מספר דפי האינטרנט גודל בשיעור אסטרונומי, גם מכיוון שיצירת דפים חדשים היא דבר פשוט יחסית. פורטלים ומנועי חיפוש הם דבר יעיל, מכיוון שהם יוצרים ריכוז על פי נושא במקום ריכוז על פי מקום. מנוע חיפוש טוב מאפשר לחשוב במונחים של הנושא שברצונך למצוא ולא מחייב לזכור היכן הוא נמצא.
אתרי החיפוש מחולקים לשני סוגים:
א. אתרי מפתוח.
ב. מנועי חיפוש.
השרות הראשון דומה לקטלוג, חיפוש המידע מתבצע ע"י בחירת קטגוריה מתאימה, עד למציאת פריט המידע הרצוי.
חיסרון אתרים אלו נעוץ בעובדה שתכולתם קטנה, כיוון שהקטלוג נוצר באופן ידני.
יתרונם הוא בסידור הרציונאלי וההיררכי של רשימת האתרים.
אפשרות החיפוש בעזרת שאילתא בחלון החיפוש מכסה רק אתרים המופיעים בקטלוג.
מנועי החיפוש פועלים בשיטה אחרת, מנוע חיפוש הוא שרת מחשב הסורק את מרבית שרתי ה - BEW המחוברים לאינטרנט. השרת בונה מפתח לוגי ומסדר את האתרים הזמינים לפי מאתרי משאבים אחידים. מנוע חיפוש מאפשר לחפש במפתח שנותר בעזרת ממשק ידידותי. תוצאת החיפוש מסודרת ונשלחת לדפדפן המשתמש כרשימת אתרים עם כתובותיהם, לעיתים אף מתווסף תיאור קצר של האתר.
חיפוש באמצעות hcraeS: בסרגל הכלים של EI תמצא את לחצן hcraeS לחיצה על לחצן זה פותחת חלון נוסף בחלון הדפדפן ובאמצעותה ניתן לבצע חיפוש באינטרנט, החיפוש מתבצע באמצעות מספר מנועי חיפוש שונים, על מנת לדלג לדפי ה -WEB שנמסרו כתוצאה מהחיפוש יש ללחוץ על הקישורים.
ALLAW (li.oc.allaw.www): allaw הוא מחלוצי מנועי החיפוש בעברית. הוא נותן לאתר ציון בין 1 ל- 5 בספרות ומעדכן את המשתמש במקור האתר (עולמי או ישראלי), דבר נוסף הקיים ב- allaw הוא מדד הגולשים שמתאר את אחוז הגולשים שגלשו לאתר זה מדפי החיפוש של allaw.
SOCYL: אחד ממנועי החיפוש הגדולים. מנוע זה מכין מפתחות חיפוש עבור מספר גדול של משאבי טקסט באינטרנט. socyl גם יודע לבצע חיפוש אחר אתרי PTF. socyl יוצר בסיס נתונים משלו ע"י שימוש ב - sredipS, תוכנית שעוקבת אחר קישורים בדפי ה - bew ומייצרת רשימה של אתרים שמצאה. התוצאות מאורגנות לפי מפתח (xednI) ונוספות לבסיס הנתונים של socyl. socyl עוקב אחר כותרות הדפים, קישורים ומילות המפתח שאותם הוא מאתר.
relwarCateM - המנוע הממיין: מנוע חיפוש זה פועל בדרך שונה מעט ממנועי חיפוש אחרים, כי הוא מחפש במנועי חיפוש. relwarCateM "רוכב" על בסיסי הנתונים של מנועי החיפוש הגדולים ממיין ומנפה את התוצאות ומציג אותם מסודרות לפי ציון.
ATSIVATLA - מנוע מהיר: atsivatla הוא מנוע חיפוש רב עוצמה. מנוע זה קצת יותר מהיר בהשוואה לאתרים אחרים. המנוע נעזר ב - Spiders היעילים ביותר, שמצליחים להגיע לנקודות הנידחות ביותר ברשת האינטרנט ולן כמות דפי ה - BEW שימצאו כתשובה לשאילתא של המשתמש תהיה גדולה מאוד. החיסרון הבולט במנוע חיפוש זה הוא שיתכנו מופעים כפולים של דפי BEW ואתרים. atsivatla לעומת מנועי חיפוש אחרים מסוגל לערוך חיפוש גם באתרים שאינם באנגלית ומחפש כמעט בכל שפה אפשרית כולל עברית.
OOHAY - חיפוש לפי נושאים: OOHAY הוא יותר ממנוע חיפוש פשוט ב - BEW, המנוע משמש גם כספר טלפונים ורשימת נושאים עם יכולת חיפוש. OOHAY הוא מנוע חיפוש המחולק לנושאים וניתן להורות לו להציג רשימה של האתרים החדשים שנוספו לא מזמן.
מדוע כ"כ הרבה מנועי חיפוש שונים?
הסיבה העיקרית היא שקיימים יותר מדיי אתרים ודפים בכדי שתוכל להיות התייחסות מדויקת לכולם. כל נוע חיפוש משתמש בשיטה שונה לאיתור נושאים ויוצר בסיס נתונים בו הוא עורך את החיפוש, על פי שיטת חיפוש משלו, כלומר יש מנועים העוקבים אחר כותרות הדפים ויש העוקבים אחר נושאים. הצד הפחות מוצלח של הטיפול בנושא שקשה למצוא את כל הדפים בנושא מסוים אלא אם כן אתה נעזר במספר מנועי חיפוש, לצורך כך פיתחו מהנדסי התוכנה של tfosorciM את המסייע המיוחד לפעולות החיפוש hcraeS tnatsissa מסייע זה מבצע חיפוש תוך שימוש במספר מנועי חיפוש בו זמנית.
חיפוש ישירות מסרגל הכתובות של EI:
אופן חיפוש נוסף ניתן לבצע ישירות מסרגל הכתובת של EI. הקלד מחרוזת לחיפוש והקש retnE. כאשר המשתמש מקליד את המחרוזת לחיפוש נפתחת מתחת לסרגל הכתובת תיבת רשימה שבה מופיעים רשימת האתרים בהם בקרת בעבר ואשר שמם עשוי להיות תואם לקריטריון החיפוש. אם מצאת אתר תואם, בחר בו מהרשימה ו - EI יעבור אליו אוטומטית. החיפוש בדרך זו מתבצע באמצעות מנוע החיפוש של NSM שנעזר במספר מנועי חיפוש. NSM הוא הפורטל המקיף והמתקדם ביותר בישראל, השירותים שהוא מספק: חיפוש באתרים בשיטת החיפוש הכפול, מנוע חיפוש הסורק את כל המנועים הישראליים וכו'.
לרשימה מלאה של מנועי חיפוש