מערך הוא קטע (בלוק) בזיכרון בגודל מסויים (שאותו נקבע בזמן התכנות) המחולק לתאים. כל תא הוא משתנה העומד בפני עצמו, והוא מהסוג שמשותף לכל שאר התאים במערך. הגישה לכל תא מתבצעת ע"י אינדקס – שהוא מספר זיהוי של כל אחד מהתאים בזיכרון.
המערך הוא אוסף של נתונים, אשר יכול להגיע לגדלים עצומים (אפילו אלפי נתונים). המערך הוא בעצם טבלה בזיכרון המחשב, שניתן לגשת לכל תא ותא עפ"י מספר השורה שלו.
לדוגמה: ניקח רשימת תלמידים בכיתה. נניח שבכיתה ישנם 03 תלמידים ואנו רוצים לאכסן את שמותיהם (שם מאכסנים כמחרוזת – string). ניצור מערך בן 03 תאים, שכולם מסוג string:
פקודה זו יצרה מערך ריק שהתאים שבו מ-1 עד 03 ריקים.
אם נרצה לרשום את שמו של התלמיד ה-8 ניגש ישירות לתא השמיני, ונשתמש בו כאילו שהיה משתנה מסוג string רגיל:
חשוב לזכור: על כל תא אפשר לעשות את אותן פעולות כמו על כל משתנה אחר מאותו סוג שאינו במערך. למשל, על תא ממערך של integer אפשר לעשות את כל פעולות החשבון הרגילות שהיינו עושים על כל משתנה אחר.
לפי אותו עקרון, של כמה משתנים מאותו סוג, אפשר גם ליצור מערך של כמה אובייקטים שכולם מאותו הסוג.
את מערך האובייקטים מתחילים ליצור כמו כל אובייקט אחר. ממקמים את האובייקט הראשון כרגיל ומשנים את ה-properties שלו לאלו הרצויים לנו (שם, גודל, פונט וכו').
מערכים מתוחכמים יכולים להיות בעלי שני מימדים (שורות וטורים), שלושה מימדים (שורות, טורים ועומק) או אף יותר הכל תלוי במתכנת.