coldfusion / קוקיס ו-coldfusion / אלטרנטיבות אחרות


אלטרנטיבות אחרות


כפי שהבנתם עד כה, יש הרבה יותר מדרך אחת להגיע לכל יעד, ויש עוד יותר דרכים ליצור שביל פירורי קוקיס:

Hard-Coding:

אתם יכולים להשתמש במבנה ספרייה כדי לציין היכן משתמשים נמצאים באתר שלכם, במקום להראות שביל שמראה היכן הם כבר היו. כדי לראות את הגישה הזאת בפעולה, הביטו בקצה העליון של העמוד הזה. רואים את איפה שכתוב "coldfusion//תכנות/ /דף הבית"? ובכן זה מציין את המיקום של הפרק ושל תת הנושא שלו בתוך האתר של Webmonkey, אבל הוא לא ממש מייצג את הנתיב שאתם, המשתמשים, עשיתם כדי להגיע לפה. בעיה אחת עיקרית עם הגישה הזאת: אם העמודים עוברים ארגון מחדש, זה יכול לגרור הרבה מאוד שינויים טרחניים של כל עמוד ועמוד במבנה האתר.

שמירת סשנים:

למשתני סשנים יש שני חסרונות שעלולים לגרום ליותר בעיות משהם חוסכים. הראשונה היא "מוות מוקדם" (early death): בזמן שאתם יכולים להשתמש בקוקי כדי לשמור מידע על סשנים של משתמשים, משתני הסשן מתים כאשר הדפדפן נסגר. ואז יש גם את סוגיית ה-timeout הבלתי נמנעת במשתני סשנים, היכן שמשתמשים עלולים לאבד את כל המידע אותו הכניסו אם הדפדפן שלהם לא פעיל במשך כמות זמן מסוימת.

אם יש לכם הבנה ברורה של כל האפשרויות העומדות לרשותכם עד כה, רוב הסיכויים שתוכלו להמציא שניים או שלושה פתרונות נוספים בעצמכם. אז במקום שאני אשבור את הראש ואחפש עוד 38 שיטות נוספות ליישום שיטת שביל הפירורים, אני אנצל את זמני כדי לתת לכם סיכום קצר של מה שלמדנו:

קוקיס הם פשוט טקסט - אין פה קסם, ואתם רק מוציאים מהם מה שאתם מכניסים אליהם.
קוקיס מוגבלים בגודל ובכמות - אם נגמר לכם המקום לקוקיס במכשיר הלקוח, יכול מאוד להיות שהם פשוט ייאכלו.
שימוש משולב של קוקיס ומאגרי מידע יכול לסייע לכם להתגבר על כמה ממגבלות קוקיס - ופוטנציאלית לתת לכם קצת יותר עוצמה וגמישות.
Coldfusion הופכת את השמירה והשליפה בקוקיס לפשוטה... לא?

אז זהו זה!

עכשיו צאו והתחילו להשתמש בידע ה-coldfusion קוקיס שלכם! רק אל תשכחו סוכר.







קוקיס
ו-coldfusion
עבודת ההכנה
הדרך של
coldfusion
שבילי פירורי עוגיות
(cookies) שמחים
קריאת הקוקי
נתיב מאגר המידע
אלטרנטיבות
אחרות >