php / ברכת שלום ל Zend / הקדמה

ברכת שלום ל Zend


הקדמה


מאת גרהאם מראל

גרהאם מראל עובד בניו זילנד עבור חברת Muitimedia KC חברת עיצוב אינטרנט\אינטראנט למרות שלפעמים מאלצים אותו להשתמש ב-ASP הוא מעדיף לבלות את זמנו בתכנות ב-PHP ,כסוח דשא, והפחדת עמיתיו ע"י חזרה על שורות משירים ללא קשר לשיחה

השימוש הנרחב ב PHP בא לידי ביטוי באתרים רבים, החל ב- Mitsubishi Motors ו - Distributed.Net וכלה ב- RedHat ו- Oakland Raiders.
הסקר האחרון שנעשה בנושא שרתי אינטרנט מראה שיותר ממיליון שרתים ברחבי בעולם עובדים על PHP.

PHP הומצאה בשנת 1994 ומהר מאוד יצאה גרסא 2 המשופרת. גרסא 3 המופלאה שברה עוד לבבות רבים בשוק. זו הייתה הגרסא שהראתה לעולם ש-PHP זה לא סתם צעצוע, אלא כלי פתוח אינטרנט אימתני. השיפורים הטכנולוגיים שחלו בPHP היו מדהימים. היא תמכה ב Win32, Informix, PDF, XML WDDX ,Empress Hyperwave, OpenLink, ODBC, ו- Oracle, וכללה רשימת יישומים ארוכה מספור.

אבל בימים אלו ממש, יצאה גרסא 4, שמשאירה את כל השאר הרחק מאחוריה, עם כל היכולות המדהימות שלה, וכמובן ה- Zend.

בדיוק באותה מידה שבה גרסא 3 נוצרה ע"י שכתוב מנוע ה-PHP ע"י זאב סורסקי ואנדי גוטמן, נוצר ה-Zend בגרסא 4, רק שהפעם המבנה והפונקציונליות נבנו מחדש על מנת להכיל כמות עצומה של יישומים ולהגיע לשיאים חדשים.

לפני שנמשיך הלאה, אני רוצה להבהיר משהו: Zend זה לא PHP. מנוע ה Zend ייכלל
ב- PHP 4, אבל Zend זה הרבה יותר מסתם מנוע. הרעיון הזה יכול להיות מאוד מבלבל, בעיקר כי PHP זו תוכנה חופשית ול Zend יש גם היבטים מסחריים, אבל אל תדאגו, אני אסביר הכל בפסקה הבאה.

Zend זה בעצם אוסף של מרכיבים שונים, שבמרכזם נמצא מנוע ה-Zend. המנוע הזה יהיה זמין כחלק מ-PHP4, שאר המרכיבים יהיו זמינים בתשלום "צנוע".
המרכיבים האלו כוללים Debugger, תמיכה ל-IDE (סביבת פיתוח משולבת) והחשוב מכל, קומפיילר מקצועי.

הקומפיילר הזה הוא יותר מגאוני, מכיוון שהוא מאפשר לא רק פיתוח מהיר, אלא גם שמירה על הקוד שלך מפני אנשים שעלולים לחבל בו או להעתיק אותו שלא באישורך.

לאלו מכם שלא מעורים בז'רגון המקצועי, אני גאה להציג השוואה בין קוד שדורש מפענח לבין קוד שדורש קומפיילר. קוד לפענוח עובר (כפי שכבר ניחשתם), לתוכנה שתפענח אותו, התוכנה מסתכלת על הקוד, קוראת אותו ומבצעת סדרה מסוימת של פעולות על מנת לבצע אותו. הקוד שלך יכול לעבוד בכל פלטפורמה בה המפענח עובד, דוגמא לקוד שכזה היא ג'אוה סקריפט, פרל ועוד. הסוג השני של קוד שהזכרנו פה דורש קומפיילר שיפענח אותו. הקומפיילר יוצר מהקוד שלך תוכנית שלא נזקקת לשום תוכנית נוספת כדי לרוץ. מכיוון שלא נדרשת פעולה של מפענח, ז"א לא נדרשת שום תקורה ולכן התוכנית פועלת יותר מהר.
קוד מקומפל נקרא מהר ומבוצע מהר. החסרון בעניין הוא שהקוד ירוץ רק על אותה פלטפורמה שבה יצרת את התוכנית, ותצטרך לערוך קמפול מחדש בכל פעם שתשנה משהו בקוד.



עמוד הבא: אופטימיזציה >>




הקדמה >
אופטימיזציה
PHP מול ASP
יישומים חדשים
יישומים לחנונים