אתם נמצאים כאן : העמוד הראשי » טכנולוגיות מתחרות » IrDA
:IrDA מהי

IrDA היא למעשה טכנולוגיית האינפרא- אדום הישנה והמוכרת, אלא, שלאחרונה החלו להופיע חידושים שמאפשרים שינוע מידע על קרניים אינפרא- אדומות בתוך חדר או חלל נעדר קירות ומחיצות, ויוצרים בכך אפשרות לתקשר בין מחשבים וציוד אחר, והכל במהירות על. בעוד שרשתות התקשורת המקומיות משתמשות בגלי רדיו, מדענים שוקדים כבר על מערכת אינפרא- אדום מתקדמת, בטוחה יותר, לטווחים ארוכים, שתהווה חלופה מהירה להתקנים קיימים. המערכת הזו תהיה פחות מסוכנת במה שנוגע לקרינה.

במחלקה להנדסת חשמל באוניברסיטת המדינה של פנסילבניה, בונה צוות בראשותו של ד"ר מוחסן קווהרד וד"ר סווטלה ז'יבקובה, מערכת שמשגרת קרני אינפרא- אדום דקיקים, כמו "רפילים" בעפרונות מחודדים. הקרניים קישרו בין מחשבים, ובהמשך קישרו גם למשדר מרכזי- ושם תועלו לרשת תקשורת גדולה יותר, רשת ציבורית למשל.

"אני מודאג מכך שאנחנו, כאנשים, טובלים כיום, ממש מתרחצים בים של גלי רדיו, הסובב אותנו מכל עבר, בעוד שיש טכנולוגיה אחרת מבוססת על קרינה תת- אדומה, איפרא- אדום, והיא הרבה יותר בטוחה. הבורא נתן לנו את אור השמש, ובספקטרום שלו יש גם אורכי- גל בטוחים, ואנחנו מעדיפים את הפחות בטוחים", כך מתוך ציטוט מדבריו של ד"ר קווהרד. 

שימוש בתקשורת ללא חיווט, באינפרא- אדום, בחלל מצומצם כמו בחדר יחיד, בין מחשבים הפזורים בו, קיים כבר גם בחברה ישראלית בשם אלפז, מרעננה. לביצוע התקשורת יש צורך ב"כפתורים" שהם מגברים, בתיקרה.

הרשת החדישה מתוכננת לשנע נתונים בקצב של 2 ג'יגה- בייט לשנייה, פי אלף מהר יותר ממודם כבלים, ומעל הכל, הרבה פחות טעויות ותקלות. זאת ועוד- ניתן גם להחליף ערוץ שידור באמצעות שלט- רחוק.

המתכננים מסרו, כי המערכת החדשה מיועדת לקשר בין מחשבי לאפ- טופ וגם בין מחשבי כף- יד שיפעלו בתקשורת אלחוטית לטווחים קצרים. בשלב זה מחפשים המתכננים להתגבר על מגבלה: כיום הדרך הטובה ביותר לבצע את הקישורים היא באמצעות משדר שמכוון במדויק, ישירות למקלט. בצורה כזו ישנם קשיים פרקטיים, בחיבור שבין כל המכשירים המצויים במשרד מסוים, וגם גישה לרשת במקומות ציבוריים גדולים כמו נמל תעופה או אפילו מסעדה.

מדענים באוניברסיטאות קאסל וזיגן בגרמניה מנסים על מחסומיה של טכנולוגיית האינפרא- האדום באמצעות שיפור המקלט, שגם מבצע הפרדת אותות מרעשי הרקע וההד שמתלווים להם. הגרמנים סוברים, כי התוצאה תהיה רשת מהירה דיה, שבה יוכל כל אחד להשתמש גם לשינוע שטפי וידאו אל ומהלאפ-טופים, למשל עבור ועידות וידאו. אגב ד"ר קווהרד הדגים רק לפני שנה כיצד רשת אינפרא- אדומה מסוגלת לנהל שטפי וידיאו שונים ונפרדים. למשל עבור כל נוסע מבין יותר מ- 400 נוסעי ג'מבו, כשכל אחד ירצה לצפות בסרט אחר מתוך מאגר סרטים פנימי שאגור במטוס. אחד השימושים היותר סבירים לרשת תקשורת פנימית כזו תהיה עבור בתי ספר, כשיש צורך בחיסכון בחיווט ובנקודת גישה לרשת בכל חדר, האינפרא- אדום תפתור את הבעיה.

                                                                                                                  

 


.מומלץ לצפיה ברזולוציה של 1024*768 ומעלה*

© כל הזכויות שמורות למערכת מידע אקדמית אית"ן