דף הבית > מחשבי כף יד >  מכשירי Casio > דגם Cassiopeia E-200>...

Casio Cassiopeia E-200 Pocket PC

 

 

יכול להיות, שהאנשים שהצטרפו לא מזמן לעולם מחשבי כף היד לא יודעים שקאסיו, ולא Compaq, היו בעצם "מלכי השכונה" המקוריים בתחום. בימים שעוד קראו להם מחשבים בגודל Palm, החלק של קאשסיו בשוק מכשירי כף היד היה כמעט כפול מכל שאר היצרנים שהכילו במכשירים שלהם את ה-WINDOWS CE.

הם השיגו זאת ע"י זה שהם היו היצרן הראשון שהכיר בזה שהסייען הדיגיטלי האישי יכול לשמש גם כמכשיר מולטימדיה, משהו שאפילו מיקרוסופט בזו לו בהתחלה. אבל קאסיו הוכיחו שמיקרוסופט טעו. מחשב כף היד שלהם Cassiopeia E-100 הגדיר מחדש את שוק מכשירי כף היד וניתב אותו, למעשה, למסלולו הנוכחי, כמחשב עם אפשרויות של נגן סרטים ומוסיקהת בנוסף להיותו סייען דיגיטלי אישי>

.

אבל אז הגיע ה-Pocket PC

במקום להגדיל את ההבדלים בינם לבין יצרנים אחרים, קאסיו החליטו ללכת על בטוח. במקום לעצב מחשב כף יד חדש, קאסיו פשוט דחפו את התוכנה החדשה ל-Cassiopeia E-105 וקראו לו E-115 Pocket PC, ובזה הם נכשלו. בינתיים HP ו-Compaq הציגו מחשבי כף יד שהתקבלו באהדה רבה ע"י צבור הצרכנים. בקאסיו ראו זאת, ומיהרו לשחרר לשוק מחשב כף יד משלהם: Cassiopeia EM-500 שהיה למעשה קטן מדי ויצא לשוק מאוחר מדי. בזמן הזה Compaq כבר גנבו את ההצגה. מחשב כף היד שלהם ה-iPAQ, הציג מעבד חזק, מסך בעל תצוגה נוחה לשימוש בתוך מבנה ומחוצה לו ויכולות הרחבה שאפשרו להשתמש בכרטיסי מחשב רגילים כולל מודם סלולרי. ראסיו ראו שהחלק שלהם בשוק הזה צנח מ-11% בשנת 1991 ל-6% בשנת 2000, ובתחילת 2001 היה מוביל חדש בשוק - Compaq.

אבל עם ההשקה שך Pocket PC 2002, יצאו קאסיו בניסיון חדש, הם הוציאו את ה-Cassiopeia E-200, שהוא הגירסה האחרונה של קאסיו לצכשיר כף יד מסידרת Cassiopeia, שהתחילה ב-1995.

בשעה שה-E-200 מכיל בתוכו את השם המוכר Cassiopeia, בדרכים רבות זה למעשה "מחשב כף יד חדש" עבור קאסיו. וכזה שבקאסיו מקווים שיחזיר אותם לצמרת.

מסך ה-LCD פינה את מקומו לטובת מסך ה-TFT שנותן תצוגה טובה בתוך מבנה ומחוצה לו, כמו ב-iPAQ. עוד דבר שכבר לא נמצא ב-E-200 זה הצ'יפ NEC MIPS שפינה את מקומו לטובת המעבד StrongARM של אינטל שעובד ב-206MHz. קאסיו הם היצרן השלישי שמציע שתי יציאות הרחבה (כמו בטושיבה), ע"י הוספה של יציאת Secure Digital/MultiMedia card בצדו השמאלי של ה-E-200.

לבסוף, קאסיו הוסיפו תכונה נוספת, שלא נמצא בשום מחשב כף יד אחר: יכולת של USB Host. דבר זה מאפשר להשתמש במקלדת עם יציאת USB, מדפסת, CD-R, או עכבר עם ה-E-200 ( בצירוף עם העריסה של ה-E-200) בתנאי שמנהל ההתקן של ה-Pocket PC של מכשירים אלו פנוי.

אולם, הדבר שבולט ביותר לגבי ה-E-200 במבט ראשון זה המשקל שלו, או למעשה חוסר המשקל שלו. מכשירי ה-Cassiopeia הקודמים היו כבדים, אך לא כך לגבי ה-E-200. (אפשר לראות את ההתקדמות של קאסיו מבחינה זו בתמונה שלמטה).

 

 

אבל על מנת להגיע למשקל זה השתמשו קאסיו בחומרים קלי משקל, דבר שמעניק ל-E-200 הרגשה של מוצר לא הכי יציב כמו קודמיו. אמנם, מבחינת במימדים הוא מזכיר את ה-EM-500 אך המראה בהלט שונה כפי שניתן לראות בתצלום הבא.

 

ה-EM-500 ממשיך לניות הסייען האישי של Cשדןם הטוב ביותר מבחינת מראה חיצוני נכון להיום. ה-E-200 לעומתו, הוא בעל שיפועים רבים ועיצוב לוקה. אולי ניתן לומר שמבין כל מכשירי כף היד שקיימים כיום בשוק ה-E-200 הוא הפחות יפה מכולם.

 

מה בקופסא

מחשב כף יד Casio Cassiopeia E-200

מארז למחשב

שנאי לזרם חילופין (AC) שמתפרק לשני חלקים

מדריך למשתמש

תקליטור, הכולל בתוכו את Microsoft ActiveSync 3.5 ו-Microsoft Outlook 2002

תקליטור עם אפליקציות ותוכנות של Cassiopeia

קטלוג לעזרים ל-E-200

מידע לגבי שרות, תמיכה ואחריות

 

מבחוץ

בואו נתחיל בסקירה כוללת של ה-E-200 ונתחיל מלמעלה

ב-E-200 נוכל לראות את היציאה של ה-CompactFlash TYPE II כמו ב-E-100, אולם, קאסיו שינו את הכיסוי שלו לכיסוי פלסטיק קטן, דבר שאמור למנוע חדירת לכלוך ואבק. היתרון הוא שהוא לא מועד להישבר כמו הכיסוי שב-E-100, אבל החיסרון הוא שצריך למצוא מקום לאחסן את הכיסוי בשעת השימוש ביציאה

לדעתנו, כדאי היה שקאסיו ישתמשו בכיסוי הגומי שהשתמשו בו ב-EM-500, שהוא מאד נוח לשימוש.

אבל הדבר המעניין ביותר בחלקו העליון של ה-E-200 הוא שהיציאה של האינפרא האדום ממוקמת בחלקו העליון ולא בצד, דבר שהשתנה גם לגבי כפתור ההקלטה.

עוד דבר שניתן לראות בחלק בעליון הוא שתי נורות: נורה של טעינת המכשיר, שנדלקת בצבע ענבר כאשר המכשיר בטעינה ואור ירוק כאשר המכשיר טעון במלואו. הנורה הנוספת היא נורת אזהרה, שמהבהבת בצבע אדום כאשר צריך להזכיר משהו או להזהיר על משהו.

נרד כעת לחזית של המכשיר, שם ממוקמים ארבעת כפתורי האפליקציה ב-E-200.שניים משמשים לשתי האפליקציות השימושיות ביותר ב-Pocket Outlook (אנשי קשר ויומן), אחת לתפריט של קאסיו ואחד להפעלת ההקלטה.

כפתור הסמן מגיב גם ללחיצה אלכסונית, ויכול לשמש כאשר לוחצים עליו יחד עם אחד מכפתורי האפליקציה.

 

דבר נוסף, אין לצפות לאיכות צליל גבוהה מהרמקול, אשר ממוקם מתחת לכפתור הסמן, הרמקול הוא קטן, חד קולי, לא מה שנרצה להשתמש בו כאשר מקשיבים למוסיקה.

כמו שהזכרנו, קאסיו מיקמו מחדש את היציאה של האינפרא האדום ואת כפתור ההקלטה מכיוון שהצד השמאלי של ה-E-200 נהיה צפוף מדי. (ניתן לראות זאת בתמונה למטה).

משמאל לימין, הצד השמאלי של ה-E-200 כולל בתוכו את השקע של האוזניות, כפתור כח ההספק, כפתור ה-Reset, היציאה של SD/MMC ונקודת החיבור של מתאם ה-AC - הרבה דברים לצד אחד.

 

 

יציאת ה-SD/MMC מכוסה בדלת פלסטיק דקה, שנפתחת ע"י הכנסה של קצה מחט המקול לתוך החור האחורי של המכשירים (ברצינות!!!). לדעתנו, גם כאן היה עדיף להשתמש בדלת הגומי כמו ב-EM-500.

 

בחלק האחורי של ה-E-200 יש את הפתחים של סוללת הגיבוי (CR 2032) וסוללת הליתיום 950 aMh שנטענת. לדברי קאסיו הסוללה יכולה לעבוד כ-10 שעות ברציפות.

 

 

 

העריסה החדשה של ה-Cassipeia

ל-E-200 יש עריסת סינכרון USB חדשה, צרה יותר מהקודמות (למעשה, היא לא רחבה יותר מהמכשיק עצמו).

ההתחברות בין המכשיר והעריסה נעשה ע"י "קליק" בין שקע שנמצא במכשיר וחלק מהעריסה שמתחבר אליו. ברגע שמתרגלים לזה, ההכנסה וההוצאה של המכשיר מהעריסה נהיה דבר מאד נוח.

הדבר היותר מיוחד בעריסה הוא היציאה של ה-USB שנמצאת בצד העריסה. (ניתן לראות זאת בתמונה למטה).

 

המסך של ה-E-200

 

ה-E-200 הוא מכשיר ה-Cassiopeia הראשון אשר בו לא משתמשים בטכנולוגית ה-HAST המעולה של קאסיו, כך שאם אתם מאוהבי ה-Cassipeia מהעבר אתם עלולים להתאכזב. קאסיו החליפו את המסך מלא הצבעים החיים בחיי סוללה ארוכים יותר, ויכולות תצוגה משופרים בתוך מבנה ומחוצה לו.

כמו HP ו-Toshiba, קאסיו בחרו את המסך הקטן יותר (3.5" באלכסון), כך שה-iPAQ עדיין מחשב כף היד בעל התצוגה הגדולה ביותר כיום, אבל זה גם אומר שהפיקסלים של ה-E-200 קטנים יותר, מה שיוצר תמונה חדה יותר.

אולם, בשעה שנראה ש-Compaq פתרו את בעיית האבק שעל המסך, קאסיו "סובלים" מבעיה זו.

בעיה נוספת, נראה שהמסך לא מגיב בצורה שווה למגע שמתבצע עליו. דבר זה מתבטא במיוחד בקצוות של המסך, נראה ששם צריך ללחוץ חזק יותר על מנת שמכשיר "יקבל" את מה שרצינו.

הראיה והשמיעה

בבחינות שנעשו לE-200 ראינו שהצליל המופק מהמכשיר הוא טוב מאד עם הרבה בס ווליום במידה מספקת, גם כשהורץ סרט שחור לבן ב-Windows Media Player הוא עבר בצורה חלקה, בדיוק מה שתצפו ממחשב כף יד חדש.

אולם, כדאי שתדעו שלמרות השינויים שנעשו בתחום יש כמה אפליקציות שסובלות מכמה בעיות (כולל NYDITOT ו-PocketTV), בעקבות זה, שחררו קאסיו לוק תיקונים לכך אשר ניתנים להורדה מהאתר של קאסיו.

 

מבפנים

ה-Casio Cassiopeia E-200 מופעל עם מעבד של אינטל StrongARM SA-1110 שרץ במהירות 206 MHz. הוא מכיל RAM בעל 64MB, ו-32MB של ROM, כאשר 5.62MB ממנו שמורים לשמירת אפליקציות ונתונים באזור שמוגדר כ-Built-in Storage. היות וה-Built-in Storage הוא חלק מה-ROM אז המידע שנמצא בו נשמר גם במקרה שהמכשיר נכבה. אז עכשיו יש כמה אפשרויות לאחסן תוכנות וקבצים: הזיכרון העיקרי (RAM), Built-in Storage (שהוא חלק מה-ROM), וכרטיסי הרחבה (CompactFlash ו0SD/MMC).

קאסיו הוסיפו ל-Cassiopeia E-200 אפליקציות שלא קיימות ב-Pocket PC 2002 של מיקרוסופט.

חלק מהתוכנות הנוספות שנמצאות בתקליטור של Cassiopeia הן: (חלק צריך להוריד מהאינטרנט)

- Adobe Acrobat Reader

- ActiveSky Media Player for Pocket PC

- Audible Manager

- Casio Menu

- Card Backup Tool

- PVPlayer

בהשוואה לתוכנות הנוספות שמסופקות עם ה-Jornada וה-iPAQ, זה לא מרשים במיוחד.

 

ביצועים

ה-E-200 מהיר מאד. אפשר לראות זאת בצורה בולטת כאשר טוענים כמות גדולה של מסמכים או ספרים אלקטרוניים.

 

שורה תחתונה

קאסיו עשו צעד גדול קדימה עם ה-Cassiopeia E-200, בנסיונם לשחזר את ההצלחה שלהם מלפני שנתיים עם ה-E-105. אולם, דגם זה הוא חדש לחלוטין עם כמה מרכיבים חשובים שלא היו קיימים לפני כן וגם לשמחתנו, מבלי כמה חסרונות שהופיעו במכשירים קודמים.

בחלק מהמסכים יש "אבק", וגם היו תלונות לגבי התאורה הצדדית. הצורה החיצונית של ה-E-200 לוקה בחסר, ופה יש הרבה מה לשפר. הצעתנו היא לקחת את התוכן של ה-E-200 ולשלב אותו עם הצורה החיצונית של ה-EM-500.