תכנות סקריפטים מצד השרת / רקע


תכנות סקריפטים מצד השרת


רקע


אז אתה מוכן להתחיל לבנות יישום מבוסס-רשת. ו-XSSI ותיקיות סטאטיות כבר לא עושות את העבודה. אתה צריך גישה למאגרי מידע ויכולת להגיב לתשומה של המשתמש; האתר שלך צריך להיות מרשים, דינאמי ומודולרי. אבל לפני שתתחיל, עליך לקבל מספר החלטות. דבר ראשון, עליך להחליט על שפת תכנות.

החדשות הטובות הן שאין מחסור באפשרויות. Perl ו-ASP (Active server pages) מוזכרות הרבה פעמים, כמו גם PHP, coldfusion, MIVA, JSP (Java Server Pages) ו-Python. אבל מגוון האפשרויות יכול להיות גם מבלבל. עם כל כך הרבה אופציות, בחירת הסביבה שתענה על צרכיך בצורה המיטבית יכולה להיות מאוד מסובכת.

חלק מהסיבה שתהליך קבלת ההחלטה הזו הוא כל כך מסובך הוא שרוב שפות התכנות עושות את בדיוק אותם הדברים. כולן ניגשות למאגרי מידע, כולן ניגשות למערכת תיקיות OS וכולן יוצרות עמודים דינאמיים. יש לקחת בחשבון שיקולי מהירות ויציבות אך כפי שציינו במאמר הקודם, "linux vs nt", תכונות אלה נמדדות באופנים שונים ע"י אנשים שונים.

לרוב נדמה כי בחירת סביבת פיתוח היא עניין סובייקטיבי. האם אתה שונא את המראה של סוגריים מסולסלים? ובכן, נראה כי תרצה להימנע משימוש ב-Perl או PHP. כמו כן, אם אתה חושב שתכנות בתוויות כדוגמת HTML הוא מעט לא נוח, שמור מרחק מ-coldfusion. ישנם כמובן שיקולים כבדים הרבה יותר לקחת בחשבון, אך בשורה התחתונה לרוב מדובר בנוחות גרידא.

בעמודים הבאים, מתכנתי רשת מקצועיים יספקו עדויות בעד סביבות הפיתוח המועדפות על ידיהם ומומחים יסקרו לעומק את השיטות ASP, coldfusion, Perl ו-PHP. כפי שצוין בעבר, ישנן עוד שפות רבות מתוכן ניתן לבחור. אנו פשוט בחרנו את השפות הפופולריות ביותר.

המשך לקרוא וחשוב על מה שיש למקצוענים לומר. הם טובים. רוב הסיכויים הם שבסוף המאמר תראה שבחרת את שפת התכנות המתאימה לך.

למידע נוסף, בקר באסופת התכנות שלנו, שם תוכל למצוא קישורים למאמרי עזר לכל אחת מהפלטפורמות הנ"ל.



עמוד הבא: ASP >>




רקע >
ASP
ColdFusion
JSP
PERL
PHP