<bgsound src="sounds/do.wav" hidden="true" name="doplay" balance=0 volume="0" autostart="false"><bgsound src="sounds/re.wav" hidden="true" name="replay" balance=0 volume="0" autostart="false"><bgsound src="sounds/mi.wav" hidden="true" name="miplay" balance=0 volume="0" autostart="false"><bgsound src="sounds/fa.wav" hidden="true" name="faplay" balance=0 volume="0" autostart="false"><bgsound src="sounds/sol.wav" hidden="true" name="solplay" balance=0 volume="0" autostart="false"><bgsound src="sounds/la.wav" hidden="true" name="laplay" balance=0 volume="0" autostart="false"><bgsound src="sounds/si.wav" hidden="true" name="siplay" balance=0 volume="0" autostart="false"><bgsound src="sounds/do1.wav" hidden="true" name="do1play" balance=0 volume="0" autostart="false">

    אתם נמצאים כאן:  ראשי --> הפניות וקישורים 

    
 

הפניות וקישורים

התחום של מוזיקה במחשבים הוא עצום ורחב, וניתן להעזר באתרים מגישות שונות ואספקטים שונים. מן האתרים האוניברסיטאיים ניתן לשאוב מידע רב על התאוריה של יצירת צלילים, ועל הדרך שבה אנחנו תופסים אותם (פרספציה). לעיתים ניתן באתרים אלה גם למצוא קישורים לספריות קוד של תכנות צלילים.
באתרים מסחריים של מגזינים למיניהם, ושל חברות המיצרות תוכנות, ניתן למצוא מידע עדכני על התוכנות השימושיות היום בשוק, על טרנדים חדשים, וכן להגיע לפורומים של משתמשים.

אתרים של בוני אתרים webmasters לעיתים עשויים להוות מקור טוב למאגרי צלילים שניתן אחר כך לעבד אותם, ולשלב אותם ביצירות משלך.

ברשימה הבאה ניסינו לתת תצוגה (חלקית) של אתרים מן הסוגים השונים:


http://www.computermusic.org
ארגון גג בין לאומי למוזיקה במחשבים, המאגד בתוכו מספר אירגונים ואנשים פרטיים. מכיל מידע רחב יריעה על הנושא, מיועד הן למלחינים , למהנדסים ולחוקרים בתחום. באתר יש לינקים ומקורות להרבה תחומים הקשורים למוזיקה במחשבים, וכמו כן לינקים לתוכנות השימושיות.


http://mitpress2.mit.edu/e-journals/Computer-Music-Journal/Documents/index.html 
אתר של אוניברסיטת MIT , המאגד מידע עדכני לגבי אירועים וחידושים בתחום. דרך האתר ניתן גם להרשם לעיתון המכיל את הכתבות המלאות (ההרשמה כרוכה בתשלום).


http://www.ipo.tue.nl/homepages/dhermes/lectures/SD/index.html
אתר של סיכומי הרצאות מקורס יצירת צלילים באוניברסיטת אינדהובן. האתר מכיל מידע מתומצת על מצירת צלילים, ובנוסף מכיל דוגמאות קוד של matlab על הדרך ליצור אותם.


http://www.ec.vanderbilt.edu/computermusic/musc216site/what.is.sound.html
אתר של אוניברסיטת ונדרבליט הנותן הגדרות של רוב המונחים הבסיסיים (תדירות, מחזור, רעש, דגימה וכו') בעמוד אחד מתומצת.


http://www.sonicspot.com/guide/synthesistypes.html
מאמר קצר ומרוכז על סוגי סינטזה, מלווה במספר תרשימים מדגימים. מאמר זה הוא חלק מהאתר www.sonicspiot.com המכיל קישורים רבים להורדות של תוכנות שימושיות (החל מ cd rippers ועד loop editors).


http://www.harmony-central.com/Computer/Programming
כל מה שרצית לדעת על תכנות של צליל בעזרת שפות תכנות – שפות שונות, ספריות שניתן להוריד, מערכות הפעלה שונות - linux, windows,Java,etc. ודוגמאות קוד.


http://www.computermusic.co.uk/main.asp
מגזין בריטי של מוזיקה במחשבים, עם אוריאנטציה שיווקית (עתיר פרסומות), אך יכול להוות מקור מידע לדברים הבאמת חמים שקורים בשוק. יש הסברים על תוכנות פופולריות, השואות ומדריכים, וכן לינקים לקניה.


http://www.findsounds.com
מנוע חיפוש לצלילים, ניתן לחפש לפי הפורמט הרצוי (wav,aiff,au) קצב הדגימה , וגודל הקובץ. ניתן לחפש כל צליל שיעלה בדעתכם, החל מצליל של חצוצרה ועד לטריקת דלת.


http://www.meanrabbit.com/wavhtml/wavepage2.htm
אתר המאפשר הורדה של צלילים בצורה נוחה. הצלילים מאוגדים לתוך קובצי זיפ, המכילים צלילים בנושאים דומים , למשל זיפ של צלילים של אזור בניה,זיפ של דינוזאורים וכו'. אפשר להשתמש בצלילים אלה כבסיס לסינטזה ואפקטים.

 

למעלה
הבא הקודם
© כל הזכויות שמורות למערכת המידע איתן