ברוכים הבאים לספריה הוירטואלית המכילה מאות פרוייקטים שבוצעו על ידי סטודנטים למדעי המחשב במוסדות להשכלה גבוהה בישראל.    הפרוייקטים כוללים מגוון אמצעי המחשה (פלאש/סרטוני וידאו/תמונות/הדמיות), מבחנים לבדיקה עצמית ועוד.    מאמצים רבים הושקעו בכל פרוייקט ופרוייקט ואנו תקווה כי תלמדו רבות מכל אחד ואחד.

אנו מזמינים כל מי שירצה לפתח פרוייקט במסגרת איתן לפנות אלינו.

רקע טכני: זהו שרת איתן-1 (EitanOne ) הראשי של איתן, המתארח בחוות השרתים תרומת חברת נטוויז'ן.  השרת עצמו תרומת חברת סאן מדגם Sun Fire 480  חזק מאוד בעל 4 מעבדי Sparc III  ו-8 ג'יגה זכרון.

   
אינטרנט - כללי

בראשית - כל המחשב בקליק  כל מה שרציתם לדעת ולא היה איפא לשאול. אינטרנט, חומרה, תוכנה ותחזוקת המחשב מלווה בהסברים פשוטים לכל אחד ואחת, עם הדגמות, סרטים, טיפים והמון תמונות.

טכנולוגיות למידה מרחוק  

מבנה רשת האינטרנט וה-WWW  פרוייקט שבוצע על-ידי אנה למין ונטלי בשליו מאוניברסיטת תל-אביב בסמסטר ב' תשס"א, 2001. הפרוייקט סוקר את המבנה, השימושים, הפרוטוקולים והיישומים של רשת האינטרנט והמארג (web). הפרוייקט לא הצליח מאחר והסטודנטיות לא עבדו כמו שצריך וחוסר תיאום עם המנחים. כיום מוצע פרוייקט חלופי שמטרתו מבנה רשת האינטרנט (כיצג הרשת עובדת, לא ה-web כפי שבטעות הבינו הסטודנטיות).

מבוא למסחר אלקטרוני (1)  פרוייקט שבוצע על-ידי איילת חורי ופזית גלעדי מאוניברסיטת בר-אילן בשנים 2000-2001. הפרוייקט סוקר את הטכנולוגיות הקיימות במסחר אלקטרוני, מספק מאמרים וניתוחים על המגמות בשוק וכן סקירה על החברות הפעילות והיתרונות שכל אחת מהן מציעה. כמו כן, בפרוייקט שולב אתר הדגמה "חי" לחנות ספרים. הפרוייקט נכשל מבחינת מבנה ועיצוב ונפל גם בתחום התוכן שכן הוא מספר מידע רב אך פרסומי יותר מאשר סקירה מעמיקה על הטכנולוגיות. פרוייקט מתקדם יותר מוצע לסטודנטים במסגרת הסדנא.

מבוא למסחר אלקטרוני (2)  פרוייקט שבוצע על-ידי סוחובסקי רימה ומיסלובטי רחל מאוניברסיטת בר-אילן במהלך שנת 2000. האתר, שבנוי מחמישה פרקים, אינו עוסק בטכנולוגיות או בחברות אלא מדריך כיצד בונים אתר מסחר טוב, כיצד בונים פרסום, שיטות מכירה וכיו"ב.

מדריך ליוניקס ומילון מונחים למושגי אינטרנט  אתר משותף שבנתה אודליה בהט מאוניבסיטת בר-אילן במהלך שנת 2000. הפרוויקט מחולק לשני פרוייקטים במסגרת אתר אחד: מילון מונחים מקוצר למושגי מיחשוב ואינטרנט והאתר השני - מדריך פקודות מקוצר למערכת ההפעלה יוניקס.

למידה מרחוק על למידה מרחוק  למידה מרחוק הינה אחד מהנושאים המרתקים והחמים בעולם האינטרנט, המאפשרת העברת קורסים והשתלמויות במגוון רחב מאוד של טכנולוגיות מכל מקום ובכל זמן. הפרוייקט בוצע על-ידי רועי בלק, אורן מזרחי וערן גרנות מאוניברסיטת תל-אביב, בשנים 2001-2002. האתר מאפשר למידת הנושא בצורה של מצגות, שיעורים מוקלטים ודפי HTML ונבנה תוך שימוש בטכנולוגיות מתקדמות ובצורה מקצועית ביותר.

עברית ברשת  פרוייקט שבוצע על-ידי אדם אור מאוניברסיטת בר-אילן במהלך 2000-2001. הפרוייקט סוקר את אחת מן הבעיות הקשות שעמדו בפני מפתחים באינטרנט - השפה העברית. כיום, על אף נצחונות המובהק של אינטרנט אקספלורר, בעיקר בזכות תמיכתו הקלה בעברית ופישוט תהליך הפיתוח ותיקנון השיטה הלוגית, אנו מוצאים צורך ללמד כיצד עובדות השיטות השונות לתמיכה בעברית באינטרנט (הדפדפנים עדיין אנגליים והתמיכה בעברית היא "מולבשת על האנגלית"), האלגוריתמים, פתרונות לבעיות בנושא ועוד.

עולם המסרים המיידיים  פרוייקט שבוצע על-ידי עדיאל יעקב וגבי זוסמן מאוניברסיטת תל-אביב, בשנת 2002. האתר סוקר את אחד מן השימושים הנפוצים ביותר באינטרנט - מסרים מידיים. מי לא מכיר את ICQ ויתר אחיו החורגים שחיקו אותו במרוצת השנים. באתר ניתן ללמוד כיצד כל זה עובד, תאור הפרוטוקולים, בעיות אבטחה, מסרים מיידים בטלפונים ניידים ובארגונים ועוד.

עולם הפשע האלקטרוני  פרוייקט שבוצע על-ידי צחי לוי ויוסי תלמי מאוניברסיטת בר-אילן בשנת 2001 והוא מן הפרוייקטים הראשונים שניתנו במסגרת הסדנאות עוד במהלך שנת 2000. הפרוייקט נותן סקירה ממצא על עולם הפשע האלקטרוני (והכוונה כאן לאינטרנט) בנושאים דוגמת חוקים ותקנות, המידע כרכוש, פרטיות והחופש, טרור, פורנו, וירוסים, האקרים, אתיקה, מסחר וכמובן דרכי התגוננות. המדריך הינו טקסטואלי/משפטי אך מכיל נושאים רבים ומגוונים שעכשווים היום כתמיד.

פוקוס על P2P  פרוייקט שבוצע על-ידי ירון שיפר וספי גבאי מאוניברסיטת תל-אביב במהלך סמסמטר א', תשס"ב, 2002. האתר נותן סקירה טכנולוגית, פרוייקטים ושימושים בתחום ה- Peer-to-Peer. המונח שעומד מאחורי נאפסטר, קאזה, מורפיוס ועוד הרבה פרוייקטים. האתר סוקר את סוגי הטכנולוגיה ומה מסתתר מאחורי היישומים הללו.

תרבות ברשת  עדיין בתהליך ביצוע. פותח על-ידי יהודית גלילי, אוניברסיטת תל-אביב, 2002-2003.

שרת האינטרנט אפאצ'י  נסיון להקים אתר בעברית אשר ילמד כיצד להתקין ולעבוד עם שרת האינטרנט הנפוץ ביותר בעולם - אפאצ'י. הפרוייקט הוא לגרסה 2 החדשה וכולל סרטוני הדרכה ללינוקס וחלונות, הסבר על המודולים, אבטחה, הגדרות ועוד. בוצע על-ידי ערן רוזנברג ומשה משען, אוניברסיטת בר-אילן, 2002-2003.

שרת האינטרנט IIS  פרוייקט שבוצע על-ידי דוויד גפן מאוניברסיטת תל-אביב במהלך 2002. אתר רחב היקף המלמד כיצד להתקין ולעבוד עם שרת האינטרנט הנפוץ של מיקרוסופט. באתר הרבה מאוד סרטונים, תמונות, מסכי הגדרות, פתרון בעיות בצורה אינטראקטיבית ועוד.

ויזואליזציה של מידע  אתר זה מוקדש לתחום של Information Visualization. האתר מציג מחקר השוואתי על יתרונות וחסרונות השימוש בכלים ויזואליים לארגון, חיפוש והצגת מידע. רוב המידע ברשת האינטרנט מאורגן תחת מנועי חיפוש המציגים את תוצאות חיפוש וממיינים קטגוריות באופן טקסטואלי. בשנים האחרונות מתפתחים כלים גרפיים וחזותיים במטרה לאפשר מיפוי אינטואיטיבי, נוח ואסתטי יותר למשתמש. באתר זה יודגמו טכנולוגיות המאפשרות חיפוש מידע ויזואלי בכלים בסיסיים לאיתור מידע כמו מנוע חיפוש (אינדקס) ומילון (אגרון), וכן ממשקים המארגנים מידע תוך יצירת תמונה של הקשר (קונטקסט).

האתר העברי בנושא העוגיות (cookies) באינטרנט  פרוייקט שבוצע בהמלך 2001-2002 על-ידי אסף בן-משה מאוניברסיטת בר-אילן. האתר סוקר את נושא העוגיות, מלמד כיצד לבצע קונפיגורציה בדפדפנים השונים, טכניקות תיכנות בשפות תיכנות מגוונות, כולל דוגמאות קוד, המחשות ואנמציות, שאלות ותשובות, מושגים ועוד.

הכל אודות IRC  כל מה שרציתם לדעת על ערוצי IRC, פרוטוקול, איך משתמשים, הסטוריה, איך להשיג, להתחבר, פקודות, רשתות, מתקדמים, מתחילים, שאלות ותשובות ועוד.

הכל אודות Usenet  

המורה להכרות עם האינטרנט  WebTeacher - שהוא מן האתרים הטובים והאחראיים ביותר שנמצאים ברשת להכרות עם רשת האינטרנט, פותח במקורו עבור מורים ותלמידי בתי הספר, אך מתאים כמובן לכולם. למדריך חלק מקוצר וחלק ארוך הכולל 19 שיעורים מהבסיס - היכרות עם הדפדפן, תוכנות אי מייל, FTP, Telnet ועוד ועד פיתוח באינטרנט, HTML, ג'אווה סקריפט, פלאש, ישומוני ג'אווה, מולטימדיה ועוד.

הקדמה למנועי חיפוש באינטרנט  פרוייקט שבוצע על ידי חן לין ויוסי יצחקי בשנת 2000 במסגרת הסדנא בבר אילן. האתר מלמד את נושא מנועי החיפוש באינטרנט, עקרונות, סוגים וסיווגים ועוד.

קורס לימוד תוכנת mIRC  פרוייקט מעולה שבוצע על-ידי גיל ברקובסקי ומאיר מרום, מאוניברסיטת תל-אביב, בשנת 2002. האתר מלמד בצורה מקיפה, תוך שימוש בוידאו, אודיו, מערכת תגובות לכל דף, שאלות ותשובות, קיצורים וסימנים (סמיילי), החל משלב ההכרות עם מנשק התוכנה, צעדים ראשונים, התקנה, אדמיניסטרציה, שפת הסקריפטים של mIRC וכמובן - קצת על IRC עצמו.



חזרה לרשימת נושאים
clear