cascading style sheets reference

הקדמה ל-css-ים

מהם ה-css-ים?

Css-ים הם המלצה מה- World Wide Web Consortium )W3C), בקיצור, הם מספקים אמצעים ליוצרי אתרים להפריד את המראה של דפי האתר מהתוכן שלהם. אנו נלמד עוד הרבה על כך בפרקים הבאים. כרגע יש 2 רמות של - css, css1 ו-css2.

הראשון מהם הפך להמלצה (חישבו על זה כסטנדרט) בסוף 1996.תמיכה עבור css1 הופכת שימושית ב-Netscape navigator ומקובלת ב- internet explorer (במיוחד גרסאות 4.5 למקינטוש ו-5 לחלונות). ל-opera3.6 לחלונות יש תמיכה טובה עבור css1 כאשר מגרסאות הפיתוח הראשונות של Netscape 5 (ששם הקוד שלו הוא Mozilla) מספקים תמיכה מצוינת עבור css1.

עבור דו"ח פרטני לגבי רמות התמיכה עבור css1 בדפדפנים הללו, תבדקו במדריך להתאמת הדפדפן.

CSS2 הפך למומלץ במאי 1998. הוא מרחיב את css1 כך ש-css1 הוא תת קבוצה של css2 עם כמה שינויים קטנים. עדיין אין תמיכה ל-css2 ב- Netscape navigator 4.x, והתמיכה מאוד מוגבלת ב-internet explorer 4.5. מדריך זה מכסה את css2 כמו גם את css1 אך אם תרצו להעיף מבט מהיר ב-css2, ראו את "מה חדש ב-css2?" .

מדוע לא כולם משתמשים בהם?

CSS מציע כלי עוצמתי למפתחי אתרים שעוזרים לפשט את המשימה המורכבת של אחזקת אתרים, ומספקת מאפייני עיצוב ומבנה מתוחכמים עבור דפי אתרים ללא הצורך בכרטיס חיבור מיוחד (plugins), זמני הורדה ארוכים וכלים יקרים

מדוע, אם כן, לאחר כמעט 3 שנים (css נתמך לראשונה ע"י internet explorer 3 בסוף 1996) מעט מאוד מפתחי אתר מנצלים את הסטנדרט הנפלא הזה לאתרים?

קיימות מספר תשובות חשובות לשאלה זו.

קודם כל, css רק באמת פועל ב- Netscape navigator 4.0x וב4.5-, וב- internet explorer 3 (קצת), 4, 4.5 ו5-. עד לאחרונה, זה הציג אחוז קטן של דפדפני אתרים בעולם. כפי שאנו כולנו יודעים, אחוז הגולשים המשתמשים בגרסה האחרונה של דפדפן מסוים תמיד גודל - ולכן מה שכמעט ולא השתמשו בו לפני חצי שנה, נמצא בשימוש רחב כיום. אם התנגדתם להשתמש או ללמוד על css-ים בגלל שזו טכנולוגיה חדשה, תזכרו שתלוי במבקרי האתר שלכם, שרוב דפדפני האתר בשימוש נפוץ כיום - תומך ב-css-ים.

שנית, אפילו אם הדפדפנים העיקריים תמכו ב-css-ים במשך כמה זמן, תמיכה זו אינה מושלמת. הרבה מפתחי אתרים שאני מדבר עימם מאמינים כי תמיכה היא ממש לא מספיקה, אך האמת היא שזה לא ממש נכון. מה שכן נכון הוא התהליך של ניסיון ושגיאה שמלווים את הניסיון להפעיל את ה-css בכל הדפדפנים העיקריים - יכול לקחת הרבה זמן ויכול להיות מאוד מתסכל.

שלישית, ומאוד חשוב, css-ים יכולים להיות מאוד לא מובנים בהתחלה. Css-ים עובדים באופן מאוד שונה מ-css-ים שייתכן ואתם מכירים אותם, כמו אלה שבמעבד מילים וביישומי עיצוב הדף, כמו: express, Quark ו-PageMaker. כדי לטפל במכשול השלישי המרכזי הזה, פיתחנו את המדריך הזה, שיעור מעשי ומקורות רבים אחרים, שאת כולם תוכלו למצו House of Style.

המדריך הזה מציג בפניכם את המושגים והרעיונות הקשורים ל-cssים. יש לנו גם הקדמה מעשית יותר עם css-ים. כיצד תיגשו אל שני אלה זו כבר בחירה שלכם. אם אתם מעדיפים גישה מעשית ,אז כדאי שתתחילו עם השיעור, ואז חיזרו למדריך כדי להשלים את הידע שלכם, וכדי להשתמש בו כמראה מקום או כהפניה. אם אתם מעדיפים להבין משהו בצורה מקיפה לפני שאתם מתחילים להשתמש בו, אז השתמשו במדריך זה קודם כל, ואז תיכנסו לצד המעשי של הדברים

בחלק זה

בחלק הזה עשינו סקירה קצרה לגבי הטכנולוגיה של css-ים ושאלנו מדוע הם אינם בשימוש נרחב באינטרנט.

המשך

בהמשך נשאל "מהו בדיוק ה-css?"

back to top