אתם נמצאים כאן:  ראשי >> טכנולוגיית CRT >> אנטומיה (2)

אנטומיה של CRT


לפני שקרן האלקטרון מכה בנקודות הזרחן, היא נוסעת דרך יריעה מחוררת הממוקמת ישירות מול שכבת הזרחן הידועה כ"מסיכת צל" . מטרתה היא "לשים תחפושת" על קרן האלקטרון אשר מקטינה ומעגלת אותו לנקודה שיכולה לפגוע בצורה נקייה בנקודות זרחן ולמזער "גלישת יתר" שבה קרן האלטקרון מאירה יותר מנקודה אחת. הקרן מוזזת מסביב למסך ע"י שדות מגנטיים הנוצרים ע"י סליל הטייה .

היא מתחילה בצד שמאל למעלה (במבט ממול) ומהבהבת לסרוגין תוך כדי תנועה לאורך השורה במלבן הסריקה הפעיל במסך. כאשר היא פוגעת בקדמת המסך , האלקטרונים האנרגטיים מתנגשים עם הזרחנים התואמים לפיקסלים של התמונה שתיוצר על המסך. התנגשויות אלו הופכות את האנרגיה לאור. ברגע ש"סיבוב" זה מושלם הקרן האלקטרונית יורדת למלבן סריקה אחד מטה ומתחילה מחדש.
תהליך זה חוזר על עצמו עד שמתמלא כל המסך. בנקודה זו הקרן חוזרת למעלה על מנת להתחיל שוב את כל התהליך. ההיבט החשוב ביותר של המוניטור הוא שייתן תצוגה יציבה ברזולוציה הנבחרת ובלוח הצבעים הרצוי.

המסך "רועד" בעיקר שהתמונה נראית בלבן (כמו בWINDOWS) וזה עלול לעייף את העיניים ולגרום לכאבי ראש ומגרנות. חשוב גם שמאפייני הביצוע של המוניטור יהיו תואמים לאלו של הכרטיס הגראפי שמפעיל אותו. אין טעם במאיץ גראפי בעל יכולת גבוהה ובעל יכולת רזולוציה גבוהה, אם המוניטור אינו יכול להינעל על אותו ערך חשמלי. לסיכום 3 מאפייני מפתח של מוניטור הם: הרזולוציה המקסימלית שלו, קצב הרענון, האם זה במצב מפוזר או לא (interlaced).

בעמוד הבא ניתן לראות כיצד עובד מסך ה- CRT

  ראשי    
קדימה   אחורה תפריט
     מפה         
אודות  קישורים 
טכנולוגיות CRT טכנולוגיות LCD טכנולוגיות מסכים שטוחים טכנולוגיות מסכי מגע השוואת טכנולוגיות
 כרטיסי מסך   מילון מונחים  בעיות במסכים  בחינה 
 קישורים  אודות  מפת אתר  עמוד הבית 
 
© כל הזכויות שמורות למערכת המידע איתן