|
נרמול מסדי נתונים- חלק 1נתחיל מכך שניצור סדרה של נתונים מדגמיים. תארו לכם, שאנו עובדים במערכת למעקב על עובדים, המועסקים בפרויקטים שונים.
הבעייתיות במידע לעיל צריכה להיות ברורה באופן מיידי. טבלאות במסדי נתונים יחסיים, הן טבלאות רשתיות רגילות.כאן, לכל פרויקט יש קבוצת עובדים. לכן לטבלה כזו לא נוכל אפילו להכניס מידע. אם היינו שמים ערך NULL בשדות חסרי ערך, אזי לא נוכל להשתמש במספר פרויקט, או בכל שדה אחר, בתור שדה מפתח ראשי (מפתח ראשי זה שדה, או מספר שדות, שנותנים זיהוי יחודי לכל רשומה). אין הרבה תועלת בטבלה, שבה לא נוכל לזהות באופן יחודי כל רשומה שלה. הפתרון שלנו, הוא לודא שלכל שדה אין סדרה של נתונים או קבוצות נתונים שחוזרים על עצמם. כעת נוכל להכניס את הנתונים לטבלה.
שימו לב, כי מספר פרויקט לא יכול לשמש בתור שדה מפתח ראשי לבדו. הוא לא נותן זיהוי בלעדי לשורת נתונים ( למשל אם נציין מספר פרויקט 1023 לא נדע לאיזו שורה הכוונה כיוון שיש 3 שורות שמתאימות למספר זה). לכן, המפתח הראשי שלנו צריך להיות שילוב בין מספר פרויקט למספר עובד. שני השדות האלה יחד נותנים זיהוי בלעדי של שורת נתונים אחת. (תחשבו על זה, לעולם לא תוסיפו עובד יותר מפעם אחת לפרויקט. אם משהו כזה כן יקרה תצטרכו להוסיף שדה נוסף למפתח על מנת שיהיה יחודי.) נרמול מסדי נתונים - חלק 2 פרק 1 -> פרק 2 -> פרק 3 -> פרק 4 -> פרק 5 -> |