logo


פרק 7: המודל MySQL

בואו נכין את MySQL

תצטרכו כמובן את חבילת התוכנה של MySQL. אם זה בא לכם בהפתעה אזי המשך המאמר עשוי להראות מסובך בשבילכם. ראשית אתרו את אתר ה"ראי" הקרוב (MySQL mirror site) והכניסו אותו לסימניה כאתר ה MySQL שלכם. משם, המשיכו לעמוד ההורדות (Downloads) , ובהנחה שאתם משתמשים במערכת יוניקס, חפשו את הקישור (link) בשם "Download for MySQL 3.22 versions" והמשיכו לפי ההוראות. בעתיד עמוד זה עשוי להמליץ על גירסה חדשה יותר של התוכנה אבל בזמן כתיבת המאמר 3.22 היא הגירסה היציבה החדשה.

עדין מבולבלים? חבילת ה MySQL היא קבוצה של תוכניות, כלומר השרת והלקוח/ות. יתר על כן, החבילה זמינה במגוון של פורמטים . תצטרכו להחליט באיזה פורמט להשתמש עבור סביבת העבודה שלכם. החלטה זו היא שילוב של מערכת ההפעלה ודרגת הסבלנות שלכם. באופן כללי, ישנם שלשה פורמטים של חבילות MySQL :

Tarball: קובץ מכווץ זה (archive)מכיל את קוד המקור (source code) לשרת ה MySQL וכלים לתמיכה בלקוחות. אם אתם מרגישים בנוח עם התקנה של תוכנות יוניקס תוכלו להוריד את ה tarball. התקנה של MySQL אינה מסובכת במערכת יוניקס המוגדרת היטב, אם תעקבו אחרי ההוראות המצורפות, אולם משתמשים מתחילים הנתקלים לעיתים בקושיי התקנות, עלולים למצוא את עצמם אובדי עצות.

משתמשי RedHat Linux יכולים לנצל את ארכיטקטורת ה RPM, שבאופן בסיסי מאפשרת לכם להתקין ולהסיר חבילות תוכנה בצורה ידידותית למשתמש (במידת מה) -תוכלו להוריד את קבצי ה RPM לשרת וללקוח. אם אתם משתמש בחומרת PC (Intel/AMD) בחרו בקבצי ה i386. היתרון בשימוש ב RPM הוא קלות ההתקנה (היא מוגדרת מראש) וקלות ההסרה. החסרון הוא שאין לך שום שליטה היכן הקבצים השונים והתוכניות ימוקמו אצלך במערכת.

ה Standard binary distributions מכילים את תוכנת ה MySQL המוגדרת זה מכבר עבור ארכיטקטורה מסוימת. תוכלו להוריד אחת מהן אם אתם משתמשים בפלטפורמה נתמכת. לדוגמה, משתמש עם פנטיום PC המריץ מערכת הפעלה יוניקס יוכל להוריד את i686. משתמשי לינוקס של RedHat יכולים להשאר עם RPM, או להשתמש באחת מה Standard binary distributions.

ברגע שתתקינו את הMySQL, תוכלו למצוא היכן שהוא במערכת שלכם (תלוי בהתקנה), תת-ספריה בשם mysql שבתוכה יש, בין שאר הדברים, תיקיה בשם bin עם כל קבצי ההרצה (executables) . הספריה mysql/bin צריכה לכלול את mysqld (השרת), mysql (לקוח מונע פקודה), בנוסף לכלים מועילים אחרים, כמו mysqlimport שראינו למעלה. לב המערכת, הוא mysqld, השרת, האבא הגדול.

לאחר ההתקנה החדשה של MySQL, הדבר הראשון שאתם חייבים לעשות הוא להריץ את הסקריפט mysql_install_db שממוקם ב mysql/scripts. סקריפט זה יפעיל את השרת ויקים מודל אבטחה בשם "grant tables" שנדבר עליו בקצרה בהמשך. השרת ייסגר ו MySQL יוגדר (setup) לשימוש ראשון.

יתכן ותרצו ש mysqld יתחיל באופן אוטומטי כאשר אתם מאתחלים את המערכת שלכם. הפרטים המדויקים על אתחול שרתים עם המערכת משתנים ממערכת למערכת. הקובץ mysql.server הממוקם ב mysql/support files מכיל מידע שיעזור לכם להפעיל את mysqld עם האתחול.

MySQL המודל
תוכן עניינים
MySQL הרשאות של

אודות
תוכן עניינים
פרק 1: ה Perl שאתם צריכים לדעת
פרק 2: קישור Perl לעמודי הרשת
פרק 3: שמירת מצב
פרק 4: HTML בחטף ותבניות (Templates) רשת
פרק 5: עיבוד וניתוח של עמודי רשת
פרק 6: להשתעשע עם בסיסי נתונים מקוונים:אקסס
פרק 7: המודל MySQL
המודל MySQL  
בואו נכין את MySQL  
הרשאות של MySQL  
בסיס התונים הראשון שלכם ב MySQL  
בסיס הנתונים הראשון שלכם ב MySQL: צעד שני  
בסיס הנתונים הראשון שלכם ב MySQL: צעד שלישי  
היכן נמצאת Perl?  
עבודה עם בסיסי נתונים: MySQL-סיכום  
פרק 8: להשתעשע בבסיסי נתונים - GUFE - החזית הכללית והשימושית
פרק 9: המילניום - ניהול זמן ותאריך
פרק 10: ניהול רשימות והאשים (Hashs)
פרק 11: הפניה להפניה
פרק 12: הכרות עם mod_perl