שכבת תושבת מוגנת

מסחר אלקטרוני

ובכן, עם כל ההגנה הנהדרת הזו מפני פעולות עברייניות, מה אנחנו יכולים לעשות? השאלה האמיתית בעצם היא מה אנחנו רוצים לעשות. אפשר לערוך קניות בצורה מקוונת. יש כל כך הרבה חנויות מקוונות, שאפשר לקנות מאחת אחרת כל יום, ועדיין לא למצות את המלאי. אפשר גם לבצע את הפעולות הבנקאיות בצורה מקוונת, לבדוק את המאזן, לבצע העברות כספיות או לשלם חשבונות.

אז הנה, יש הרבה אפשרויות לשימוש בשכבת תושבת מוגנת בחיי היומיום, וזה כולל גם את העבודה. למשל, מי שרוצה לעבוד מהבית, שכבת תושבת מוגנת יכולה לספק את האותנטיות הדרושה, כך שהוא וחבריו לעבודה הם היחידים שיכולים לעבוד על דבר מסוים. זה לא נשמע כמו מסחר אלקטרוני, אבל אם עובדים על קמפיין של פרסומת מקוונת, אז זה דווקא כן, בצורתו שלו.

מה עוד? מה עם תיק המניות שלך? מסחר (טרייד) מקוון הפך להיות די פופולארי, ואפילו אם יש כאלו שחושבים שזה לא בטוח לבצע כזה מסחר בלי היתרון של הברוקר לצידם, עדיין אפשר לעקוב אחרי הפעילות של ההשקעות שלך ברשת.

ומה בקשר לאתרים שדורשים מנוי? האתרים הללו יכולים לדרוש ממך להתחבר אליהם עם שם משתמש וסיסמא, בכל פעם שרוצים להיכנס אליהם, או שהם יכולים להתחיל להשתמש באישורים באתרים שלהם, כך שכל מה שצריך לעשות זה להקליד את הכתובת (או להיעזר בסימניה) וזהו. לא צריך לזכור יותר סיסמא.

שכבת תושבת מוגנת היא זו שגורמת למסחר האלקטרוני להיות אפשרי, בהיבט הצרכני. ישנם הרבה מקומות אחרים שבהם אפשר להתנסות בשכבת תושבת מוגנת ומסחר אלקטרוני. אז כל מה שצריך זה לנסות אותם, ולהחליט איזה חלק מהם הכי מתאים לכל אחד, אבל צריך לזכור ששכבת תושבת מוגנת תהיה שם תמיד.

מסקנות...

 

© כל הזכויות שמורות. מערכת המידע האקדמית איתן 2003