פריטים מקובצים מוגדרים על ידי מספר-רמה, ומסתיימים בנקודה. פריטים בסיסיים הם אלה, שאיננם מתחלקים חלוקה נוספת, ויש לתארם בפירוט.
לכל פריט בסיסי יהיה משפט PICTURE מתאים, אשר יספק את המידע שלעיל על השדה.ישנם שלושה סוגים של שדות-נתונים.
תווים מציינים במשפטי PICTURE
שדה יהיה בעל PICTURE שכולו A-ים, למשל, אם הוא אלפביתי. אנו מציינים את גודל השדה על ידי מספד התווים (A,X, או 9), בהם אנו משתמשים ב- PICTURE. הבט, למשל, בדוגמה הבאה:
המשפט:
הסתכל במשפטים הבאים:
תיאורו של שדה מספרי חייב להיות מורכב מרצף של תשיעיות בלבד. תיאור שדה אלפביתי יהיה מורכב מהאותיות A , ואילו תיאור השדה, היכול להכיל אותיות, מספרים או כל צירוף שלהם, יהיה מורכב מרצף של סימני X. שדות מספריים יכולים להכיל עד 18 ספרות. אם כן, משפט ה-PICTURE, המכיל את הספרה 9 עשרים פעמים, למשל, הינו בלתי חוקי. הסימון הבא להגדרת שדה אלפביתי בן 10 תווים . הינו חוקי:
כלומר - ניתן להשתמש בסוגריים לציון גודלו של השדה, במקום לכתוב עשר פעמים את האות A . המלה IS במשפט PICTURE אינה חייבת להופיע, וכמו בכל הוראת-COBOL, ניתן תמיד להשמיטה. כל משפט PICTURE בסעיף הקבצים יסתיים בנקודה. מכאן, שניתן להגדיר את השדה שלעיל גם כך:
אם כן, פריטים מקובצים הינם פריטים, שיש להם חלוקת משנה, ואינם מכילים משפט PICTURE. משפט PICTURE, המציין את גודל השדה וסוגו, או סוג הנתונים שהוא מכיל, דרוש רק עבור פריטים בסיסיים. משפט PICTURE יכול להופיע בכל מקום בשורה. לצורך הבהירות, הוצבו כל משפטי ה- PICTURE באותו טור. הדבר אינו הכרחי. לאחר המלה PICTURE חייב לבוא רווח אחד לפחות. המשפטים הבאים הם בלתי חוקיים:
מספר התווים במשפט ה -PICTURE בקטע תיאור-הרשומה חייבים להסתכם במספר התווים באותה רשומה. בשימוש מעשי, משתמשים בסוג - A. רק לעתים רחוקות. סווג ה - X מקיף בתוכו את הנתונים האלפביתיים, ומשתמשים בו כדי לייצג את כל הנתונים שאינם מספריים. |
פרק 1 - מבוא לתכנות COBOL.
פרק 2 - ארגון נתונים
פרק 3 - חטיבת הזיהוי
(IDENTIFICATION DIVISION)
פרק 4 - חטיבת הסביב
(ENVIRONMENTAL DIVISION)
פרק 5 - חטיבת הנתונים
(DATA DIVISION)
פרק 6 - חטיבת הביצוע
(PROCEDURE DIVISION)
פרק 7 - הוראת MOVE
פרק 8 - קטעי האחסון לעבודה
פרק 9 - הוראות אריתמטיות
פרק 10- הוראות תנאי
פרק 11 - רישומים נוספים בחתיבת הנתונים
פרק 12 - עריכת פלט מודפס
פרק 13 - הוראות מיוחדות לעריכת הדפסה
פרק 14 - הוראת DISPLAY ו-ACCEPT
|
.איתן 2002. כל הזכויות שמורות למערכת המידע איתן © |