coldfusion / דיון שרשרת עם coldfusion / בחרו לוח, כל לוח


בחרו לוח, כל לוח


ישנם שלושה סוגים עיקריים של לוחות הודעות, וכל אחד מהם מתאים לנסיבות אחרות:


חברים בלבד (members only):

בלוח "לחברים בלבד", רק לחברים רשומים יש את האפשרות לקרוא או להציב הודעה. שימו לב שבכל פעם בה אתם מבקשים הרשמה, כמות האנשים שיצטרפו ללוח שלכם תפחת אוטומטית. מצד שני, בקשת הרשמה בדרך כלל תעלה את רמת ההודעות שיוצבו, מאחר ולמשתתפים יש נטייה גדולה יותר להתנהג כראוי כשאתם יודעים מי הם בדיוק.

פתוח לכולם (free for all):

בלוח "פתוח לכולם", כולם יכולים לקרוא, כולם יכולים לכתוב. לוח כזה הוא הנוח ביותר עבור המשתמשים, מאחר והם יכולים פשוט לכתוב או להגיב להודעה בלי לטרוח להירשם. הוא גם נוח עבור המפתח, מאחר ואין צורך בבניית מנגנון הרשמה. עם זאת, לוחות מהסוג הזה יכולים ליצור הרבה מאוד רעש, ואיכות ההודעות עלולה להיות ירודה יחסית. ובכל זאת, לוחות כאלה יכולים להיות מאוד פופולריים, אז אם אתם מחפשים קהל גדול, זו היא הבחירה עבורכם.

תכנית שיתופית (shareware):

עם לוח שיתופי, אתם יכולים לקבל מקבץ פונקציות יעילות, אבל צריך להירשם כדי להשיג נגישות לכל דבר. בדרך-כלל זה אומר שמשתמשים יכולים לקרוא בחינם, אבל צריכים להירשם כדי לכתוב. אני אוהב את האפשרות הזאת כי יש בה משהו הוגן: האתר נותן למשתמשים לטעום ממה שיש לו להציע, ואם הם אוהבים את מה שראו, הם יכולים להשתתף בו ככותבים.

בגלל שאני כל כך אוהב את המודל השיתופי, זה סוג הלוח אותו אנחנו הולכים לבנות היום. אבל אם אתם רוצים לראות את אחד המודלים האחרים, אל ייאוש. קל יחסית לשנות בין הסוגים.


סוגי לוחות אחרים

שינוי המודל השיתופי למודל "חברים בלבד" הוא פשוט. פעלו לפי ההוראות הללו, ואז חזרו והוסיפו את קוד ה-gatekeeper לכל עמוד בלוח. זה מבטיח שהמשתמשים יצטרכו להירשם לפני קריאה כתיבה או כל דבר אחר שירצו לעשות בלוח. שינוי למודל "פתוח לכולם" הוא רק קצת יותר מסובך. אתם עדיין רוצים לדעת מי כתב הודעה מסוימת. אבל, מאחר ואתם לא יכולים לחפש את המידע במאגר, אתם סומכים על משתמש שיאמר לכם את כל מה שאתם רוצים לדעת. משמעות הדבר היא הוספת שדה בו יוכלו המשתמשים לרשום את שמם. שימו לב, שכרגע אין לכם ID של משתמשים ותאלצו להתאים את מאגר המידע שלכם לאחסון שמות בלבד.

אוקיי, עכשיו בואו נחזור למודל השיתופי ונראה איך הדברים נעשים.


התחלת העבודה על לוח shareware

כדי שתוכלו לעקוב אחרי הדברים שאני אומר, תאלצו תחילה לעשות מספר דברים. אז בבקשה קחו כמה רגעים ובצעו את הפעולות הבאות:
  1. הורידו את כל קבצי הדוגמא המופיעים בערכת הלימוד הזאת.
  2. עשו להם unzip לתוך ספרייה שתבחרו.
  3. הגדירו DSN שבשם "mb" וקשרו אותו לקובץ mb.mdb המופיע בקבצי הדוגמא (אם אתם לא יודעים לעשות את זה, קראו את מאמר מאגרי המידע של ג'יי).
  4. וודאו ששרת ה-CF שלכם פועל. וודאו ששרת הרשת שלכם פועל.
  5. וודאו שאתם יכולים לגשת לספרייה אליה הורדתם את הקבצים, ושדפי ה-coldfusion ירוצו.
  6. פתחו CF studio.

שימו לב שלמרות שרוב המפתחים עובדים עם 4.5 CF, רוב החברות שאני נתקלתי בהן עדיין עובדות עם 4 CF. לכן, יצרתי את הקוד הזה בגרסא 4.

ודבר נוסף: חלק גדול ממה שתלמדו במאמר הזה בא מבחינת קוד לדוגמא. אם אתם יודעים מה אתם עושים, זה אמור להספיק לכם כדי להקים לוח הודעות במהרה. הקוד מוצע בחינם, אז מותר לכם לעשות איתו מה שרק תרצו. אם אכן תשתמשו בו, בבקשה מכם:
  1. תנו לי קרדיט במקור.
  2. הסכימו לא לתבוע אותי (מכל סיבה שהיא).
  3. שלחו לי ערמת מזומנים אם תרוויחו בגדול מהאתר שלכם (אופציונלי).

ועכשיו שנפטרנו מהעניינים המשפטיים, בואו נעשה את זה.



עמוד הבא: בניית הלוח >>




דיון שרשרת עם
coldfusion
בחרו לוח, כל לוח >
בניית הלוח