הנך נמצא: גניבת קוד / שיעור 1 / דף 1
 


המדריך של תאו ל- JavaScript
 


דפים בשיעור זה:
1: פתיחה
2: תוויות קוד JavaScript
3: פונקציות (וארגומנטים)
4: ארועים
5: הכל עובד יחד
|
|
|
|
|
|

גניבת קוד

דף 1.

כפי שסטוארט בראנד (Stewart Brand) ניסח היטב "המידע רוצה להיות חופשי." ("Information wants to be free."). בעוד שבדר"כ המין האנושי עומד בדרכו של המידע החופשי, Javascipt היא חריגה חיובית. בדר"כ, אותו קוד ה- JavaScript שאתה חומד בעמודיהם של אחרים, חופשי לשימושך.

הבעייה היחידה היא, שלרב אתה אינך יכול פשוט להעתיק את קוד ה- JavaScript הנתון לתוך עמודך ולקוות שגם יעבוד באופן הרצוי. אתה ממש צריך ללמוד JavaScript, גם אם רק את ייסודות השפה. אחרת, אתה עלול להתקל בבעייה עם הגלגול החלק או עם הפעלת הפונקציה הרצויה וכדומה.

זה המקום שבו מאמר זה נכנס לפעולה. אני אשתדל להעניק מספיק ידע בסיס (ואפילו לא קצת יותר) על מנת שתוכל לגנוב קוד JavaScript ביעילות, ועדיין לדבוק בסגולת המתכנתים הידועה: עצלות. ברגע שתסיים שיעור זה, תוכל לעשות שימוש בקוד ה- JavaScript של אחר ולהשתמש בו למטרותיך.

תרשה להוסיף עוד אימרה קטנה, לפני שאני אוצף בדואר נאצה. "גניבת" קוד של מישהו אחר היא "בסדר" כל עוד היא לא באמת גניבה. קיימות המוני שורות קוד JavaScript שנועדו להיות חופשיות, ומרבית הכותבים ישמחו לחלוק עימך את קוד ה- JavaScript שלהם, כל עוד תעניק להם את ההערכה והכבוד להם הם ראויים, ותעשה שימוש בתוכן שלך ולא שלהם (למשל, שימוש בקוד שלהם על מנת להפעיל אנימציה עם תמונות הכפתורים שלך!). לבסוף, אם בכל מקרה קיים ספק בליבך אודות האפשרות לעשות שימוש בקוד למטרות שייעדת לו, אני מציע שתפנה אל כותב הקוד ותבקש את רשותו.

מלבד הידיעה שמוסרי לעשות שימוש בקוד, אתה צריך לדעת כיצד לקרוא את הקוד, וכן היכן כדאי לבצע גיזרות והדבקות לתוך הקוד שלך.

חזור לתחילת הדף

לדף הבא «--

 
       
       
   
 
 

עמוד ראשי
מדריך בסיסי
מדריך מתקדם
החלפת תמונות
גניבת קוד
מפת האתר