אודות _ מפת האתר
עמוד הבית -> הדמיה דיגיטלית -> תבניות קובץ לתמונות - המשך...

Animated GIF הנו קובץ המכיל סדרה של קבצי GIF, המחוברים ביחד ומוצגים אחד אחרי השני. אם שמים ביחד מספיק קבצים ניתן לקבל אנימציה די טובה. למרות זאת, לא ניתן לשמור רק את השינויים בין התמונות, ולכן הזיכרון שקובץ כזה תופס שווה לסך כל הזיכרון של כל התמונות ביחד. הבדל נוסף ביחס ל-MPEG זה שלא ניתן להוסיף פס קול, ולכן Animated GIF הנו אנימציה ותו לא.

תבנית ה-GIF היתה אחת מההמצאות הגדולות בהיסטוריה של האינטרנט ו-Animated GIF, הידוע גם כ-89 GIF, הוא הסוג הראשון של אנימציה שבאמת תפסה על גבי הרשת. למרות היותו די מוגבל, Animated GIF מאד פופולארי כיום. ברגע שיצרנו את התמונות הרבות אנו רוצים ליצור אנימציה מהן. לדוגמה:

ואילו האנימציה עצמה נראית כך:
לראש הדף
אפליקציה מיוחדת, כגון GifBuilder או Imaging Machine, אוספת את התמונות הבודדות ויוצרת מהן מסגרת של אנימציה, אשר נשמרת כקובץ אחד. קובץ זה יודע גם כיצד להשתנות בין התמונות וזאת כדי ליצור את אפקט האנימציה. יתרונותיו של ה-Animated GIF לעומת תבניות אחרות של אנימציה הם:
  • פשוט מאד לעבודה - יש צורך רק ליצור את המסגרות ואז לקמפל אותן ביחד.
  • מוכר ע"י רוב דפדפני האינטרנט.
  • כדי להתחיל לראות את האנימציה, אין צורך לסיים את כל ההורדה של הקובץ. אם יצרנו קובץ אנימציה בגודל של כמה מאות KB, הוא יתחיל לרוץ ברגע שיש לו מספיק מידע על מנת להציג את המסגרת הראשונה, שהיא יכולה להיות 20% מתהליך ההורדה.
  • בעל כל היתרונות של קובץ GIF רגיל, כמו שקיפות, דחיסה, תצוגה שזורה ולוח צבעים.
  • ניתן לשים את אותה אנימציה במספר מקומות בדף ברשת, ובכל זאת ניתן להורידה רק פעם אחת. האנימציה מוצגת שוב ושוב במקומות שונים בדף דרך זיכרון המטמון של האינטרנט.
  • ברגע ששומרים את האנימציה מאתר ברשת על גבי הדיסק הקשיח, כל האנימציה נשמרת ולא רק תמונה אחת.


  • ל-Animated GIF קיימים גם מספר חסרונות, כגון:
  • יש לדאוג לכך שהאנימציה תהיה מספיק פשוטה, כך שגודל הקובץ הכולל לא יהיה גדול מדי. 4 מסגרות אינן מהוות בעיה בד"כ, אך אם מגיעים ל- 20 מסגרות עלולים להגיע לקובץ גדול מדי.
  • לרוב משתמשים בתבנית זו כדי למשוך את תשומת הלב, אך אחרי צפייה באנימציה שוב ושוב הדבר עלול להפריע.
  • בעל כל החסרונות של קובץ GIF רגיל, כמו 256 צבעים בלבד וסוג התמונות שהוא מתאים להן.
  • אנשים אחרים יכולים להשתמש באנימציה שלך בקלות רבה.
  • האנימציה יכולה להאט אם מורידים תמונת ואנימציות אחרות במקביל.


השימוש העיקרי של Animated GIF בימינו הוא פרסום ברשת. רוב הכותרות המפרסמות הן למעשה אנימציה של GIF. כמו כן, נוח להשתמש בתבנית זאת על מנת להדגים תהליך כלשהו, כמו החלפת גלגל, מחזור הדם בגוף האדם וכו', תהליכים בהם מספר הצבעים אינו צריך להיות גדול. לראש הדף

קבצי Animated GIF הנם גדולים, ולכן דורשים זמן הורדה ארוך ומקום רב בזיכרון לשמירה. ניתן להוריד גורמים אלו אם יוצרים את השינויים בתמונות, ונותנים לתמונה החדשה לכתוב על התמונה הישנה במקום לשנות את כל התמונה כולה. לדוגמה, על מנת לקבל תזוזה של עיני החתול וזנבו, אנו יכולים לקבל את התמונה של החתול ואז לכתוב עליה עם תמונה, אשר מכילה רק את השינויים במיקום העיניים, כפי שניתן לראות בדיאגרמה הבאה:


בצורה כזו עם כל תמונה אנו שומרים את ערך ההשהיה, אשר יכול להישמר כמספר בין 0 ל-65535, אשר מייצג את זמן ההצגה של תמונה זו במאיות של שנייה, וכן לולאה, אשר מחזיקה ערך בתמונה האחרונה של כמה חזרות של כל הסדרה אמורות להסתיים אחרי המעבר הראשון. הצבע הסגול, אשר ניתן לראותו בתמונה השנייה, יהיה צבע שקוף, אשר ישמור את הכתיבה על התמונה כולה למעט השינויים בעיניים ובזנב. ניתן להרוויח את אותו אפקט, ובד"כ עם פחות מידע, אם מחלקים את העיניים והזנב לשתי תמונות עם זמן השהייה של 0 ביניהן. עלינו לזכור, שגם אם אותה תמונה מופיעה במקומות שונים בסדרת האנימציה, היא עדיין צריכה להופיע באותו מספר פעמים, ולכן חשוב לשמור את גודל התמונה נמוך ככל האפשר.
אעפ"י כן שיטה זו אינה יעילה לעיתים קרובות מ-3 סיבות עיקריות:

  • למרות שניתן להשתמש ברעיון של תמונה מרכזית שאליה מוסיפים את התנועה של חלקים שונים ממנה, רעיון זה טוב רק לתמונות סטטיות יחסית. אם החתול היה הולך, שיטה זו לא היתה יכולה לעזור על מנת להוריד את גודל הקובץ.
  • ישנו בזבוז רב בתמונה המרכזית - הרבה מאד פרטים אינם חשובים. אם מורידים את כמות הפרטים, התמונות הבאות גם כן ירוויחו מההורדה.
  • מתברר, שתוכנות שונות, אשר מכינות אנימציה של GIF, יתנו גודל שונה לקובץ לאותן תמונות. דבר זה מוכיח שלא כל התוכנות משתמשות בשיטה הטובה ביותר לאופטימיזציה של אנימציה.

לראש הדף
בסופו של דבר, GIF הינה דרך מצוינת על מנת להמחיש רעיון פשוט או לנסות לתפוס את תשומת הלב של העין, אך מעצבי אתרים ומשתמשים של הרשת ימצאו כי שיטה זו אינה טובה מספיק בשביל רעיונות מורכבים יותר או בשביל להוסיף תחושה אמיתית של תנועה באתרים ברשת.

תבנית קובץ נוספת הינה PNG. כתגובה לצורך לטעינה מהירה יותר והרצון לשפר את איכות הגרפיקה על גבי האינטרנט, איגוד ה-WWW (W3C) פרסם לאחרונה את הפורמט PNG - Portable Network Graphics (גרפיקה בתקשורת ניידת). תבנית זו תוכננה על מנת להתאים לתקן איכותי חדש לתמונות דחוסות. PNG מספק קבצים קטנים ותצוגות מוקדמות מהירות, וזאת על מנת להגדיל את זמן התגובה של דפי הרשת ולאפשר לגרפיקה להיראות אותו דבר על גבי פלטפורמות שונות. קבצי PNG יכולים להיות מוצגים כראוי על גבי מחשבים אישיים, מחשבי Mac, תחנות עבודה של SGI וכו', כשהם אינם נראים כהים מדי או בהירים מדי.
קבצי PNG קטנים בממוצע בכ-30% מקבצים מקבילים כגון GIF. סכימת התצוגה המתקדמת נותנת תצוגה מקדימה של התמונה אחרי שרק 1/64 ממידע התמונה נטען (בניגוד ל-1/8 בקבצי GIF), ופרטים קטנים ניתנים לזיהוי מוקדם יותר מאשר בתמונה של GIF.
קבצי PNG יכולים להכיל מילות מפתח ומחרוזות של טקסטים, אשר ניתן למצוא אותם בעזרת עזרי חיפוש של האינטרנט, ובעזרתם ניתן למצוא תמונות ברשת.

השוואה בין הקבצים

קבצי JPEG יכולים להכיל את כל המידע אודות צבע, כלומר 16 מיליון צבעים, בעוד שקבצי GIF יכולים לשמור 256 צבעים בלבד. PNG הינו בחירה טובה בשביל תמונות בצבע מקורי, אשר אינן מתאימות לדחיסה של JPEG. כדאי לבחור ב-JPEG על פני GIF אם אנו מתכוונים לדחוס את החומרים הבאים:

  • תמונות בגווני אפור או בצבע מלא, כמו תמונות סרוקות או תמונות אמנות בהן הגוונים רציפים.
  • כל שוני חלק בצבע, כמו שטח מוצלל או מואר במיוחד.
  • תמונות אמנות מציאותיות למחצה, כמו תמונות של פנטזיה או חומרים דומים.

מצד שני, אם עלינו להתמודד עם אחד מהנקודות שלהלן, לא נעדיף את JPEG על פני GIF:
  • תמונות, אשר יש להן צבעים ברורים, כמו למשל איורי קווים וקריקטורות פשוטות.
  • זוויות חדות, כמו בגבולות או בטקסט.
  • תמונות שחור לבן פשוטות (שאינן בסולם אפור).
  • קפיצות רבות בערכי הצבעים, מאחר שהן עלולות לבטל את היתרון של JPEG.
לראש הדף

סיכום




לחץ על המילה "סובב" כדי להתאים את התמונה לכותרת הנכונה:
 
עמוד הבית
הדמיה דיגיטלית
וידאו דיגיטלי
דחיסת תמונה
חברות
מושגים
       
 
לדף הבא לראש הדף לדף הקודם
כל הזכויות שמורות למערכות המידע איתן @