אודות

מפת האתר

דף הבית

שימושי הטכנולוגיה

ראשי - שימושי הטכנולוגיה

שיתוף קבצים

חישוב מבוזר

שירותי רשת

ניתוב דואר

מעבר הודעות

קוד פתוח

ניתוב רשת

קישור התקני רשת

קישורי רשת

 

 

שיתוף קבצים הינו אחד משימושי ה- P2P הנפוצים והשימושיים ביותר ולמעשה הטריגר שהעלה את טכנולוגיית ה- P2P  לדיון ציבורי ועניין ציבורי מחודש.

לשיתוף קבצים קיימות שתי שיטות:

  1. שיתוף קבצים מבוזר
  2. שיתוף קבצים ממורכז

שיתוף קבצים מבוזר: מיושם בפרוייקטים כדוגמת Gnutella ו FreeNet . בתצורה זו, לא קיים כל שרת מרכזי, או גוף מרכזי כלשהו המכוון את המידע או מקשר בין נקודות הקצה השונות על פני קהיליית המשתמשים הנוצרת.באמצעות שימוש בטכניקות שאילתות שונות ובלגוריתמי חיפוש, מוצאת כל נקודת קצה את דרכה בקהילה, ללא יד מכוונת.

שיתוף קבצים ממורכז: מתבצע בפרוייקטים כגון Napster

בתצורה זו, קיים שרת מכוון אשר מחזיק מאגר מידע לגבי תוכן המידע או מיקום נקודות הקצה השונות.כאשר נקודת קצה מעונינת בקבלת מידע מן הקהילה, היא פונה לשרת והוא המספק ומעניק לה את המידע הדרוש בכדי להתחבר בסופו של דבר לנקודות קצה אחרות ולבצע העברת מידע הלכה למעשה.

יש לציין כי קיימת גישה נוספת של שילוב שיטות, אשר מעמיד את ההבחנה הברורה הנעשית כאן בסימן שאלה.

המדובר הוא על יישומים במשתמשים בשרת, אולם לא למטרות קישור והכוונה אלא למטרות שונות של איסוף סטטיסטיקות ומידע.

יישומים אלו יכולים לעבוד בתצורת שיתוף קבצים מבוזרת, אולם נוכחות השרת חובקת אותם אל הגדרת יישומי שיתוף ממורכזים.

לתחילת העמוד

 

 

 

שנות חידוש והמצאות בתחום המחשבים, הגדילו את מהירות המחשוב הזמין פי מליון, אולם עדיין ישנם יישומים להם המחשב איננו מהיר מספיק.

ישנן שתי גישות לפתרון הבעיה -

  1. הגישה המקומית
  2. הגישה האינטרנטית

הגישה המקומית מדברת על שזירת מספר עצום של מעבדים תחת מקום עבודה אחד ויצירת מחשבי על בעלי כוח חישבו עצום. שיטה זו יקרה ואיננה זמינה לרוב החוקרים והמוסדות הזקוקים לה.  השיטה האינטרנטית לעומתה, זולה ויצירתית:
ישנם כ- 400 מליון מחשבים אישיים ברחבי העולם, רובם בעלי כוח חישוב הזהה לזה של מחשבי העל של תחילת שנות ה- 90 ומרבית כח חישוב זה איננו בשימוש רוב שעות היום. השיטה האינטרנטית מעונינת להשתמש בכוח חישוב מבוזר זה באמצעות חלוקת החישוב על פני מספר עצום זה של מעבדים פנויים.

לתחילת העמוד  

 

 

שירותי רשת ניתנים כחלק אינטגרלי מפרוייקטי P2P הדוגמה הטובה ביותר לשירותי רשת מובנים הינו פרוייקט .NET המכיל פונקציות מובנות להענקת שירותי חיפוש משתמשים, שידור שאילתות ועוד.
שירותים כגון אלו, מאפשרים שליטה מובנית ברישום נקודות קצה חדשות וגילויים וחיפושם על פני הרשת הארעית.

שירותים אלו מעניינים ביותר בייחוד הודות למיסוד טכנולוגיות P2P בידי מיקרוסופט וחפיפת אפליקציות P2P רבות לאפליקציות מבוססות HTML. שירותים משותפים אלו, הם אשר יביאו בסופו של דבר לאיחוד הממשקים והטכנולוגיות וליצירת פלטפורמה אחידה המסוגלת לתקשר ללא אבחנה בין אפליקציות או טכנולוגיות.

לתחילת העמוד

 

 

 

טכנולוגיות P2P  מאפשרות ניתוב דואר בין משתמשי קצה. לשם דוגמה, נציג פרוייקט המיישם ניתוב דואר הלכה למעשה - פרוייקט Jabber . לשם יצירת ארכיטקטורות משותפות, מעניק Jabber  לכל משאב במערכת שם ייחודי הבנוי משלושה חלקים: משתמש, שרת ומשאב.

משתמש - הינו לרוב אינדיבידואל והשרת הוא מערכת המריצה אפליקציה מבוססת Jabber . אופן התצוגה של שני מאפיינים אלו היא - User@server  תצוגה מוכרת ומוטמעת היטב בקהילה בעולמית הודות למבנה הזהה למבנה כתובת דוא"ל.

הנדבח השלישי - משאב, מופיע כדלקמן user@server/resource כאשר המשאב מאפשר לאפליקציית ה Jabber לספק גישה לכל נתון הנמצא בהישג ידע (באנלוגיה לשרת אינטרנט הנותן גישה לכל קובץ הנמצא בהישג ידו ובעל הרשאות לכך).

הגישה לכתובת Jabber מחוץ ל Jabber עצמו הנה - jabber://user@server/resource/data קיבלנו מערכת הבונה היררכית ניתוב חדישה המבוססת על עקרונות הדוא"ל ובעצם זוהי מערכת ניתוב דואר פנימית של Jabber.

לעמוד  הבא לתחילת העמוד
לעמוד הבא 2 1 לעמוד הקודם