ראשי >>הכרות עם פרוצדורות >> פרוצדורת אירוע
מפת הפרק:

 

4.3 פרוצדורת אירוע

כאשר אוביקט Visual Basic מזהה שאירע אירוע, הוא מיד מזעיק את פרוצדורת האירוע אשר עונה לשם השייך לאירוע. בגלל שהשם מיצג קישור בין האוביקט והקוד, פרוצדורת אירוע מקושרות לטופס או לפקד .

פרוצדורת אירוע של פקד מחברות את שם הפקד כפי שמופיע במאפייןNAME שלו,קו תחתון(_),ושם האירוע.לדוגמא :בכדי לכתוב פרוצדורה לפקד ששמו cmdPlay שיגיב לאירוע קליק עליו, נכתוב פרוצדורה בשם cmdPlay_Click.

פרוצדורת אירוע לטופס משלבת את המיל FORM, "_" ושם האירוע. אם ברצונך שהטופס יגיב לאירוע קליק, כתוב את הפרוצדורת אירוע Form_Click (למרות שלטפסים יש שם, לא משתמשים בו בזמן הגדרת פרוצדורת אירוע). אם ברצונך להשתמש ב טפסי MDI, עליך רק להחליף המילה FORM ב MDIFORM. לדוגמא: MDIForm_Load.

כל פרוצדורת האירוע משתמשות באותו תחביר כללי.

תחביר לפרוצדורת אירוע לפקד:

Private Sub controlname_eventname (arguments)
statements
End Sub

תחביר לפרוצדורת אירוע לטופס :

Private Sub Form_eventname (arguments)
statements
End Sub

למרות שניתן לכתוב בעצמך פרוצדורת אירוע, קל יותר להשתמש בקוד המוצע ע"י Visual Basic אשר אוטומאטית מכיל את השם הנכון לפרוצדורה. ניתן לבחור בתבנית בחלון עורן הקוד ע"י בחירה עצם בתיבת העצמים ואירוע מתיבת האירועים.

זה רעיון טוב גם כן לקבוע את מאפיין השם של הפקד שלך לפני שאתה כותב את פרוצדורת האירוע. מכיוון שאם תשנה את שם הפקד לאחר מכן תצטרך לשנות את שמו גם בכל פרוצדורות האירוע השייכות לו. כאשר שם פונקצית אירוע לא תואם אף שם של פקד, הוא נהיה פרוצדורה כללית.

 

     

    פרוצדורות כלליות פרוצדורת אירוע פרוצדורות Visual Basic