coldfusion / יצירת עגלת קניות עם coldfusion / הקטלוג


הקטלוג


הקטלוג הוא המקום בו יבלו הקונים את רוב זמנם: זהו שדה הקרב בו יתרומם או ייפול העסק שלכם. כל המבקרים מחפשים משהו, והקטלוג אמור לעזור להם למצוא אותו בפשטות ובמהירות גדולות ככל האפשר. מהי הדרך הטובה ביותר לעשות זאת?

הדבר הראשון שקופץ לי לראש הוא חלוקה לקבוצות. אם נחלק את המוצרים לתוך קבוצות, הקונים יוכלו להתביית מהר על המוצר אותו הם מחפשים. אתם יכולים לקבץ מוצרים עפ"י שם מותג, ספורט, מחיר, דגם או כל דבר אחר שנראה הגיוני לעסק שלכם.

רעיון נוסף הוא לתת לקונים אפשרות חיפוש בעזרת מלות מפתח. ע"י הפיכת הקטלוג לאינדקס והרשאת חיפוש מלות מפתח בתוכו, אתם יכולים לעקוף את פעולת השיטוט ולהגיע ישירות למה שאתם רוצים. עבור קונים שלא יודעים מה הם רוצים, נחמד גם לכלול כמה המלצות - אולי זה המקום לנסות להיפטר מעודפים.

זוהי התחלה טובה לקטלוג שלנו. זה יעבוד כך: כשמשתמשים נכנסים, תוצג להם רשימה של קטגוריות מהן יוכלו לבחור. ניתן להם גם תיבת חיפוש כדי שיוכלו לחפש מוצרים ספציפיים לפי מלות מפתח. עמוד בצד המסך ימליץ על מוצרים פופולריים. אתם איתי? יופי. בואו נרכיב את כל הסיפור.



דבר ראשון, עלינו להכין רשימת קטגוריות. אם תביטו במאגר המידע שלנו, cart.mdb, תוכלו לראות שיש לנו טבלת קטגורית. פשוט נמשוך את השמות מהטבלה ונציג אותם על המסך.מאחר והמשתמש ירצה להיכנס לכל קטגוריה ולראות את המוצרים הכלולים תחתיה, נצטרך ליצור קישור בין שם הקטגוריה לבין עמוד אחר שיפרט את המוצרים שיש בה. קחו רגע והעיפו מבט בקובץ catalog_getCatagories.cfm ותראו איך זה יראה.

עכשיו, נכניס את המלצות המוצרים שלנו. יש הרבה דרכים להשיג המלצות. כרגע, חברת המסחר האלקטרוני הדמיונית שיצרנו בוחרת בהן ידנית. אבל בחיים האמיתיים, רוב הסיכויים שהייתם משתמשים באיזשהו מנוע סינון שיתופי כדי ליצור אותן. העיפו מבט בקובץ catalog_getRecommendations.cfm כדי לראות איך זה נעשה. ואם אתם כבר שם, כדאי שתחטטו קצת במאגר המידע ותראו איך נבנית טבלת ההמלצות.

לסיום, נוסיף את מנוע החיפוש שלנו. רוב המידע אותו אנחנו רוצים לחפש נמצא במאגר המידע שלנו. אז היינו יכולים ליצור את מנוע החיפוש ע"י תשאול אותו מאגר. אבל עדיף לנו ליצור אוסף verity (אמיתה) מולו נחפש. זה לא רק שישפר את מהירות החיפוש שלנו אבל גם תפחית את העומס ותגן על מקור המידע שלנו.

אנחנו מפעילים את היכולת הזאת בעזרת שני קבצים: catalog_verityIndex.cfm ו- catalog_veritySearch.cfm. הקובץ הראשון יוצר ומאנדקס את המידע במאגר. השני מבצע את החיפושים ופולט את התוצאות. אם לא עבדתם עם אינדקסי verity בעבר, קחו רגע וקראו את ההוראות המצורפות בראש הקובץ catalog_verityindex.cfm. הם יעזרו לכם להתחיל.

עכשיו סיימנו עם החלק העיקרי של הקטלוג. בואו ניתן לו את הליטוש האחרון ע"י יצירת דפי הפירוט. נצטרך שניים: מידע על מוצרים כדי שנוכל להתעמק במוצר מסוים ומידע על קטגוריה, כדי לקבל את רשימת המוצרים הכלולים תחתיה. מדובר בדפי שאילתא פשוטים, אבל בואו נראה איך אפשר לבנות אותם ממש מהר כדי לוודא שכולנו נמצאים על אותו, אממ, עמוד.

פתחו את itemDetail.cfm ואת categoryDetail.cfm. כפי שאתם יכולים לראות, שני העמודים משתמשים ב-ID כ-attribute ומוציאים את המידע הנכון כפלט.



לפני שאתם ממשיכים הלאה, וודאו שאתם מבינים כיצד עובדים הרכיבים השונים, איך הם משתלבים זה בזה ואיך הם פועלים מול מאגר המידע. השרטוט הזה עשוי לעזור לכם.

שרטוט 1: רכיבי קטלוג







עמוד הבא: עגלת הקניות >>




יצירת עגלת קניות
עם coldfusion
סקירת מרכיבים
הקטלוג >
עגלת הקניות
הקופות
מעבד ההזמנות