made with Dreamweaver
ברוכים הבאים לאתר

מה זה ויזואל בייסיק?

Visual Basic היא שפת תכנות מתקדמת. לפניה פיתחו תוכנה בעיקר, בעזרת שפת C או Pascal אך הפיתוח היה קשה ולא נוח - בעיקר עיצוב המסכים בחלונות והגישה לעצמים השונים (כפתורים וכד') במסך. VB פתרה את רוב הבעיות, כיון שהיא יודעת לדאוג לכל הפעילות שמאחורי הקלעים בחלונות - הגדרת חלונות, עיצובם, גישה אליהם ושימוש בהם. בכך הקלה על הפיתוח, והפכה במהרה לכלי פיתוח מוביל לחלונות. חלק ניכר מישומי חלונות כיום מפותח בעזרת VB(זהו שמה המקוצר של השפה). לאלו שאוהבים מילות מפתח VB היא כלי פיתוח יישומים מהיר Rapid Application Development(RAD) מונחית עצמים (Object Oriented) מונחית אירועים (Event Oriented)

מתי להשתמש ב ?Visual Basic אתם עשויים לשאול, אם VB היא הכלי הטוב ביותר, למה להשתמש בכלים אחרים? ובכן, VB היא אך כלי אחד ממספר לא מועט של כלי פיתוח. לכל כלי יתרונותיו וחסרונותיו, והוויכוחים איזהו הכלי הטוב ביותר נמשכים וימשיכו תמיד. Visaul Basic נועדה לתת מענה לבעיות שלא ניתן לפתור ביישום קיים (כמו Word ,Access ,Excel). כיוון שזו שפת תכנות, היא מאפשרת הרבה יותר, אך מצריכה ידע מקיף יותר. בבואכם להחליט אם צריך ,Visual Basic שאלו את עצמכם - האם לא קיים יישום שכבר עושה את הפעולה שצריך? אם לא רוב הסיכויים ש-VB תענה על צורכיכם.

אז והיום

בשנת 1964 פתחו שני פרופסורים, קמני וקורץ, שפת תכנות ל"מתחילים", שנועדה להיות יותר אינטרקטיבית עם המתכנת, בניגוד לשפות אחרות בנות אותו הזמן, אשר התכנות בהן היה קשה ומייגע. ב-BASIC החידוש היה שבזמן שאתה כותב פקודה אתה יכול גם לבצע אותה, וכן לקבל הודעה האם יש שגיאה. - BASIC זה ראשי תיבות, ולא המילה "בסיסי" באנגלית, כמו שרבים טועים. פירוש ראשי התיבות הוא: Beginner's All-Purpose Symbolic Instruction Code מכיוון ש-BASIC היתה כל כך קלה לשימוש באותה תקופה, היא הפכה להיות אחת משפות התכנות הנפוצות, ונכתבו לה גרסאות לפלטפורמות חומרה שונות ורבות. שפת ה-BASIC עברה גלגולים רבים, בתחילת שנות השמונים לאחר הצגת ה-,IBM PC הציגה IBM גירסה משלה ל-,BASIC אשר נקראה ,BASICA גירסה זו של BASIC פיתחה מיקרוסופט, אשר הפיצה גם גרסה משלה, שנודעה בשם .GW-BASIC באותן גרסאות נוספו ל-BASIC פקודות שונות בעלי שמות חסרי משמעות, ומספרי השורות, הידועים לשימצה. קומני וקורץ לא אהבו מה קרה לשפה אותה פתחו. באותה תקופה הם כתבו ספר על המצב הבלתי נסבל אליו הגיעו מהדרי ,BASIC הספר נקרא .Back to BASIC באותה תקופה הופיע מהדר חדש של BASIC שניסה לתקן את המצב שקרה במהדרים האחרים, מהדר זה נקרא ,True BASIC אך אם לא שמעת עליו זה לא באשמתך, מהדר זה לא הצליח שיווקית, אולי בגלל הסיבה שבאותה תקופה הוצאו שני מהדרים חדשים ל-QuickBASIC ,BASIC של מיקרוסופט, ו-Turbo BASIC של בורלנד. מואחר יותר מיקרוסופט הציגה מהדר בשם ,QBASIC שהיה פשוט יותר מ-QuickBASIC וצורף אל .MS-DOS

ב-1991 הוציאה מיקרוספט מהדר חדש ומהפכני, הפעם המהדר היה לסביבת חלונות בלבד, ותפיסת התכנות בו שונתה מעט על מנת להתאים לרוח התכנות של חלונות. מהדר זה חסך מהמתכנת בחלונות את עול עיצוב הממשק בקוד, והציע עורך ויזואלי לעיצוב ממשק המשתמש בפשטות רבה, מהדר זה הוא כמובן .Visual Basic 1.0 ב-1992 הוצגה מיקרוסופט גירסת DOS של ויזואל ביסיק, אשר לא שרדה מעבר לגירסה זו. הגירסה ההמונית הראשונה של ויזואל ביסיק היתה גירסה ,3 אשר הוצגה ב-,1993 ועשתה את התכנות בחלונות למשימה קלה לישומים פשוטים וישומי מסדי נתונים, אך לתכנת דברים מסובכים יותר לא היה אפשרי, אלא בתוספת בקרי VBX חיצוניים. ב-1995 בסמוך להצגת חלונות ,95 הציגה מיקרוסופט את גירסה 4 של ויזואל בייסיק. גירסה זו הביאה מהפיכה, אם כי רבים לא יודעים זאת, מהפיכה זו שיחררה את ויזואל בייסיק ממרבית מגבלותיה, כעת ויזואל בייסיק תומכת בהנחיית עצמים, אם כי לא מלאה, נוספו אוספים (Collections), בקרות ה-VBX הומרו ב-,OCX ניתן היה ליצור עצמי OLE בויזואל בייסיק עצמה, ניתן היה ליצור מחלקות וכמובן המעבר ל-32 סיביות. בגירסה ,5 שהוצגה ב-1997 נמשכה המהפיכה, כעת ניתן להדר תוכניות ויזואל בייסיק לקוד מכונה ולא רק ל-P-Code כמו בגירסאות הקודמות. כמוכן נוספו יכולות ליצירת בקרי ,OLE הממשק שופר מאוד, ובעצם כעת ניתן ליצור בויזואל בייסיק כל ישום, כן כל ישום לסביבת חלונות, אם כי זה עשוי להיות לא פשוט בכלל.

גירסה 6 של ויזואל בייסיק היתה בניגוד לגירסאות 4,5 צעד קטן. בגירסה זו נוספו תמיכה ב-ADO ותיקוני באגים, לרוב המשתמשים אין סיבה לעבור לגירסה ,6 אם ברשותם גירסה .5 כיום ויזואל בייסיק מאפשרת תכנות ישומים מורכבים מאד,DirectX7 תומכת כעת בויזואל בייסיק, מה שאומר שניתן כעת גם לתכנת משחקים עם שימוש ב-DirectX עם ויזואל בייסיק.

כיום ויזואל בייסיק היא השפה הנפוצה בעולם, והמועדפת בעולם (%53 מהמתכנתים בעולם מעדיפים את VB על פי מחקר IDC), השפה נותנת פשטות והגיון בכתיבת הקוד, זאת אומרת ניתן לקרוא קוד ,VB כמו שפה ולהבין את הנעשה בו. ויזואל בייסיק מנסה לעשות דברים פשוט יותר מפשוט, ולכן ישנם מספר דברים שעל מנת לעשות אותם התכנות הופך למסובך. למשל, ויזואל בייסיק חוסכת מן המתכנת את כאב הראש של מסרים בחלונות בעזרת האינטרקטיביות של אירועים (Events), אך מה קורה כאשר אתה רוצה לקבל מסר לאובייקט ש-VB לא תומך בו? גם לזה יש פתרון בשם ,SubClassing אך התכנות איתו לא כל-כך אינטרקטיבי כמו התכנות הרגיל עם VB

חדשות מעולם הפיתוח
Developer news
 
©2001 All rights reserved.