יתרונות "שפת שאילתות מובנית" (SQL)


כפי שהדוגמאות הפשוטות הנ"ל מראות, "שפת שאילתות מובנית" מספקת פקודות המאפשרות ליצור טבלאות ומראות (מראות הן תכונה של "שפת שאילתות מובנית" המאפשר לעבוד עם מספר שורות כלשהו של טבלת מקור). בנוסף "שפת שאילתות מובנית" מספקת פקודות לשליפה, הכנסה, עדכון ומחיקה של שורות ספציפיות בטבלה או מראה. אם זה היה גבול יכולתה של  "שפת שאילתות מובנית" , אזי השפה הנ"ל הייתה מוגבלת ביותר. לכן, "שפת שאילתות מובנית" מאפשרת בנוסף לעשות מניפולציות על סט של שורות העונות על קריטריון מסוים.

לדוגמא, הקוד הנ"ל משנה את ה"מצב" (Status) של כל ה"לקוחות" ב"סיאטל" שכרגע ה-"מצב" שלהם הוא "X:

Update Customer

Set Status = 'b'

Where ShipCity = 'Seatle' and Status = 'X' 

פקודת ה-"Where  בוחרת רק את השורות העונות לקריטריון הרצוי. פקודת ה-"Set" מבצעת השמה של הערך החדש לעמודת ה-"מצב" (Status) בשורות הרצויות. הפקודה הנ"ל יכולה להתבצע בצורה מקוונת (ע"י כלי השרת כדוגמת "מנתח השאילתות" (Query Analyzer)) או אפילו ע"י שימוש בשפת תכנות כדוגמת C++ והרצת השאילתא באמצעות שימוש ב-ODBC.

כאמור, "מנתח השאילתות" הוא הכלי הנוח ביותר של שרת SQL  על מנת לבצע הרצת שאילתות ב- "שפת שאילתות מובנית".

איור 7.1 מציג מסך שאילתות אופייני של  "מנתח השאילתות" המאפשר הזנת שאילתות. החלק העליון מאפשר כתיבה של שאילתא אחת או יותר. על מנת להריץ את השאילתות עליך ללחוץ CTRL+E. על מנת להריץ שאילתות מסוימות, באפשרותך לסמנן עם העכבר וללחוץ על צירוף המקשים CTRL+E. בחלק התחתון של מסך "מנתח השאילתות" מוצגת תוצאת השאילתא .

 


איור 7.1

 

"מנתח השאילתות" מאפשר "עזרה רגישת הקשר" (Context Sensitive Help) עבור פקודות "שפת שאילתות מובנית", כך שאין צורך לדעת את המבנה המדויק של הפקודות בשפה. בנוסף, הוא מאפשר לימוד של השפה בקלות יתרה תוך כדי עבודה. "מנתח השאילתות" מאפשר גם לבדוק את תקינות התחביר של פקודת  "שפת שאילתות מובנית" מבלי להריצה. על מנת לעשות זאת , עליך ללחוץ על צירוף המקשים – CTRL+F5.

באופן כללי, משתמשים מעט ב-"שפת הגדרת מידע" (DDL), שכן קל יותר להגדיר יצירת אובייקטים חדשים, כדוגמת טבלה, ע"י שימוש באחד מהכלים של שרת ה-SQL . כלים אלו, שהשימושי ביותר לעשות זאת הוא – "המנהל הראשי" (Enterprise Manager), מאפשרים יצירה ושינוי הגדרות של אובייקטי מסד-נתונים בצורה גרפית באמצעות ממשק גראפי נוח. לכן בחלק זה נתמקד בעיקר  ב- "שפת מניפולציית מידע" (DML) השימושית יותר לענייננו.

  חזרה לתחילת הפרק


  פרקים
  מבוא
  ניהול השרת
  אבטחה
  גיבוי והתאוששות
  קונפיגורציה ואופטימיזציה
  כלים
  שפת שאילתות מובנות
  יצוא/יבוא מידע
  נספחים
  התקנת השרת
  מילון מונחים
  מאמרים נבחרים
  מידע נוסף ברשת