coldfusion / יצירת עגלת קניות עם coldfusion / מעבד ההזמנות
מעבד ההזמנות
אם אתם עומדים מול סקריפט עיבוד-ההזמנות, מכאן שהמשתמש מצא את המוצרים שהוא רוצה, הזמין אותם ושילם. עכשיו אתם צריכים לעשות את החלק שלכם- כלומר, לערוך רישום של העסקה במאגר המידע ולהשלים את ההזמנה. אם תפתחו את מאגר המידע ותבחרו ב-"Tools: Relationship menu item" תוכלו לצפות במערכות היחסים שיצרתי. ישנן חמש טבלאות עיקריות המעורבות בעסקה: billing(חיוב), shipping(משלוח), orders(הזמנות), order_items(מוצרים שהוזמנו) ו-CC (כרטיס אשראי).
דבר ראשון, נכניס את מידע ההתקשרות שאספנו בשלב הקופות לטבלאות החיוב והמשלוח. נשלוף את ה-ID של החיוב והמשלוח ונעדכן את ההזמנה בטבלת ההזמנות. זה יאמר לנו הכל על ההזמנה מלבד אילו מוצרים היא כוללת. את זה נגלה באמצעות הטבלה order_items. לבסוף, נכניס את המידע על כרטיס האשראי לטבלה CC. העיפו מבט בקובץ checkoutDBfunctions.cfm כדי לראות את הפרטים.
לפני שנסיים, הרשו לי לומר שלמרות שכרגע אנחנו לא שומרים את ה-ID של עסקת האשראי שבצענו, זה כן משהו שתצטרכו לעשות בעגלת קניות אמיתית. לאחר שאתם משלימים עסקת אשראי, תווית CFX תחזיר קוד שיזהה את העסקה שהתבצעה בזה הרגע. אם בעתיד תרצו לבטל או לשנות את תוקף העסקה, תצטרכו להתייחס לקוד הזה. הוספתי עבורו עמודה בטבלת התשלומים שלנו, אבל בגלל שאנחנו לא עובדים עם עסקאות אמיתיות, לא עדכנתי בו שום דבר. פשוט תזכרו שכשבאמת תעשו עסקים מקוונים, תהיו חייבים לשמור את המזהה הזה באיזשהו מקום.
שרטוט 4: עיבוד הזמנה
זהו זה בערך. אני מקווה שהדברים שלמדתם היום עוזרים להוריד קצת ממעטה המסתורין שאופף בניית עגלת קניות. העקרונות והרעיונות שהוצגו כאן היום אמורים להוות בסיס יציב שעליו תוכלו לבנות. כמה מהאתרים הגדולים ביותר ברשת משתמשים באותן טכניקות ברגע זה ממש. אני יודע, בגלל שאני עזרתי לבנות אותם.
בכל מקרה, כל הקוד שיש פה הוא חינם, ואתם יכולים לעשות מה שרק תרצו איתו, כל עוד לא תאשימו אותי בתוצאות. אני לא ממליץ לעשות בו שימוש באתר אמיתי לפני שיתבצעו בו מספר שינויים רציניים: הוא נוצר למטרת הדמיה בלבד והוא לא חסון או מופשט מספיק עבור העולם האמיתי. אבל אם כן תחליטו להשתמש בחלק מהדברים שמצאתם כאן, אני אשמח לשמוע על כך. הרגישו חופשיים לכתוב לי כל שאלה או הערה שרק תרצו.
|
|
|
|