מתוך כוונה להבטיח, שהתכנית שכתבנו לא תדפיס שורות הדפסה בחיתוך שבין שני דפים, יש לרשום בתכנית קטע קידוד, אשר יטפל בבקרת סוף דף (END-PAGE CONTROL). אם ברצוננו לבצע את בקרת סוף הדף בעזרת מונה שורות, אשר נכתב בתוך התכנית, נדרשות הפעולות הבאות:
בכל תכנית, אשר יש בה משמעות לכמות השורות המודפסות בדף, יש להפעיל את שיטת הספירה של מונה שורות בתכנית. ללא ספירה זו של שורות, יודפסו שורות ההדפסה אחת אחר השניה, ללא כל ביקורת אם ההדפסה מבוצעת על החיתוך שבין שני דפים. מכאן, שיש לבצע את בקרת סוף הדף על ידי קידום מונה שורות. לאחר ביצוע הדפסה של כמות השורות המבוקשת, יש להורות למחשב לבצע קידום לדף חדש ורישום שורות כותרת.
שים לב: המשתנה LINE-COUNT חייב להיות מוגדר בשטח העבודה, ובעל ערך התחלתי אפס. קטע תכנית זה יכול באותה שיטת עבודה לבצע רישום שורות הדפסה, עם שתי שורות רווח בין שורה לשורה.
בשני קטעי הקידוד האחרונים מודפסים נתונים עד השורה השישים של הדף. בקטע הקידוד הראשון מודפסות שישים שורות הדפסה מלאות, ובקטע הקידוד השני מודפסות שלושים שורות הדפסה ושלושים שורות של מרווחים. בקרת סוף עמוד בעזרת הסימן EOP שיטה נוספת לבקרת סוף עמוד היא בעזרת השימוש בסימן EOP (סימן = סימון). EOP הוא משתנה מיוחד בשפת COBOL, משתנה זה מציין, אם ההדפסה הגיעה לסוף דף. ניתן לכתוב EOP או END-OF-PAGE. לצורך השימוש במשתנה זה לבקרת סוף העמוד שהוא מייצג, חובה תחילה להגדיר את מסגרת השורות, אשר בה מתבצעת ההדפסה. מסגרת שורות זו נרשמת במשפט LINAGE מיוחד, המתווסף להגדרת FD עבור קובץ ההדפסה. תבנית משפט LINAGE היא כדלקמן:
משמעות משפט LINAGE , על פי דוגמא זו, היא כדלקמן:
להלן תבנית ההוראה WRITE לשם שימוש בצורה זו של בקרת סוף דף:
|
פרק 1 - מבוא לתכנות COBOL.
פרק 2 - ארגון נתונים
פרק 3 - חטיבת הזיהוי
(IDENTIFICATION DIVISION)
פרק 4 - חטיבת הסביב
(ENVIRONMENTAL DIVISION)
פרק 5 - חטיבת הנתונים
(DATA DIVISION)
פרק 6 - חטיבת הביצוע
(PROCEDURE DIVISION)
פרק 7 - הוראת MOVE
פרק 8 - קטעי האחסון לעבודה
פרק 9 - הוראות אריתמטיות
פרק 10- הוראות תנאי
פרק 11 - רישומים נוספים בחתיבת הנתונים
פרק 12 - עריכת פלט מודפס
פרק 13 - הוראות מיוחדות לעריכת הדפסה
פרק 14 - הוראת DISPLAY ו-ACCEPT
|
.איתן 2002. כל הזכויות שמורות למערכת המידע איתן © |