arrow

פרק 1 - מבוא לבסיסי נתונים באינטרנט

יצירת טבלאות

ברגע שיצרת לך בסיס נתונים תוכל להתחיל למלא אותו בטבלאות. במקרה של Access הדבר פשוט מסתכם בלחיצה על “Database” ואז לחיצה על ”New” . כדאי שתדע שברקע Access וכליGUI אחרים של בסיס הנתונים משתמשים בפקודה CREATE TABLE על מנת ליצור טבלה חדשה. הפקודה נראית כך:

CREATE TABLE TABLE_NAME (COLUMN_NAME DATA_TYPE,
                         COLUMN_NAME DATA_TYPE,
                         COLUMN_NAME DATA_TYPE)
       IN DATABASE DATABASE_NAME

לדוגמה, ניצור בבסיס הנתונים בשם MY_COMPANY שזה עתה הקמנו, טבלה חדשה בשם PRODUCTS בעלת שלוש עמודות. עמודה ראשונה תקרא P_NUM ותכלול מספרים שלמים שערכם שונה מ-NULL. עמודה שניה תקרא P_QUANTITY וגם כן תקבל ערכים של מספרים שלמים. עמודה שלישית תקרא P_PRICE , ותקבל ערכים של מספרים דצימליים עם 8 ספרות לפני ו2- ספרות אחרי הנקודה העשרונית.

CREATE TABLE PRODUCTS (P_NUM INT NOT NULL,
                       P_QUANTITY INT,
                       P_PRICE DECIMAL(8,2))
       IN DATABASE MY_COMPANY;

שים לב שכפי שכבר הזכרנו בעבר, כאשר יוצרים טבלה חובה לספק את סוג הנתונים שתכיל כל עמודה. שים לב גם שאתה יכול להשתמש במילים“NOT NULL” על מנת לומר לבסיס הנתונים שאסור לאפשר לערכי עמודה מסוימת להיות NULL .

לבסוף נציין שבצורה דומה ניתן גם ליצור תצפיות, ועוד אפשרויות מתקדמות נוספות, אך נושאים אלו הם מחוץ לתחום בוא עוסק מדריך זה, כי קרוב לודאי לא תעסוק בפעילות של ניהול בסיס נתונים. עבור רב עבודות הפיתוח מספיק פשוט להגדיר מספר טבלאות.

יצירת בסיס נתונים
תוכן עניינים
מחיקת בסיסי נתונים, טבלאות ותצפיות


פרק 1 -> פרק 2 -> פרק 3 -> פרק 4 -> פרק 5 ->