cascading style sheets reference

 

כל מה שרציתם לדעת לגבי סגנון

css-ים מדורגים (cascading) מייצגים הזדמנות מרגשת חדשה עבור מפתחי האתר. הם מאפשרים עיצוב עמוד הרבה יותר מתוחכם (טיפוגרפיה ומבנה) מאשר מה שהורגלו אליו מפתחי אתרים, והם עוזרים לנו לנהל את המשימות המורכבות של פיתוח ואחזקה של האתר, ושומרים אותם מעודכנים. כמו-כן הם מפשטים מאוד את התהליך של הפיכת דפי האתר לנגישים לכמה שיותר קוראים, ללא קשר לתוכנית שהם משתמשים בה כדי לקרוא את העמודים שלנו, וללא קשר לאף מגבלה שאולי תהיה להם.

אך כוח זה בא במחיר של טכנולוגיה חדשה. משום כך חיברתי את המדריך הזה, כמו גם את השיעור המעשי , שמלווה אותו, ומקורות רבים נוספים. כשגלשתי ברשת בשנה האחרונה, מצאתי הרבה אתרים שעושים עבודה מצוינת בהסברים על מספר פריטים של css-ים. מצאתי שרוב המדריכים מכסים את המאפיינים בצורה טובה, הם מסבירים את הסגנונות השונים, שכעת יש לכם גישה אליהם. מה שחסר, לעיתים קרובות, הוא כיסוי נרחב של הרעיונות המסובכים יותר, כמו בוררים, לדוגמא דירוג , Cascading וירושה..

קיימים גם הרבה מקורות טכניים שעוזרים למפתח הטכני להתעמק ב-css-ים. מה שמצאתי שהיה חסר הוא מקור יחיד המקיף את המאפיינים העיקריים של ה-css-ים בפרוטרוט, אך מנקודת המבט של מפתח האתר.

זוהי המהדורה השנייה של מדריך זה. עדכנתי אותו כדי שיכלול גם מידע לגבי CSS2, שהוא הרחבה די חדשה של w3c ל-css. לאורך כל המדריך, הבהרתי כאשר חלק מסוים מתקשר ל-css2. כאשר אין תזכורת כזו, תניחו שמה שאתם קוראים עליו הוא חלק מ-css1 ו-cssp. אם תרצו לדעת יותר לגבי מה חדש ב-css2,
תבדקו ב"מה חדש ב-CSS2"..

את מי משמש המדריך?

המדריך ישמש כל אחד שרוצה להשתמש ב-css-ים (cascading style sheets) כדי לפתח את אתר האינטרנט שלו.אני מניח שיש לכם הבנה די טובה של התהליך של פיתוח דפי אתר, או קידוד ידני בשימוש של HTML, או בשימוש בכלי ויזואלי, כמו דף הבית (home page, PageMill, FrontPage וכו').

אני לא מניח שאתם יודעים משהו לגבי css-ים. גם אם כן, אני מקווה שהמדריך הזה ימלא עבורכם את הידע שחסר לכם, או שיספק לכם רעיונות חדשים להמשיך את התפתחותכם בנוגע לשימוש ב-css-ים

אני נוקט בגישה של "הנחיה רעיונית" כיוון שאני חושב שגישה זו היא מאוד יעילה עם css-ים בגלל שאלה אינם מערבים רעיונות מסובכים, כמו: דירוג, ירושה וברירה., אם אתם מעדיפים ללמוד מדוגמא, תנסו את השיעור המעשי שלנו, ואז אולי תרצו לחזור הנה ולהשלים את הפרטים החסרים לכם. .

back to top

במה נעסוק?

מדריך זה מכסה את כל הרעיונות העיקריים והטכניקות שתצטרכו כדי להפיק את המקסימום מה-css-ים.

זה כולל את:

בסופו של דבר, נכסה את כל מה שתצטרכו בכדי להיות מומחים לסגנון.

לאורך כל המדריך הזה תמצאו את תוכן העניינים בחלק העליון והתחתון של כל פרק.

כיצד להשתמש במדריך זה?

מספר חלקים ממדריך זה - מהו css? , מה חשיבותם של ה-css-ים? , דירוג וירושה?, רעיונות מתקדמים לגבי css-ים - מכסה רעיונות וקונספטים, כאשר חלקים אחרים,כמו - הצהרות בוררים ומאפיינים, ערכים and ושילוב של css-ים אל תוך האתרים - אלו הם הסברים מעמיקים יותר לגבי ההיבטים המעשיים בשימוש ב-css-ים.

אם אתם מכירים את הרעיונות שמאחורי ה-css-ים, ייתכן ופשוט תרצו לקפוץ ישר למקום המעניין אתכם ביותר. כל חלק עומד בפני עצמו, ומקושר לחלקים האחרים לפי הצורך.

כמה מילים לגבי קישורים

ה-css-ים מאפשרים לכם לעשות הרבה יותר עם דפי האתר מאשר ה-HTML לבד. אנחנו השתמשנו בכמה מהמאפיינים החדשים הללו כחלק מהניווט עבור האתר הזה. אם הדפדפן שלכם תומך ב-css-ים (Netscape navigator 4 או internet explorer 4 או opera3, לפחות, המעודכן יותר הוא גם הטוב יותר), תשימו לב שיש 2 סוגים של קישורים:

שלב הבא

כאשר תהיו מוכנים - אנו יכולים להתחיל בסקירה כללית של טכנולוגיית css-ים.

back to top