אינטרנטאוסף רשתות תקשורת המופעל ממספר רב של מחשבים בודדים ורשתות מחשבים במקומות שונים בעולם.המחשבים מחוברים ביניהם בקווי תקשורת. מעריכים כי כיום מחוברים לרשת מיליוני מחשבים ביותר מ 09 - מדינות.
אתר (etiS)קבוצת דפים (כתובים בשפת ה-LMTH) העוסקים בנושא משותף. קריאת דפים אלו והמעבר ביניהם מתאפשרת באמצעות הדפדפן (תוכנת גלישה). לכל אתר יש כתובת אותה יש לדעת כדי להגיע אליו.
בייט (etyB)קבוצה של מספר ביטים.מקום האכסון של המחשב נמדד בבייטים
גלישהמעבר בין דפים ואתרים באמצעות השימוש בקישורי היפר טקסט.
דואר אלקטרוני (דוא"ל, liam-e)מערכת המאפשרת למשתמשים שליחה וקבלה של דואר(בעיקר בצורת טקסט). דבר הדואר מגיע ליעדו תוך שניות ספורות מרגע שליחתו. זהו אחד מהכלים החשובים ביותר המאפשרים תקשורת בין המשתמשים.
דף בית (egapemoH)הדף הראשי (ולכן גם הראשון) של אתר מסוים שבדרך כלל משמש גם כמעין תפריט לתוכן האתר.כל משתמש יכול גם ליצור לעצמו דף בית אישי, הדף הראשון שיפתח הדפדפן אוטומטית, בעת ההתחברות לרשת.
דפדפן (resworB)תוכנת גלישה. תוכנה המשמשת לצפייה בדפים הנמצאים על הרשת ומאפשרת את המעבר ביניהם. שתי התוכנות העיקריות היום בשוק הן: rerolpxE tfosorciM ו- rotagivaN epacsteN.
הורדת (קובץ daolnwoD)משיכת קבצים הנמצאים על שרת אינטרנט, העברתם ושמירתם על המחשב האישי של המשתמש.
היפר טקסט ( txetrepyH)מילים/תמונות המקושרות למקום אחר במסמך או למסמכים אחרים. הקלקה על אובייקטים אלו תעביר אותנו למקום היעד. ניתן לזהות קישורים על-ידי שנוי צורת סמן העכבר כאשר הוא מצביע עליהם. כמו-כן מילים מקושרות יופיעו בצבע שונה ועם קו תחתי.
כתובת (rotacoL ecruoseR lasrevinU - LRU)אמצעי לאיתור אתרים באינטרנט. לכל אתר כתובת ייחודית המורכבתממספר חלקים. אלו מספקים מידע על האתר כגון: שם המחשב (מרמז על שם המוסד שהוא משרת), סוג המוסד והארץ בה נמצאהשרת. הקלדת הכתובת במקום המיוחד לה בדפדפן תגרום לפתיחת האתר המבוקש.
כתובת דואר אלקטרוניהכתובת שאליה ישלח הדואר האלקטרוני של המשתמש. היא מורכבת משם המשתמש ומשם השרת שלו.ללא הכתובת הנכונה לא יועבר המידע.
כתובת PI (PI sserddA)כתובת מספרית של מחשב באינטרנט. כל מחשב הנמצא ברשת מקבל מספר זיהוי ייחודי במשך פעולתו.
מודםמכשיר המתרגם אותות דיגיטליים, היוצאים מן המחשב, לצלילים אותם הוא שולח דרך קווי הטלפון אל מכשיר דומה הנמצא במחשב בקצההשני של הקו. המודם השני מתרגם את הצלילים בחזרה לאותות דיגיטליים. בכך המודם למעשה מאפשר תקשורת בין מחשבים.
מחשב לקוח (tneilC)מחשב היכול לקבל שירות ממחשבי שרת. כאשר אתה מתחבר לאינטרנט, המחשב שלך הוא מחשב לקוח.
מחשב שרת (revreS)מחשב ברשת הנותן שירותי מידע הכוללים: טקסט, תמונות, סרטי וידאו, קטעי קול וכדומה. לדוגמה, מחשב ספק השירות לאינטרנט הוא מחשב שרת.
מנוע חיפוש (enignE hcraeS)כל תוכנית המאתרת מידע נחוץ במאגר מידע (esabatad)ואוספת דוחו"ת מידע המכילים או קרובים למונחים שהוגדרו.
מנוע חיפוש טפיליהמנוע מבצע חיפוש על מאגרי נתונים של מנועים אחרים. הוא שולח את בקשת החיפוש למספר מנועים ומציע את תוצאות החיפוש של כל אחד מהם.
ספק שירותי אינטרנטהגוף המאפשר את חיבור המחשב הביתי ל אינטרנט . זה נעשה על-ידי חיבור המחשב הביתי לרשת מחשבים של הספק המחוברת לרשת האינטרנט העולמית.
ספר כתובותקובץ שבו ניתן לשמור את כל כתובות הדואר האלקטרוני הנמצאות בשימוש תכוף.ספר הכתובות מקל על מציאת הכתובת בעת הצורך, וניתן לשמור בו גם פרטים חשובים נוספים כמספרי פקס או טלפון.
פרוטוקול (locotorP)ה"שפה" שמחשבים "מדברים" זה עם זה. זהו אוסף של חוקים המגדירים כיצד מחשבים (חומרה ותוכנה) מעבירים ביניהם מידע.
קבוצות דיון (puorG noissucsiD)מקום באתר ברשת בו אנשים נאספים כדי לחלוק את רעיונותיהם ביחס לנושא מסויים.
קובץ (eliF)מסמך, או אוסף אחר של מידע, המאוחסן בדיסק ומזוהה כיחידה באמצעות שם ייחודי.
קובץ מצורף (tnemhcattA)קובץ המצורף להודעת דואר אלקטרוני.
קישור (kniL)מילים/תמונות המקושרות למקום אחר במסמך או למסמכים אחרים. הקלקה על אובייקטים אלו תעביר אותנו למקום היעד. ניתן לזהות קישורים על-ידי שנוי צורת סמן העכבר כאשר הוא מצביע עליהם. כמו-כן מילים מקושרות יופיעו בצבע שונה ועם קו תחתי.
רשימת דיוורשרות דומה לשירות קבוצת הדיון בכך שניתן לפרסם הודעות למספר רב של אנשים, לקבל תגובות ולנהל דיון בנושא שבו עוסקת הקבוצה. עם זאת, בניגוד לקבוצת הדיון התכתובת לא תופיע באתר ציבורי אלא תשלח אישית לתא הדואר האלקטרוני של החברים המנויים.
רשת (krowteN)מערכת לתקשורת ולחילופי נתונים מבוססת מחשב, המשתמשת בחומרהותוכנה לחיבור מחשבים כדי לאפשר שיתוף משאבים (כגון מדפסות,כוננים קשיחים גדולים ותוכנה).
שם משתמש (DI resU , eman tnuoccA)שם החשבון. השם בו המשתמש ותיבת הדואר האלקטרוני שלו ידועים ברשת.
שרתרשת השרתים היא רשת המחשבים המכילה את האתרים השונים. המשתמש מתחבר לשרת שנמצא אצל הספק בהתאם לצורך ואז נפתחת לפניו הגישה לרשת השרתים , ולמעשה לרשת האינטרנט כולה. מכיוון שהשרת נמצא אצל הספק הוא אחראי על השירותים המוגשים ללקוחות הספק כשירותי דואר אלקטרוני, חיפוש מידע ושאר השירותים הזמינים ברשת.
LSDAחיבור מהיר מאוד בתשתית הטלפונים הקיימת. דורש התקנה מיוחדת של בזק.הקו מהיר עד פי 052 בהשוואה לעבודה עם מודם רגיל ועד פי 06 מעבודה עם מתאם NDSI.
MODאמצעי תכנות לשינוי עיצוב ותוכן בדף LMTH.
HSALFתוכנה המאפשרת יצירת אתרי אינטרנט אינטראקטיביים ומלאי עניין, צבע וצליל.
PTFפרוטוקול העברת קבצים המאפשר להעביר קבצים ממחשב באינטרנט אל המחשב שלך.
lmtHשפת התכנות שבה כתובים רוב דפי האינטרנט. זו שפה שהולכת ומתפתחת ועם הזמן מתרבות אפשרויות ההצגה שלה.
NDSIפרוטוקול העברת קבצים המאפשר להעביר קבצים ממחשב באינטרנט אל המחשב שלך.
PI/PCTפרוטוקול האינטרנט. כדי שתוכנית כמו דפדפן או תוכנת דואר אלקטרוני תוכל לפעול ברשת האינטרנט היא צריכה "לדבר" PI/PCT. כל המחשבים המחוברים לאינטרנט "מדברים" PI/PCT.
WWW (beW ediW dlroW) מארג כלל-עולמיאוסף אתרי אינטרנט המציעים מקורות טקסט וגרפיקה וגםקול ואנימציה באמצעות היפר טקסט.