גודל הפונט
הגדרת גודל הפונט היא נושא שנתון לויכוח. הרשת אמורה להיות מדיום עולמי שבה למשתמשים מכל סוגים יש גישה שווה למידע. בניגוד למדיום מודפס, שבו המבנה והסוג קבועים, דפים ברשת צריכים להתאים לצרכים של כולם, כך שלמשל, משתמשים בעלי ראיה פגומה יוכלו לקבוע את הפונט של המסמכים ברשת לגודל שהם מוצאים כנוח לקריאה.
עם ההגעה של תג הפונט, מעצבים גם הרוויחו את היכולת לקבוע את הגודל של הפונט. עם CSS למעצבים שיטות רבות להגדרת גודל הפונט, אף על פי, כמו עם תכונות CSS רבות אחרות, לא כולן לגמרי נתמכות. ה- W3C ממליץ לתת למשתמשים לקבוע את גודל הפונט הבסיסי בדפדפן שלהם .
כפי שאתה מתאר, הגמישות הזאת תוכל להפוך לגמרי מבנים של דף. אם אתה מנסה את הגישה הזאת, השתמש במבנה של דף גמיש שיחזיק גם פונט גדול.
אתה יכול גם להשתמש בנקודות כדי להגדיר את גודל הפונט שלך, אבל קח בחשבון שיש לכך השפעה מוגבלת במסך המחשב. מפני שמוניטורים מציגים ברזולוציות שונות, פונט בגודל 12 נקודות במסך אחד יכל להתקרב לגודל של 14 נקודות על מסך אחר. זה יכול להיות במיוחד בעייתי עבור גדלים קטנים. למשל, גודל של 6 נקודות נוח לקריאה בחלונות, בה הרזולוציה של בררת המחדל 96 ppi אבל על מקינטוש, ב72 ppi, זה לא יהיה קריא.
עדיין, שימוש בנקודות מציע כמה אפשרויות בשביל להגדיר את הגודל היחסי של פונטים שונים.
H1{font-family: Verdana, Arial, Helvetica,sans-serif; font-size: 14 pt}
P{font-family: Georgia, "Times New Roman",Times, serif; font-size: 12 pt}
רק זכור שהגדרת גודל הפונט שלך בנקודות לא אומר שהגודל של הנקודה שאתה מגדיר הוא מה שלמעשה יוצג על המוניטור של המשתמש.
אם המבנה שלך תלוי בגדלים ספציפיים, האופציה הכי אמינה כרגע, עד שתהיה תמיכה טובה יותר ב-CSS , זה להשתמש ביחידות של פיקסל בהגדרות שלך. טקסט שמוגדר על ידי פיקסלים יהיה באותו גודל בלי קשר לפונט של בררת מחדל של הדפדפן והגדרות הרזולוציה.
P{font-family: Georgia, "Times New Roman", serif; font-size: 12px }
אף על פי שהאופציה הזאת מציעה יותר יציבות, קח בחשבון שאתה עלול לחסום את אותם המשתמשים האלו שיש להם סיבות טובות בשביל לשנות את הגדרות הפונט.