חוזי > מבוא


חוזי (Video) הינו מדייה הכוללת בתוכה מדיות רבות אחרות. סרט חוזי כולל בתוכו רצף של תמונות דוממות, המלווה בכתוביות תמליליות, שמע ולעיתים קרובות גם הנפשה. כל השיטות המשמשות להצגת תמונות נעות, בין אם מדובר בשיטות אנלוגיות ובין אם מדובר בשיטות דיגיטליות, מבוססות על עיקרון הנקרא:
"התמדת הראייה" (Persistence of Vision).
עיקרון "התמדת הראייה" יוצר את אשליית התנועה בסרטים. עיקרון זה מתבטא בכך שקיימת השהייה בתגובת העיניים לגירוי חזותי. כתוצאה מעיקרון "התמדת הראייה", כאשר מוצג לנו רצף של תמונות דוממות בקצב מספיק מהיר, כלומר קצב הגבוה מתדירות איחוי/התמזגות (Fusion Frequency), אנו לא תופשים את התמונות הדוממות כיחידות בודדות בפני עצמן, אלא נוצרת אצלנו אשלייה של תנועה רציפה ומתמשכת.
כאשר אנו צופים בסרט, אנו למעשה צופים בסדרה של תמונות שהשוני ביניהן הוא מאד קטן. השינויים המינוריים בין תמונה אחת לתמונה הבאה אחריה ייתפשו אצלנו כתנועה של אלמנט שנמצא בתמונה.
תדירות איחוי/התמזגות (Fusion Frequency) תלוייה במידת הבהירות (Brightness) של תמונה ביחס לסביבת הצפייה, אולם הוא נע בדרך-כלל בסביבות 10-15 תמונות לשנייה. אם קצב ההצגה של סדרת תמונות דוממות הוא נמוך מ-"Fusion Frequency", אזי נגרם אפקט של ריצוד (Flickering). אפקט זה מתבטא בכך שהקצב שבו תמונות מוצגות זו אחר זו יורד עד כדי כך, שאנו מאבדים את האשלייה של התנועה הרציפה והמתמשכת, ותופשים את סדרת התמונות הדוממות כיחידות בודדות בפני עצמן.




תמונה של מצלמת וידאו



אתר על הדמיה דיגיטלית ווידאו דיגיטלי

כתב עת על וידאו

מידע על תבניות וידאו

מידע על עריכת וידאו

  אודות האתר - מפת האתר - עמוד הבית  
© כל הזכויות שמורות למערכת המידע איתן