תמליל > קידוד תווים


סדרת התקנים 8859 מכילה מערכת תווים עבור כל שפה. התקן העברי לקוד ה-ASCII המורחב, שאומץ על-ידי מכון התקנים הישראלי, הוא ISO-8859-8, והוא נקרא: "Latin/Hebrew Alphabet". תקן זה מכיל אותיות בעברית (שנמצאות מהמקום ה-224 ועד למקום ה-250), סימנים גרפיים וסימונים מתמטיים.
מיפוי ה-ISO-8859 נבחר על פי רוב כתקן לשפות הזרות על-ידי חברת "מיקרוסופט" (Microsoft), כאשר היא פיתחה את מערכת ההפעלה "חלונות" (Windows). הקידוד הסטנדרטי לשפה העברית במערכת ההפעלה "חלונות", על כל גרסאותיה השונות, מתבסס על קידוד תואם ל-ISO. מערכת התווים של "חלונות" לקידוד השפה העברית נקראת: "Windows-1255". האותיות העבריות במערכת זו נמצאות במיקום הזהה למיקומן בתקן ISO-8859-8, אלא שחברת "מיקרוסופט" הוסיפה לקוד "Windows-1255" מקום לסימני הניקוד של השפה העברית, לפני מיקומן של האותיות העבריות.
תקן ISO-8859-8 הינו התקן המקובל לקידוד השפה העברית במערכות ההפעלה "חלונות", "מקינטוש" (Macintosh), וברוב מערכות
ה-"יוניקס" (UNIX), דבר שתורם לאחידות הטיפול בקידוד של עברית במערכות השונות.
השימוש בתקן ISO-8859 אומנם איפשר להוסיף קידוד של שפה שנייה לצד השפה הלטינית, אולם הוא לא היווה פתרון למספר בעיות אחרות. בעייה אחת היא שישנן שפות, כמו למשל השפות של מדינות מזרח אסיה, שקידוד בן 8 סיביות אינו מספיק לקידודן (השפה הסינית, לדוגמה, כוללת אלפי תווים). בעייה נוספת היא שכל מערכת תווים בסדרת מערכות התווים ISO-8859 מאפשרת לייצג בו-זמנית שפה אחת בלבד שאינה לטינית. כלומר, מערכת מחשב שמשתמשת בתקן ISO-8859 אינה מאפשרת טיפול בתמליל שיש בו מעל לשפה לא לטינית אחת.





קישור לטבלת קוד
ISO-8859-8


קישור לטבלת קוד Windows-1255
  אודות האתר - מפת האתר - עמוד הבית  
© כל הזכויות שמורות למערכת המידע איתן