Coldfusion / מדריך Coldfusion / תבניות coldfusion

תבניות coldfusion


אוקיי. אז קראתם את ההקדמה של אתמול, ואתם מתים כבר לשמוע על תבניות ה-coldfusion המרגשות. תירגעו, שבו בנוח, עוד מעט תקבלו מענה לכל שאלותיכם. תבניות הן המפתח לחוויות ה-coldfusion. ברגע שתשתלטו על העקרונות הבסיסיים, תגלו שיש לכם הרבה יותר זמן פנוי מבעבר.

במהותה, תבנית (template) היא עמוד HTML רגיל שהוסיפה לה קצת קידוד לפני תווית
ה - <HEAD>. הקוד הזה אומר ל-coldfusion לאיזה מקור מידע ברצונכם לגשת ומציב משתנים בהם תשתמשו מאוחר יותר בקוד ה-HTML עצמו. תבניות עושות שימוש בסיומת הקובץ cfm. (בגרסאות אחרונות של התוכנה) או dbm. (בגרסאות 3.0 ומטה). גרסאות ישנות של coldfusion דורשת שכל התבניות תשמרנה בספריה אחת שמוגדרת ב-administrator coldfusion, אבל גרסאות חדשות יותר לא בררניות כל-כך ומרשות לכם לשמור את התבניות היכן באתר שרק תחפצו. כמו בכל אתר רגיל, נסו לתת לתבניות שלכם ולספריות שלהן שמות הגיוניים. או כפי שהסברתי מוקדם יותר, אם אתם רוצים משרה בטוחה, תנו להם את השמות המוזרים ביותר שתוכלו לחשוב עליהם ופזרו אותם בכל מיני מקומות.

ל-coldfusion יש תוכנה מגניבה בשם CF studio שמספקת ממשק גראפי לבניית תבניות , אבל זה אומר עוד כסף שיוצא לכם מהכיסים. לא קשה לבנות תבניות בסיסיות בעורך טקסט סטנדרטי, מה גם שאם תדעו לעשות כך הידע שלכם ב-coldfusion יגדל בהרבה ואתם תהפכו לנכס בכל מסיבה פרועה.



עמוד הבא: תבניות בסיסיות >>




מבט כללי
שעור 1
מה זה בכלל?
מי צריך את זה?
התקנת coldfusion
והגדרת מקור מידע

בחינת מאגר המידע שלכם
סיכום
שעור 2
תבניות coldfusion >
תבניות בסיסיות
ביטויי SQL
עוד CFOUTPUT
CFIF ו-CFELSE
סיכום
שעור 3
עוד על בניית תבניות
כותרות עליונות ותחתונות
בדיקת התבניות שלכם
ופתרון בעיות

עוד על coldfusion
סיכום