אודות

מפת האתר

דף הבית

מילון מונחים

ראשי - מילון מונחים

 לפניכם מילון מונחים המכיל מילים ומונחים מהאתר כולו. ניתן למצוא באתר קישורים למילים הללו. המלים הן מילים בעברית ובאנגלית וממוינות לפי סדר אלפבתי.

לפניכם אינדקס קישורים לפי אותיות
A C D F H P R W
ת ש ר ק פ ס נ מ כ ח ה ד א

 

 

ADSL- asymmetric digital subscriber line

זהה ל- DSL מבחינה טכנולוגית, רק שאינו מסונכרן. מאפשר הורדה של Mbps1.5 והעלאת קבצים במהירות של Kbps128 עד 512 .משתמשים ביתיים מעדיפים יותר הורדה על פני העלאה ולכן יכולת ההעלאה הלא כל כך טובה היא גם לא כל כך נוראה.

Clip2

חברה למתן פתרונות חיפוש מתקדמים, אשר עובדת בצמוד ל-  Gnutella וחוקרת את המערכת באופן שוטף. החברה הטמיעה באחרונה את ה-Reflector - שרת ה Proxy החדש (ראה הגדרה) המותקן במערכת Gnutella. 

לתחילת העמוד

 

DNS - Domain Name System

שרת שתפקידו למפות בין כתובות IP לשם מארח האתר ולניתוב מידע דוא"ל. כל אתר מקומי, מחזיק שרת DNS  הנגיש לשרתים אחרים (על פי בחירה כמובן), שיכולים לתשאל אותו ולמצוא דרכו קישורים מרשתות מקומיות שונות, אל הרשת המקומית שלו.

DSL- Digital Subscriber Line

הטכנולוגיה משתמשת בקווי הנחושת של הטלפון כדי לקשר אותנו לעולם המהיר של האינטרנט. מהירויות אלו מגיעות לתווכים של מ- 512Kbps עד ל 1.544Mbps (כפול 30 ממודם סטנדרטי של 56Kbps) ) להורדה של קובץ למחשב. העלאת קובץ היא קצת שונה ומאפשרת מהירות נמוכה יותר של עד 128Kbps וזה גם תלוי באיזה ספק אינטרנט משתמש בעל הטכנולוגיה. DSL משתמש בטכנולוגיה דיגיטלית כדי לשלוח מידע רב מקובץ דרך קווי הטלפון. הטריק הוא במודמים מיוחדים שמכווצים את המידע ומעבירים אותו דרך קווי הטלפון. התקנת מודם DSL היא קצת יותר מורכבת מהתקנת מודם רגיל. הקו מחובר למודם ה- DSL  אבל משם הוא מתחבר לכרטיס רשת שמותקן בתוך המחשב.

לתחילת העמוד

 

 

FIFO - First In First Out

אופן מימוש תור בו הראשון שנכנס הוא הראשון שיוצא כשהתור מלא, כך שהבקשה הישנה ביותר מוחלפת בחדשה ביותר.

FFT - Fast Fourier Transistor

טרנזיסטור סיליקון חדשני ומוקטן הנמצא בשימוש נרחב במערכות מחשוב וזיכרון.

FTP- File Transfer Protocol

פרוטוקול שיתוף קבצים, אשר נמצא בשימוש מזה שנים רבות. זהו פרוטוקול ישן ואמין המשמש עד היום מערכות רבות. רוב הגולשים יזהו אותו עם האפליקציה הרשמית התומכת בו - Cuteftp הניתנת להורדה באתר  www.downloads.com 

HTTP- Hyper Text Terminal Protocol

פרוטוקול העבודה הנפוץ ברשת. בפרוטוקול זה משתמשים דפדפני רשת ושרתים בכדי לפתוח ולהעביר "דפי רשת" (WEB PAGES)  ונתונים אחרים על גבי האינטרנט. רוב דפי ה- WEB מבוססים פרוטוקול זה, אשר בבסיסו מאפשר כינון ממשק משותף להצגת טקסט לסוגיו על גבי הרשת.

HUB

רכזת, המשמשת לריכוז מספר מחשבים וחיבורם לרשת.

לתחילת העמוד

  

Proxy

מאפשר גישה מהירה יותר לאתרי אינטרנט.  הוא מבצע פעולה שנקראת "הטמנה" - כאשר מישהו נכנס לאתר לא מוכר, הוא שומר את האתר, ובפעם הבאה כשמישהו ינסה לגשת לאתר הספציפי הזה, הוא ישתמש באתר ה"מוטמן" במקום לגשת לאתר המקורי.

PORT

יציאת תקשורת וירטואלית המוגדרת במחשב ומשמשת לתקשורת יוצאת ונכנסת. מחשב מגדיר PORT בכל פעם בו הוא מתקשר עם תקשורת חיצונית. PORT  זה הוא כמו שער היציאה לעולם מנקודת מבטו של המחשב. 

Reflector

שרת PROXY בעל קישור מהיר, שתפקידו לקשר בין חיבורים איטיים, ועל יד כך להאיץ אותם. ה-  Reflector איננו משמש כשרת הלכה למעשה אלא נועד לשם יצירת זיכרון מטמון שיאיץ את החיפוש בין נקודות הקצה השונות.

WEB SERVICES

שירותי רשת כגון דואר אלקטרוני.

אוסף זבל

תכנה הרצה במחשב, כחלק ממערכת ההפעלה שתפקידה לשחרר זיכרון התפוס בידי תהליכים שהסתיימו אולם לא נסגרו באופן סופי. 

אופק המשתמש

שכניו המיידיים של המשתמש נקראים "אופק".

לתחילת העמוד

 

דוא"ל

דואר אלקטרוני

הרשת הארעית

רשת המורכבת ממחשבים בעלי כתובות דינמיות.

הרשת הגלובלית

רשת ה- WEB הרגילה, המוכרת לכולנו.

חומות אש

שרת או תכנה, החוסמים אפשרות של גורמי חוץ להתחבר למחשב מקומי/רשת ומאפשרים יציאת מידע בלבד. חומת האש, ניתנת לתכנות מלא הכולל הגדרת יציאות בהן מותר למידע לצאת, הגדרת יציאות בהן מותר למידע להיכנס, הגדרת הרשאות כניסה למחשב מן הרשת (כגון סיסמא, או כתובות ייחודיות) ועוד. 

כתובת IP

זהו שמו הספרתי של המחשב וזיהויו על גבי פרוטוקול IP.

כתובת IP דינמית

זוהי כתובת IP משתנה. בניגוד לכתובת IP הנקבעת בקונפיגורצית מחשב מקומית, כתובת דינמית מוענקת למחשב על ידי שרת ייעודי, אשר מחליף את הכתובת מדי זמן קבוע מראש.

לתחילת העמוד

 
 
URL - Uniform Resource Locator

כתובות אלו הן הכתובות המוכרות לנו מהאינטרנט, כדוגמת הכתובת שהביאה אתכם/ן לאתר זה. זוהי תווית טקסט המוענקת לכתובת ה- IP בכדי ליצור סביבה ידידותית יותר למשתמש. 

מארח

מחשב המחובר לאינטרנט, אשר עליו רצה האפליקציה הנידונה.

מדיניות הקוד החופשי

מדיניות לפיה כל גולש אינטרנט המסוגל לכך, יכול להשתתף בכתיבת קוד התכנית

נקודה צפה

חישוב בעל אופי של חיבור והכפלת מספרים בעלי חלק עשרוני כגון פאי, או שורש ריבועי של 42 לדוגמה.

סוקט

שקע לחיבור בין רכיבים ברשת

פרוטוקול IP - Internet Protocol

הפרוטוקול הנפוץ באינטרנט. פרוטוקול זה מגדיר כיצד יחולק המידע העובר על גבי האינטרנט ואיך יועבר בין תחנות הקצה ברשת.

לתחילת העמוד

 
 
קבצי MP3

קבצי מוסיקה בפורמט ייחודי ודחוס

קישורי-על

קישורים, אשר עובדים תחת ההנחה שלכל אתר אליו הם פונים יש כתובת קבועה אליה יוכלו לחזור בשנית.
הופעת הכתובות הדינמיות הפריכה הנחת עבודה זו היות ומחשב הנמצא בכתובת מסוימת היום, סיכוי רב שלא ימצא בה מחר.

קלאסים

רכיבים תיכנותיים המאפשרים ביצוע פעולות שונות בעזרתם.

רוחב-פס

כינוי לכמות המידע הניתנת להעברה על תווך תקשורת נתון בזמן נתון. 

שאילתת SQL

שאילתות הבנויות לתשאול והחזרת מידע ממסדי נתונים בגודל בינוני. SQL  מאפשרת תכנות שאילתות מובנות באמצעות שפה פשוטה וממשק גרפי.

שיטת השאילתות

Gnutella מייצר שאילתות "ציבוריות" - שאינן מיועדות למקור יחיד ומעניק לכל כתובת תג זיהוי מיוחד. כאשר שאילתא מועברת ברשת הארעית בין תחנות, בחיפושה אחר תשובה, כל תחנה שומרת רישום זמני של השאילתות שעברו דרכה, אולם לא נשמרת כל רשומה המאפשרת זיהוי של מקור השאילתא. באופן זה השאילתא מחויבת לעבור בחזרה דרך כל שרשרת התחנות שעברה וכך רק שכניו המיידיים של שולח השאילתא (הנקראים "אופק המשתמש"), יכולים להתחקות אחר כתובת ה- IP  זמנית שלו.
עקב כך, פרטיות השאילתות תלויה ב"מארח" תחתיו עובד המשתמש (שלרוב מתופעל על ידי משתמשים כמוך המחוברים כעת לרשת הארעית"), להבדיל מעבודה ברשת הגלובלית בה פרטיות השאילתות , תלויה במדיניות מנוע החיפוש בו אנו משתמשים.

לתחילת העמוד

 
 
שלקוח

אפליקציות P2P , לעיתים משלבות יחדיו שרת ולקוח לידי חבילה אחת הנקראת שלקוח (servent). 

שקע

שקע לחיבור בין רכיבים ברשת. 

תכנת שרת

התכנה הרצה על גבי הרשת ומתפעלת את משימותיו השונות.

 

לתחילת העמוד