דף הבית > מחשבי כף יד >  מכשירי Toshiba  > דגם Toshiba Genio e550 >...

Toshiba Genio e550

 

 

 

טושיבה הם אולי פנים חדשות בתחום מחשבי כף היד, אבל נראה שהם תפסו את העניו מהר מאד. ה-Genio e550 הוא מאמץ התחלתי יוצא מן הכלל, שטומן בחובו פונקציונליות ורמת בציועים שיגרמו ל-Compaq לגלות עירנות מוגברת.

 

 

 

 

 

הבסיס של המכשיר

 

 

ל-Genio יש בהחלט את הכח לעשות את העבודה. אחד המרכיבים שתורמים לכך הוא המעבד של אינטל StrongARM SA-1110 שרץ ב-206MHz, דבר שלמעשה הופך לסטנדרטי בקרב המחשבים שעובדים עם Pocket PC 2002. לצערנו הדגם e-550 מגיע עם 32MB של RAM, אבל למרות הכל, דבר זה לא גורם לבעיות. (ה-e570 יהיה עם RAM בעל 64MB).

כמו שניתן לצפות מטושיבה, ל-e550 יש תצוגה צבעונית של 320x240 פיקסלים עם יכולת תצוגה של למעלה מ-64,000 גצבעים. אומנם לא תצוגה מבריקה כמו ב-Jornada או ב-iPAQ, אך לפחות אין את הגוון התכלכל שמופיע ב-Jornada 568.

נוסף לכל, ה-e550 הוא מחשב כף היד הראשון שמציע שני חריצי הרחבה:

 - Secure Digital Slot

- CompactFlash TYPE II Slot

 אולם, נושא קצת בעייתי הוא הסוללה של ה-Genio. היא לא ניתנת להחלפה ע"י המשתמש והיא קטנה יותר מזו של ה-Jornada. במבחן לא רשמי שנעשה בין ה-Jornada 568 לבין ה-Genio e550 ע"י הרצה של קובץ אודיו WMA מכרטיס ה-CompactFlash עד למצב בו המכשירים נכבו, התוצאות היו שה-Jornada 568 עבד כ-11 שעות וה-Genio כבה לאחר 4 שעות בלבד.

 

 

בנוסף, נראה כי טושיבה "שברו" שיא כשמדובר על ניידות, בהשוואה ל-

Jornada ול-iPAQ ה-e550 הוא הנמוך מבין השלושה.

 

 

 

 

 

 

מבחינת משקל, הוא טיפה כבד יותר מהאחרים, וגם עבה יותר מהם, דבר שולי בשיקולי רכישה כאשר לוקחים בחשבון את העובדה של-e550 יש שתי יציאות הרחבה.

Jornada 568 (left), Genio e550 (center) and Compaq iPAQ 3765 (right)

 

 

דבר אחרון לגבי ה-Genio לפני שניכנס לפרטים הוא שהמשתמש יוכל להפוך אותו ליותר ויותר אישא, עם צבעים שונים של ממשקי העט והפנל הצדדי.

 

מה בקופסא

 

מחשב כף יד טושיבה Genio e550 עם מחט מקול

עריסה עם כבל USB

שנאי זרם חילופין (AC) שמתפרק לשני חלקים

מארז שחור מעור

מדריך למשתמש ותקליטור

תקליטור שמצורף ל-Pocket PC שכולל בתוכ ActiveSync של מיקרוסופט ו-Microsoft Outlook

מידע לגבי שרות, תמיכה אחריות

 

 

מבחוץ

 

ה-Genio e550 נראה כמשהו שבין ה-CLIE של Sony לבין ה-m505 של Palm.

ל-Genio יש את ארבעת כפתורי האפליקציות הסטנדרטיים בחזית המכשיר ביחד עם פד כיווני. מימין לפד הכיווני יש רמקול, שמספק איכות טובה של צליל עם תגובה מצויינת של בסים ביחס למכשיר כף יד. בסך הכל הצליל נשמע קצת יותר עשיר וחזק מהצליל שמופק מה-Jornada 568 אך עדיין לא באיכות הצליל ששומעים מהרמקול של ה-iPAQ.

 

 

ישנה יציאה טורית בבסיס היחידה שמתאימה באופן מושלם לעריסה של ה-Genio.אמנם זה נשמע כדבר ברור אך לא בכל המכשירים ההתאמה מושלמת ולפעמים החיבור קצת רופף.

כמו כן, ליד היציאה הטורית יש יציאת הספק של שנאי ה-AC. ה-Genio יכול להיטען באופן ישיר עם שני חלקיו דרך העריסה. (הוא מתחבר ליציאה שבחלק האחורי של העריסה).

הצד השמאלי של ה-Genio מכיל מיקרופון עם כפתור הקלטה מתחתיו, דבר שנראה כמקום ההגיוני ביותר למיקום מכשירים אלו, של מנת למנוע הפעלה לא מכוונת של אחד מהם.

 

 

כמובן שהחלק המעניין ביותר הוא החלק העליון של המכשיר, במקום שבו נמצאות שתי יציאות ההרחבה. אבל לפני שנגיע לזה נסתכל על השקע של הסטריאו. ה-Genio מפיק צליל שיכול להתחרות ב-iPAQ. ה-iPAQ נותן יותר טרבל ואילו ה-Genio יותר בס. אבל שניהם מפיקים צליל חזק.

שתי יציאות ההרחבה עובדות בדיוק כמו שהיינו רוצים, ניתן בקלות להעביר קבצים בין ה-RAM, ה-SD או כרטיס המולטימדיה ובין כרטיס ה-CompactFlash.

 

התחברות לרשת

 

למעשה, ניתן להתחבר מה-Genio לרשת בקלות. ניסינו זאת באמצעים שונים, מהכרטיס האלחוטי 802.11lb ועד לכרטיס רשת מקומית, ובכולם, ההתחברות עברה בצורה יפה.

 

שורה תחתונה

ה-Genio e550 של טושיבה הוא מחשב כף יד מצוין שמשלב בתוכו רמת ביצועים גבוהה מאד, יכולות מולטימדיה, אפשרויות הרחבה ( קשה לנצח את שתי יציאות ההרחבה שבמכשיר) ומסך צבעוני טוב שניתן לשימוש בתוך מבנה ומחוצה לו.

 

החולשה היחידה של ה-Genio e550 היא גודל ה-RAM שלו, (למרות שב-e570 יהיה 64MB של RAM) והסוללה הקטנה שלו.