ראשי>>מבוא למשתמש מתחיל>>גלישה ומערב

 

 

 

 
מפת הפרק
 

בפרק הזה אני אסביר 3 מושגים בסיסים חשובים למשתמש המתחיל של USENET והם:

                                    גלישה ומערב       השתלהבות          צעקה

גלישה ומערב :

ב-USENET קיימים מונחים רבים , שתיתקל בהם ככל שתבלה זמן רב יותר בקבוצות הדיון. שניים מהמונחים שבהם תיתקל בסופו של דבר הם מארב (lurking  ) וגלישה ( surfing ).

אורבים הם משתמשים שקוראים קבוצות דיון אך אינם משגרים. אין כל רע במארב (איש לא יידע שאתה עושה זאת ) , אך רבים מוותיקי USENET חושבים שהאורבים מחמיצים את החלקים המעניינים באמת של USENET – פעילות הדדית והשתתפות. אין זאת אומרת כמובן שעליך לשגר כל העט , אך רצוי שתשגר כשאתה חש שיש לך מה לומר.

המארב שימושי כאשר ברצונך לראות את מהלך הדיון בקבוצת דיון לפני שאתה מצטרף אליה , או לבדוק קבוצת דיון מתוך התעניינות כללית. רוב ותיקי USENET מייעצים למשתמשים חדשים ברשת לארוב לפני שישגרו , במשך כמה חודשים לפחות , כדי שיספיקו לספוג את ההתנהגות הכללית של USENET ואת האופי של כל קבוצת דיון.

גלשנים הם אנשים המכסים קבוצות דיון רבות , ביסודו של דבר עוברים מאחת לשנייה כפי שגולש עובר מגל לגל. שוב , אין כל פסול בגלישה , מונח שבו תיתקל לעיתים קרובות. במובנים מסוימים , משתמשים תדירים ב-USENET חשים קנאה כלשהי כלפי אלה שיש להם די זמן פנוי לגלוש בין קבוצות דיון רבות

השתלהבות :

לא תספיק לקרוא הודעות ב-USENET במשך זמן רב , בטרם תתקל בביטוי flame , כלומר השתלהבות.

אין לכך כל קשר לאש, לפחות במובן הרגיל של המילה. מקור של הביטוי במונח האווירונאוטי flame out,שפירושו   עצירת המנועים או עליית המטוס באש. USENET משתמשת במונח הזה לציין תגובה חריפה או ביקורת, לפעמים אפילו עלבון. יש גם קבוצות דיון המוקדשות  להשתלהבות.

משתמש משלהב מישהו כאשר הוא כועס , בכך שהוא שולח תשובה סרקסטית או מעליבה לאדם ששיגר את המאמר המעליב. בדרך כלל, השתלהבויות נגרמות עקב הערה טיפשית, תגובה טיפשית למאמר אחר, או הפרה חמורה של כללי ההתנהגות ברשת.

על פי רוב , משתמשים חדשים מזוהים ככאלה  ומקבלים יחס סבלני יותר מהוותיקים , למרות שלחלק מהמשתמשים אין סבלנות כלל. לעיתים קרובות תיתקל בהערה Do not flame me (אל תשלהב אותי)

בתוך הודעה , שהכותב שלה יודע , כפי הנראה , שהמאמר עלול לערר תגובה חריפה – מה שנקרא פיתוי להשתלהבות (flame-bait  ) – או שניסה להראות תמים או טירון.

הידרדרות של קבוצת דיון למלחמה משולהבת ( flame war or flame fest ) למשך זמן קצר איננה מצב בלתי רגיל. במקרה כזה , השתלהבות אחת גוררת אחריה השתלהבות נוספת , עד שאחוז גדול מהמאמרים בקבוצת דיון משתלהב. מצב כזה יכול אומנם להיות משעשע במידה מסוימת , למשך זמן מה, אך השחיקה מהירה. אף על פי כן , קהילת USENET ככלל מעריכה השתלהבות מחושבת ומוצגת היטב.

השתלהבויות הטובות ביותר אינן מעליבות בגלוי, השנינות מאפיינת את אומני ההשתלהבות.

צעקה :

USENET מבוססת על תווים פשוטים המוצגים על- גבי המסך, לכן דרוש מנגנון כלשהו להדגשת מילים מסוימות בהודעה. משתמשים פיתחו שיטות אחדות לביצוע משימה זו. לדוגמה , הבלטה מסומנת בדרך כלל על-ידי תו של קו תחתון ( _ ) , לפני המילה ואחריה . לדוגמה : this is_very_interesting

למטרה זו ניתן להשתמש בכוכביות ( * ) , באותו אופן . לדגמה make *sure* you have file first

הקיצוניות היא צעקה ( shouting ) , המסומנת על ידי אותיות גדולות. לדוגמה : it is VERY good

הרעיון הוא להשתמש בהדגשה בעדינות , ולא להפריז. הקלדת משפטים ארוכים , או פסקאות , באותיות גדולות נחשבת כחוסר נימוס. ודא שאינך משתמש במקש Lock Shift במקלדת,  בעת ההקלדה. אין ספק שצעקה מוגזמת תגרום להשתלהבות.

אם אתה נוטה לקלל , התרגל להקליד תווים אקראיים במקום המילים המעליבות .לדוגמה המשפט :

The @#$*&^ company lost the &%^@# key to the car הוא הרבה פחות מעליב, אך מצליח להעביר את המסר. הנח לקורא למלא את החסר. מכיוון שישנן מילים בעלות משמעויות שונות בארצות שונות , זו בוודאי הדרך הטובה ביותר להעביר רגשות כאלה.

 
     

about the site