן כרגע לאחסן ב-MMC הוא קבצי MP3. מה שגורם ליציאה הזו להיראות כמעט חסרת תועלת, לפחות עד ש-Franklin יתקנו זאת.

לבסוף, אם אתם חושבים לנגן MP3 ב-eBookMan תשכחו מזה. איכות הצליל ירודה ביותר, מלווה בשריקה מתמשכת. דבר זה גם משפיע על שמיעה של תוכן אודיו.

בצד החיובי, הממשק למשתמש פשוט לשימוש. יש אפשרות להגיע לתוכניות, שירים ומסמכים שנראים כסמלים ויכולים להיות ממויינים ומסוננים לפי קטגוריות שונות. יש גם אינדיקטור לסוללה בתחתית השמאלית שמציג באופן מדויק את כח החשמל שנותר בסוללה.

 

 

 

 

 

 

הסמל של התפריט מציג רשימה של כלים שבשמוש לעיתים תכופות. יש אפליקציה לניהול קבצים בה יש רשימה של כל הקבצים שב-eBookMan, והיא מאפשרת לראות פרטים לגבי הקבצים ואף למחוק קבצים.

לגבי אפליקציות שבאות עם המכשיר יש את המחשבון הבסיסי, ספר כתובות, רשימות של דברים לעשות, יומן, נגן MP3, Franklin Viewer, Franklin Reader וכמה משחקים

שתי האפליקציות הבולטות הן ה-Franklin Viewer וה-Franklin Reader. Franklin Viewer היא אפליקציה קטנה שמציגה קבצי html, טקסט ועוד. Franklin Reader מציגה ספרים אלקטרוניים בפורמט Franklin בלבד. יש כמה מוציאים לאור שמציעים את הספרים האלקטרוניים האלו בחינם, אחרים מציעים אותם לרכישה און-ליין. מערכת ההצפנה של Franklin מקשרת אותם למכשיר שלכם לפי מספר סידורי, כך שתוכלו לקרוא זאת רק מהמכשיר שלכם.

 

 

שורה תחתונה

בסה"כ, ה-eBookMan הוא מכשיר יציב שנבנה עבור הקונספט של קבצים שניתנים להורדה. אבל המחיר הנמוך שלו, המסך הגדול וההרגשה היציבה ביד לא מפצים על החסרונות שלו.

אולי Franklin יכולים לתקן את הפגמים ולשווק לשוק מכשיר דומה כמו שהיינו רוצים שיהיה.