אודות

מפת האתר

דף הבית

Grid - פרוייקטים קיימים

Grid - ראשי - פרוייקטים קיימים

רקע והיסטוריה

מהי הארכיטקטורה

לסיכום

 

 

חישוב אינטרנטי מבוזר הוא רק קצה הקרחון של משהו גדול בהרבה - היכולת של קהילות לחלוק משאבים בעודם מכוונים למטרה ייעודית. עקב הגלובליזציה וסביבות העבודה המרוחקות, מדענים נעזרים כיום בדוא"ל וברשתות תקשורת מבוססות WEB  ,

לתחילת העמוד

 

כמכניזם בסיסי לעבודה משותפת, אולם מה אם יכלו לא רק לחלוק מידע, אלא לחבר יחדיו את נתוניהם, מחשביהם, ציודם ועוד משאבים בהם הם משתמשים למחקר, לכדי מעבדה וירטואלית אחת גדולה?

ובכן - טכנולוגיות GRID , הן טכנולוגיות המבקשות להפוך חלום זה למציאות, באמצעות הכנת פרוטוקולים משותפים, שירותים ותוכנות שיאפשרו את הגמישות הנחוצה לשם שיתוף משאבים בקנה מידה גדול.

תפיסת ה- GRID נחקרה לראשונה ב- 1995 בניסוי הנקרא 1-WAY בו רשתות בעלות מהירות תעבורת נתונים גבוהה ביותר, נוצלו לשם חיבור לזמן קצר של 17 אתרים מרובי משאבים בצפון אמריקה. מניסוי זה צמחו מספר מחקרי GRID שיצרו את הגרעין להפצתו במספר קהילות מדעיות ברחבי העולם לדוגמה, קרן המדע הבינלאומית בארה"ב ונאס"א, יצרו מבנה בסיס להפעלת רשת GRID , לעזרה במחקרי נאס"א ולשירות מחקרי חלל באוניברסיטאות. שלוש רשתות GRID נוספות הן -

European Data Grid ,  Particle Physics Data Grid , Grid Physics Network 

רשתות GRID אלו שמו לעצמן למטרה, חקר וניתוח נתונים ממחקרים פיסיקלים מובילים בעולם. כל הנזכרים לעיל הן מיני מעבדות וירטואליות המתפקדות כישות אחת ומשתפות משאבים באופן מלא.

בשימוש אזרחי ישים, אנו יכולים למצוא את :

Network for Earthquake Engineering Simulation Grid

רשת GRID אשר מטרתה לשפר את איכות הבניה בארה"ב באמצעות בניית סימולציות מסובכות.

לתחילת העמוד

 

 

 

ייצור מבני בסיס לרשתות GRID בקנה מידה נרחב, דורש הגדרות ומוסכמות (בדיוק כשם שהאינטרנט מושתת בהסכמה על פרוטוקול TCP/IP ). כיום, אין עדיין תקן סטנדרטי פורמלי לרשתות GRID , אולם ה-  Grid Forum  עובד על חיבור ממשק שיהיה מוסכם על כל קהילת המדע.

למרות זאת, קיים קונצנזוס בקרב מתכנני GRID , לשימוש בפרוטוקולים של קבוצת 

Globus Toolkit  אשר פותחו במעבדה הלאומית של אורגון - ארה"ב בשיתוף עם אוניברסיטת דרום קליפורניה. פרוטוקולים וכלים אלו מספקים מגוון רחב של שירותים העוזרים בבניית אפליקציות GRID כגון אבטחת מידע, מציאת וגילוי משאבים, ניהול משאבים וגישה לנתונים קיימים.

לתחילת העמוד

 

 

 

בעתיד אנו מצפים לראות יותר ויותר קהילות GRID  מדעיות המשתפות ביניהם משאבים, מידע וטכנולוגיות. חישוב מבוזר ברשת ו-  GRID , נחשבות לטכנולוגיות חדשות ביותר, אולם כבר נרשם ביקוש נרחב להטמעתן ולשימוש בהן.

עם הפצת החישוב המבוזר, צפויות לעלות חברות שיספקו שירותי GRID וחישוב מבוזר בעלות נמוכה ועם זמני מחזור גבוהים ביותר. התוצאה תהיה, מספר רשתות GRID אשר ינווטו ביניהן את הבעיות והמחקרים הנדרשים לפתרון, כל אחד לרשת המתאימה לו ביותר מבחינת מהירות עבודה ויכולת ניתוח נתונים.

קישורים ברשת לפרוייקטים מבוססי GRID:

לתחילת העמוד