תשדורות , או כיצד עובד ה WEB – חלק 4

לאחר שהמשתמש הכניס מידע כלשהו לGUI כלשהו אשר עיצבת ושלח אותו , יש צורך להעביר מידע זה מהדפדפן לעבר שרת ה WEB. על מנת לעשות כן , האינפורמציה צריכה לעבור דרך שכבת התקשורת – היא צריכה להגיע בחלק אחד , בסדר הנכון , ללא חלקי נתונים משתנים או הרוסים. כמו כן לעיתים יש צורך בהעברה מאובטחת של המידע. ולכן על המידע לעבור מקצה אחד לקצה אחר מבלי שאף אחד יוכל להתחבר באמצע ולקרוא את המידע או לשנות אותו או לזייף את שם או כתובת המקור.

 חלק זה של המדריך מתמקד בטכנולוגיות אשר מומחי WEB יתקלו בהם כאשר יתעסקו עם שכבת התקשורת , כגון : TCP/IP, HTTP , SSL וכו'..

 

תשדורות , או כיצד עובד ה WEB:

לאחר שהמשתמש הכניס מידע כלשהו לGUI כלשהו אשר עיצבת ושלח אותו , יש צורך להעביר מידע זה מהדפדפן לעבר שרת ה WEB.

על מנת לעשות כן , האינפורמציה צריכה לעבור דרך שכבת התקשורת:

 

     

 

כפי שאתה בוודאי מדמיין , ישנן טכנולוגיות רבות הקשורות לשכבת התקשורת. אתה בוודאי תשמע על מונחים כגון: TCP/IP, OSI/ISO , HTTP, HTTP-S, SSL ועוד. כמו כן אתה תשמע גם על טכנולוגיות המשנות את הנתונים בתשדורת כגון הצפנה.

 

לא משנה באיזה מקרה מדובר , עליך להפנים את הרעיון המרכזי שכאשר מדובר בשכבת התקשורת אנו מדברים על העברת נתונים ממקום אחד למשנהו ב"חתיכה" אחת , בסדר הנכון וללא חלקי נתונים משובשים. בנוסף לכך , על האינפורמציה לעבור בצורה מאובטחת.

ולכן על המידע לעבור מקצה אחד לקצה אחר מבלי שאף אחד יוכל להתחבר באמצע ולקרוא את המידע או לשנות אותו או לזייף את שם או כתובת המקור.

 

כאשר אנו אומרים שעל האינפורמציה לעבור ממקום אחד למשנהו אנו מתכוונים בפרט ממחשב מסויים לעבר מחשב אחר , ואם נרצה לדייק יותר נאמר מתוכנה מסויימת שרצה על מחשב אחד לתוכנה אחרת הרצה על מחשב אחר.

 

מכיוון שישנם כל כך הרבה סוגי מחשבים וכל כך הרבה חבילות תוכנה אשר צריכות לתקשר ביניהן , אתה בוודאי מדמיין איזה בלאגן עלול להיווצר.

 

ובכן , בכדי למנוע את התהו ובהו אשר עלול להיווצר ובכדי לגרום ל WEB לעבוד , כולם (תוכנות ומחשבים) חייבים לעמוד בסטנדרטים נוקשים של תקשורת הנקראים פרוטוקולים.

פרוטוקולים מבטיחים שכל משתתף בדיון יוכל להבין את האחר.

 

למטרת ה WEB , ישנם שלושה סוגים של פרוטוקולי תקשורת המעניינים אותנו.

 1)       תקשורת מחשב למחשב – מטופלת ע"י פרוטוקול IP.

2)       הצפנה של טקסט פשוט ע"ג קווי התקשורת – מטופל ע"י מספר מגוון של טכנולוגיות אך הנפוצה ביותר כוללת את טכניקת ההצפנה בעזרת מפתח-ציבורי (public key encryption).

3)       תקשורת תוכנה לתוכנה – בכללי , פרוטוקול TCP אחראי על העברת מידע מרמת החומרה לרמת התכנה. ברגע שהמידע עבר כבר לרמת התוכנה , חבילות התכנה בעצמן אחראיות לספק פרוטוקול לתקשורת. בעולם ה WEB זה בד"כ מטופל ע"י HTTP או ע"י SSL כאשר מדובר בתקשורת מוצפנת.

 

ראה פירוט בדיאגרמה הבאה –

החומרה בצד המארח (צד השרת) פותחת חיבור TCP/IP על מנת להחליף דרכו מידע בין התוכניות. ברגע שחיבור ה TCP/IP נפתח, התוכנות מתקשרות דרך HTTP או SSL. המידע  המוחלף יכול להיות בעצמו מוצפן או לא מוצפן.

     

הבה נתבונן מקרוב על הבסיס של כל אחת מטכנולוגיות אלו.  

לראשהדף

 סיכום חלק 3

TCP\IP יסודות ה