טכנולוגיות איכון  :: מבוסס רשת :: EOTD
 
  שידור תאי  
  זיהוי תא  
  הקדמת זמן  
  עוצמת סיגנאל  
  ערכת SIM  
  זמן ועוצמה  
  יתרונות וחסרונות  
  הקדמה  
  TDOA ו-AOA  
  EOTD  
  GPS  
  D-GPS  
  A-GPS  
  יתרונות וחסרונות  
 
 
 
 

אמנם טכנולוגית EOTD היא ביסודה מבוססת מדידות הנערכות במכשיר-קצה, הרי שלמעשה שיטה זו היא יציר כלאיים בין מדידות אלו למדידות מבוססות רשת. החישובים נעשים הן במכשיר הקצה והן ברשת, ובנוסף, מנקודת המבט של מפעיל הרשת, הרי שרוב השינויים צריכים להעשות בתשתית הרשת ולא במכשיר הקצה.

 

שיטת EOTD  משתמשת כמנוף בעובדה שכל BTS שולח פרצי סינכרוניזציה לכל מכשיר. תוכנה חדשה, המותקנת במכשיר הקצה, מאפשרת לנטר אחר הפרצים המתקבלים מהתחנה המשרתת ומהתחנות השכנות. המכשיר מודד את הזמן שלקח לפרצים אלו להגיע ושולח את המידע באמצעות הודעה לרשת (בד"כ באמצעות SMS). ברשת שמור המידע מתי ואיפה שודר כל פרץ סינכרון ועל-ידי שילובו עם המידע המתקבל על כמה זמן לקח לפרץ להגיע למכשיר, ניתן לבצע טריאנגולציה (שילוש) ולמדוד את מיקום המכשיר. כמובן שהכיסוי משפיע רבות על דיוק המדידה. ככל שה-BTSים צפופים יותר, כך גדל הדיוק מכיוון שיותר מידע נכנס לתוך החישוב.

 

עד כאן הכל אידיאלי. אולם, למרבה הצער, תחנות ה-BTS אינן משדרות את פרצי הסינכרוניזציה בו-זמנית. אין כל קשר בין מרחק התחנות ממכשיר הקצה למיקום הפרץ המשודר מהתחנות בתור הסיגנאלים שמגיעים למכשיר. עובדה זו משפיעה רבות על זמני ההגעה של הפולסים למכשיר הקצה, כלומר: הפולס הראשון המתקבל הוא לא בהכרח זה השייך לתחנה המשרתת. לכן, על המפעיל להתקין LMU נוספים המיוחדים לE-OTD-.

תחנות LMU אלו הן למעשה אנטנות המשמשות לקליטה בלבד, המוצבות בנקודות שנבחרו מראש וככל הנראה קרובות מאוד ל-BTS . אנטנות אלו משמשות לנקודות התייחסות וכן מודדות את זמני השידור מהBTSים השונים של פולסי הסינכרוניזציה.  תחנות אלו משמשות פיצוי למפעיל על חוסר התיאום בין שליחת פולסי הסינכרוניזציה והשיטה אינה אפשרית בלעדיהם.

מספר ה-LMU הללו משתנה בהתאם לצפיפות ה-BTSים, לעתים אחד יספיק ל-4 תחנות, ולעתים יש צורך ביחס של 1:1.

 

המטרה של מפתחים המתעסקים בטכנולוגיה זו היא למצוא פתרונות אשר יאלצו שינויים מינוריים בלבד בתוכנה של מכשירי הקצה, ולא יצריכו שינויי חומרה.

 

יתרונות וחסרונות


יתרונות:

  1. שיטה זו זולה יחסית לAOA ו-TDOA.
  2. השינויים במכשיר הקצה הם קטנים.
  3. תשתית קלה לפריסה.
  4. ה-LMUים יכולים להיות מנוהלים ע"י גוף שלישי וכך להיות משותפים לכמה רשתות סלולריות של חברות שונות. כלומר, רשת ה-GSM החדשה של סלקום יכולה להשתמש באותם LMUים של אורנג'.
  5. עלות השינויים במכשירי הקצה היא קטנה.

חסרונות:

  1. יחסית ל-GPS ו-DGPS העלות היא גבוהה לרשת.
  2. אמנם השינויים במכשירי הקצה הם קטנים אולם השוק כבר מוצף במכשירים אשר אינם תומכים בטכנולוגיה. נזכיר שאין מדובר בשינוי תוכנת ה-SIM אלא שינוי תוכנת המכשיר עצמו.

 



  מבוסס מכשיר 
										 
										  
										 GPS   למעלה   TDOA ו-AOA