נבחן את התכנון הבא של הרשומה
טורים 26-30 ו-36-80 איבם מכילים כל נתון משמעותי. עם זאת, יש לציין אותם כשדות בתיאור הרשומה. לו היינו אומרים (בצורה בלתי נכונה):
כדי לציין שדה, שאין בו נתון בעל משמעות, ניתן ב-COBOL להשתמש במלה השמורה FILLER, במקום ליצור שם משתנה מיוחד. שדה -FILLER, בעל משפט PICTURE מתאים, מציין שטח ברשומה, אשר איננו משתמשים בו כרגע. לא ניתן לגשת אל שדה FILLER, המציין שדה שאין משתמשים בו, בחטיבת הביצוע. המשפט . MOVE FILLER TO OUT-AREA, למשל, הוא בלתי חוקי. אם כן, קטע תיאור הרשומה מקודד, בדרך כלל, כך:
לעולם אין להשתמש בשם רשומה או קובץ יותר מפעם אחת בהטיבת הנתונים. אנו נראה, כי שם-נתון אחד יכול, אם קודד כראוי, לשמש להגדרת מספר שדות. ככלל, אנו מציינים שדה כמספרי (נומרי) באמצעות PICTURE 9, כאשר יש לבצע בו פעולות חשבוניות. כאשר אנו מציינים שדה בצורה זו, מותר לנתונים בשדה להיות מורכבים מספרות וסימן היובי או שלילי בלבד. רווח, למשל, אינו תו חוקי בשדה מספרי. שדה, המוגדר כמספרי, יכיל, אם כן, רק תווים מספריים חוקיים וסימן חיובי או שלילי. יצויין, כי שדה אלפאנומרי יכול להכיל כל נתון שהוא, כולל מספרים. כך 123 בשדה בשם FLDA, המתואר ע"י PICTURE XXX, הינו תוכן חוקי בהחלט. עם זאת, לא ניתן להשתמש ב-FLDA, על פי הגדרה זו, בפעולות חשבונ'ות. בפעולות חשבוניות ניתן להשתמש רק בשדות בעלי תצורה מספר'ת. לסיכום, שדות שאנו עומדים לבצע בהם פעולות חשבוניות, - יש לציין ב-PICTURE, המורכב מספרות 9. אם יש ספק באשר לתוכן השדה, יש להגדירו כאלפאנומרי, מאהר ששדה כזה יכול להכיל כל תו. |
פרק 1 - מבוא לתכנות COBOL.
פרק 2 - ארגון נתונים
פרק 3 - חטיבת הזיהוי
(IDENTIFICATION DIVISION)
פרק 4 - חטיבת הסביב
(ENVIRONMENTAL DIVISION)
פרק 5 - חטיבת הנתונים
(DATA DIVISION)
פרק 6 - חטיבת הביצוע
(PROCEDURE DIVISION)
פרק 7 - הוראת MOVE
פרק 8 - קטעי האחסון לעבודה
פרק 9 - הוראות אריתמטיות
פרק 10- הוראות תנאי
פרק 11 - רישומים נוספים בחתיבת הנתונים
פרק 12 - עריכת פלט מודפס
פרק 13 - הוראות מיוחדות לעריכת הדפסה
פרק 14 - הוראת DISPLAY ו-ACCEPT
|
.איתן 2002. כל הזכויות שמורות למערכת המידע איתן © |