תכנות סקריפטים מצד השרת / ColdFusion


ColdFusion


רוברט קפילי הוא מתכנת coldfusion ב-roundpeg, חברה לפיתוח יישומי קשת.

מכל כלי פיתוח הרשת, coldfusion הוא המועדף עלי. הפשטות הכללית והתחביר מבוסס התוויות שלו מקלים על למידתו. יש לו IDE חזק שיכול לסייע לך להיות יצירתי ומהר, והוא יכול להשתדרג עד תמיכה באתרים המסחריים הגדולים ביותר. ישנם הרבה מאוד כלים, וכולם עושים את אותו הדבר פחות או יותר. באמת, אין שום דבר שאתה יכול לעשות עם CF שאינך יכול לשכפל עם ASP או PHP. אבל היתרון של coldfusion הוא שהוא מאפשר לך לעבוד מהר יותר וטוב יותר.

הסיבה לכך היא פשוטה: שלא כמו כלים אחרים, coldfusion לא נבנה מחלקי טכנולוגיות שהיו קיימות כבר בשוק. שפה זו עוצבה "מאפס" להיות פלטפורמה ליישומי רשת. בגלל שהממציאים של CF לא התבססו על חורבות טכנולוגיות עבר, הם היו חופשיים למצוא את הדרך הטובה ביותר לפתרון בעיות הניצבות בפני מתכנתי רשת. זה אפשר להם לפשט אספקטים של coldfusion שהיו מסורבלים בטכנולוגיות אחרות.

לדוגמא ,הסקריפט הבא ב-ASP מחבר למאגר נתונים ומוציא את פלט התוצאות לדפדפן:

<% Set OBJdbConnection = Server.CreateObject("ADODB.Connection") OBJdbConnection.Open "nba_membership" SQLQuery = "Select id, business FROM Directory" Set RSCustomers = OBJdbConnection.Execute(SQLQuery) Do Until rsCustomers.EOF Response.Write (rsCustomers("ID") & " " & rsCustomers("Business")) rsCustomers.MoveNext Loop %>


אותו הקוד ב-coldfusion יראה כך:

<cfquery name="rsCustomers" datasource="nba_membership"> select id, business from directory </cfquery> <cfoutput query="rsCustomers">#id# #business#</cfoutput>


שני הקטעים עושים את בדיוק אותו הדבר, אבל הקוד ב-coldfusion עושה את זה בצורה אלגנטית יותר. הוא משתמש בפחות פקודות, והפקודות בהן הוא עושה שימוש הגיוניות הרבה יותר. לא צריך להיות גאון כדי להבין מה עושות הפקודות <cfquery> ו-<cfoutput>. הפקודות ב-ASP אינטואיטיביות קצת פחות.

העליונות התפיסתית הזאת היא אחת הסיבות בגללן מתכנתים אוהבים את coldfusion כל כך. אף אחד לא אוהב להסתבך עם גורמי ביניים. אם אני רוצה לבצע שאילתא, תן לי לעשות זאת. אם אני רוצה להוציא כמה נתונים, תן לי לעשות את זה. עם CF, אין הרבה מסתורין לגבי איך עושים דבר מה ברגע שהבנת מה בדיוק אתה רוצה לעשות.

באותו אופן, ה-coldfusion studio מנסה להפוך את תהליך הקידוד לכמה שיותר אוטומטי. מאחר ויש בו השלמת תוויות אוטומטית, בוני ביטויים, בוחרי תוויות ווויזרדס, כמות המידע שעליך באמת להקליד היא מינימלית. CF studio נותן לך גישה מיידית כמעט לכל פקודה, שיטה, מאפיין, קבוע, פונקציה ומשתנה אפשרי. זה מצמצם למינימום את כמות הזמן בה אתה מחפש אינפורמציה ומגדיל את כמות הזמן בה אתה עושה בה שימוש.

התאמה אישית "built-in" מאפשרת למתכנתים מנוסים לשלוט עוד יותר על סביבתם. מלבד מדו-שיח ה"costomize" המופיע כמעט בכל IDE, CF studio בא מצויד ב-VTML ו-WIZML. VTML מספק שיטה פשוטה למתכנתים להתאים כמעט כל פן של CF studio ו-WIZML מאפשר להם לבנות וויזרדים משולבים מהר ובקלות. כאשר עושים שימוש בד בבד ב-VTML וב-WIZML, כל תהליך שהוא לא כבר מופשט יכול להפוך ליעיל תוך מספר דקות.

ברגע שתסיים להכין את סביבת הפיתוח, עליך למצוא דרך להיפטר מהבאגים בקוד שלך. CF studio מציע לך de-bugger מצוין. הוא מאפשר לך להקים נקודות עצירה ושעונים ולעקוב אחרי מחסנית תוויות, משתנים, רישומים ופלטי CF הנוצרים תוך כדי הפעלה. בעזרת המידע הזה, אתה יכול לשוטט דרך יישום שלם ולגלות בו טעויות בקלות רבה.

הדבר האהוב עלי ב-coldfusion הוא אולי הדרך בה היא עושה שימוש בתוויות מותאמות. כל עמוד coldfusion שתיצור יכול להיקרא תוויות מותאמת. אם יש לך קובץ בשם list.cfm, עמוד אחר יכול להשתמש בו כתוויות <cf_list>. אם יש לך עמוד בשם messageboard.cfm אתה יכול להעלות אותו בעזרת התווית <cf_messageboard>. זה מעודד שימוש חוזר בספריות תוויות ומקל על פיתוחן.

בשורה התחתונה, coldfusion היא שיטה פשוטה, חזקה ויעילה. אם הייתי צריך לחבר לה סיסמא שיווקית, אני מניח שהיא הייתה נשמעת משהו כמו "יישומים ברמה גבוהה בלי כל הבלגאן". יש לציין שאני לא מעריץ מושבע של Allaire, ואין לי שום נאמנות ל-coldfusion. אם כלי טוב יותר היה יוצא לשוק מחר, הייתי משתמש בו. אבל כרגע, אין כלי כזה. אז אם אתה בתחום פיתוח האתרים, עשה לעצמך טובה ותן סיכוי ל-coldfusion.



עמוד הבא: JSP >>




רקע
ASP
ColdFusion >
JSP
PERL
PHP