Coldfusion / מדריך Coldfusion / התקנת coldfusion והגדרת מקור מידע
התקנת coldfusion והגדרת מקור מידע
התקנת החבילה היא פשוטה בצורה מטעה, ואם אתם משתמשים מתקדמים מספיק כדי שחברה מסוימת תיתן לכם את סיסמא ה-administrator שלה ותרשה לכם לשבת בכיסא המלכות שליד שרת הרשת שלכם לא אמורה להיות לכם שום בעיה. הסיבה שאני קורה לתהליך "מטעה" היא שההתקנה היא פשוטה מאין כמוה - החלק הקשה מגיע מאוחר יותר כשמתחילים לבנות תבניות.
ה-installer ישאל אתכם מספר שאלות על היכן תרצו למקם את הקבצים, באיזו תוכנת שרת רשת אתם משתמשים, עם איזו תוכנה אתם יוצרים את מאגרי המידע שלכם, בלה בלה. כמו קודם, אם אחת מהשאלות מבלבלת אתכם, כדאי שתקראו ל"מבוגר" שיהיה נוכח בזמן ההתקנה. ותעשו טובה, תשתמשו במספרים הקהות אם תצטרכו לגזור משהו.
סביר להניח שתתבקשו לאתחל את המחשב ו/או את תוכנת שרת הרשת שלכם. אם אתם לא ה-administratorים של המערכת, תוודאו לפני האתחול שיש לכם את רשימת הדברים הקטנים שיש לעשות כדי להעלות את השרת מחדש (הפסק והתחל את התהליך הזה, מחק את הנתיב הזה וכו'). אפילו ל-sysadmins הטובים ביותר יש כאלה רשימות; הן בדר"כ משורבטות על פתק שדבוק על המסך. חלקם אפילו מדפיסים את הרשימות כדי שניתן יהיה לקרוא אותן ,אבל הם בדר"כ יהיו טיפוסים שגם ככה לא יתנו לכם להתקרב לשרת שלהם מלכתחילה.
כעת אתם מוכנים להגדיר את מקור המידע שלכם ב-coldfusion. הגרסאות החדשות יותר של התוכנה משתמשות בממשק עמוד רשת כדי לעשות זאת והגרסאות הישנות יותר משתמשות בתיבות דו-שיח רגילות של windows. את שתיהן ניתן למצוא תחת הכותרת "coldfusion administrator".
Data Source Name - DSN הוא מאגר המידע אותו אתם רוצים להציג ברשת. אם אתם מריצים עותק coldfusion משלכם, תוכלו ליצור רבים כאלה; אם אתם משתמשים במכשיר הספקית שלכם, סביר שתוגבלו ל-DSN יחיד. שוב, ההתקנה היא די ברורה וישירה. פשוט כוונו את תוכנת ה-administrator שלכם למאגר המידע בו תשתמשו, ואם הוא מאוחסן על מכשיר שהוא לא שרת הרשת, ספקו לוג-אין וסיסמא כדי להתחבר למכשיר ההוא. מילת המפתח כאן היא הרשאות: מאגר המידע שלכם צריך להיות מורשה לקריאה לשם המשתמש דרכו מתחבר שרת הרשת שלכם. מידע זה יקבע בהגדרות הקובץ הסטנדרטיות שלכם או בתוכנת ייצור מאגרי המידע עצמה.
עמוד הבא: בחינת מאגר המידע שלכם >>
|
|
|
|