למפת האתר אודות לדף הבית
ראשי צילום כיצד? עקרונות הצילום לפני הלחיצה על הכפתור

כל תמונה טובה מתחילה במציאת "מצב צילום" טוב, כיוון שאורך החיים של מצבי צילום טובים הם קצרים, צלם טוב חייב להיות מוכן כל הזמן. חלק גדול מהמוכנות לצילום מחייב הכרת המצלמה, מודי הפעולה שלה וכיצד נכון לצלם בכל מיני סיטואציות שונות (תאורה, רקע וכדומה).

מצלמות דיגיטליות מקצועיות מאפשרות לצלם לשלוט על מגוון רחב של משתנים הקובעים איך תצא התמונה המצולמת. ניתן לשלוט על עוצמת האור והתנועה אותם המצלמה תקלוט בנוסף על החדות. מרבית המצלמות, הנמכרות לצרכן הממוצע, מאפשרות תפעול אוטומטי מלא (המצלמה שולטת בכל הפרמטרים), ובחלק ניתן להגדיר תפעול אוטומטי חלקי (לדוגמה שליטה ידנית רק על הפוקוס והזום). אולם גם כאשר הכל מבוצע באופן אוטומטי עדיין למצלם התמונה יכולת גדולה מאוד להשפיע על איכות התמונה.

בכל מצלמה דיגיטלית קיים מוד אוטומטי המגדיר ע"פ תנאי הצילום את הפוקוס, זמן החשיפה, ואיזון הצבעים (איזון הבהירות), כל שאתה צריך לעשות הוא לכוון את המצלמה למקום וללחוץ על הכפתור. על מנת לצלם יש לכוון את הזום של המצלמה כך שהתמונה תתפוס רק את מה שרצית ובגודל המתאים. בחלק מהמצלמות המבצעות פוקוס אוטומטי יש ללחוץ חצי לחיצה בכדי לייצר מצב של פוקוס לפני הצילום עצמו ובכך לאפשר לך לצפות בעינית (או במסך ה LCD) בתוצאה הצפויה. במידה ואין מספיק אור יופעל מוד של "פלאש" אוטומטי, יש לבדוק ראשית האם צריך להפעילו ידנית לפני שניתן יהיה להשתמש בו בצורה אוטומטית.

לגודל התמונה ואיכותה השפעה על כמות הזיכרון הנדרשת כדי לשמור את התמונה, לתמונה איכותית נדרשים הרבה מאוד פיקסלים ובהתאם הרבה מאוד זיכרון. ברוב המצלמות יש אפשרות לדחיסת התמונה, בדרך כלל ניתן לבחור בין שלוש או ארבע רמות דחיסה, הפורמט המקובל ביותר לדחיסה הוא פורמט ה JPEG (אבי להכניס פה לינק למקום הנכון באתר שלנו), כמובן שיש מתאם הפוך לרמת הדחיסה אל מול איכות התמונה. תמונה באיכות טובה ניתן להגדיל או להדפיס בהגדלה מבלי שרמת התמונה תיקטן בעוד שתמונות דחוסות, כאשר מגדילים אותן נראה די מהר צורות מרובעות. לכאורה היינו רוצים תמיד לצלם באיכות מרבית אולם כמות הזיכרון במצלמה שלנו מגבילה אותנו. דרך נוספת לשלוט בכמות הזיכרון המוקצה לכל תמונה היא להגדיר מכמה פיקסלים התמונה תורכב, ברור שככל שיש יותר פיקסלים האיכות גבוהה יותר וכמות הזיכרון הדרושה לשמירת התמונה עולה.

התמונות התחתונות הן הגדלות של התמונה המצויה בחלק העליון. התמונה הימנית תחתונה נשמרה ברזולוציה גבוהה ואילו השמאלית עליונה נשמרה ברזולוציה יותר נמוכה (רמת דחיסה גבוהה), ניתן להבחין בצורות הריבועיות בהגדלה השמאלית - להבנת תופעה זו ראה פרק טכנולוגיה, פיקסליזציה


פתח דבר  |  הטכנולוגיה  |  צילום כיצד?  |  המצלמה  |  המחשב כחדר חושך
קישורים  |  מילון מונחים  |  חדשות
אודות  |  מפת האתר