אתם נמצאים כאן:  ראשי >> טכנולוגיית CRT >> תקני בטיחות שונים (1)

תקני בטיחות שונים


בסוף שנות השמונים עקב שאלות בנושא השפעת המסכים על הבריאות , חברת SWEDAC השוודית יצאה בסדרת המלצות בקשר להנדסת האנוש של המוניטורים ורמות הקרינה. הסטנדרט שהגיעו אילו נקרא MPR1 , אשר ב 1990 תוקן ל MPR2 ואומץ באופן בינלאומי. תקן זה קרא להפחתת הפליטה האלקטרוסטטית על ידי ציפוי מסך המוניטור בחומר מוליך.

ב 1992 , הוצג תקן נוסף TCO על ידי הקונפדרציה השוודית של עובדים מקצועיים. רמות הפליטה ב TCO92 התבססו על מה שיצרני המוניטורים חשבו לאפשרי ולא על רמת בטיחות מסוימת , בעוד MPR2 התבסס על מה שהם יכלו להשיג ללא תוספת עלות משמעותית.

עם הזמן הלכו והקשיחו את תקני הבטיחות שכללו גם תקן בטיחות לחשמל ואש . תקני TCO הוצגו ב 1995 ושוב ב 1999. חוץ משוודיה, ארה"ב תרמה רבות בתחום תקני בטיחות. ב - VESA 1993 האמריקאית יצאה עם תקן DPMS
(DISPLAY POWER MANAGEMENT SIGNALLING) . כרטיס גרפי תואם DPMS מאפשר למוניטור להשיג 4 מצבים: דלוק, בהמתנה, SUSPEND , השהייה וכבוי, הכל לפי תכנון המשתמש.

במצב עבודה SUSPEND צריך פחות מ 8W , כך שה- CRT , הדוד (HEATER) ואקדח האלקטרונים סביר שיהיו כבויים. מצב STAND BY מוריד את צריכת החשמל למתחת ל 25W , כאשר HEATER ה- CRT נותר בדרך כלל דלוק לשם הפעלה מחדש מהירה יותר.

  ראשי    
קדימה   אחורה תפריט
     מפה         
אודות  קישורים 
טכנולוגיות CRT טכנולוגיות LCD טכנולוגיות מסכים שטוחים טכנולוגיות מסכי מגע השוואת טכנולוגיות
 כרטיסי מסך   מילון מונחים  בעיות במסכים  בחינה 
 קישורים  אודות  מפת אתר  עמוד הבית 
 
© כל הזכויות שמורות למערכת המידע איתן